Şimdi Ara

Bursa Alice Puppy Dogs Hakkında Şikayet! [MUTLAKA OKUYUN]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ankara'da yaşıyoruz. Uzun süredir Fransız Bulldog arayışı içindeydik. İnternette de sıkı bir araştırma içerisindeydik. En son hakkında hiç şikayete rastlamadığımız Alice Puppy Dogs ismi altında Bursa Osmangazi 'den bir yavru aldık. Evimizin kapılarını açtık. Gitme şansı bulamadığımız için taşıma pusetinde otobüs ile yolladırlar. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak; 41 günlük diyerek verdikleri yavru en fazla ama en fazla 25 günlük. Annesini emecek yaştaki köpeği 42 günlük diyerek veriyorlar.

Bizim için sıkıntı yok. Evet çok zorlanacağız belli bir süre ancak bizim yavru köpek tecrübemiz yüksek, ancak tecrübesi olmayan, anlık hevesle köpek sahiplenen insanlar için olabilecek bir sürü sıkıntı mevcut. Bu sıkıntılar neler? Yavru bir köpek 3 ay boyunca dışarı çıkmamalı, başka bir hayvanla temas etmemelidir. Size 42 günlük diye verdikleri 25 günlük hayvanı dışarı çıkarırsanız, gençlik hastalığına (halk arasında kanlı ishal) yakalanma olasılığı %95. Diyeceksiniz ki aşısı var o işin. Evet aşısı var ama karma aşı 50 günlük hayvana yapılır. Size 42 günlük diye verdikleri köpeğe 10 gün sonra karma aşı yaptırmanızı da söyleyecektir alacağınız yer. Ancak 10 gün sonra sizin köpeğiniz aslında 35 günlük anca olacaktır.

Diyeceğim o ki, tanıdığınız birinin köpeği yavrulamadıysa, yavrunun annesini babasını görmediyseniz, köpek ALMAYIN. Annesini emecek yaştaki köpeği 42 günlük diyerek size verecek vicdansızların ticarethanelerine pirim vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selami Şahin 1.6 ie -- 9 Mayıs 2016; 11:15:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu tarz saçma sapan köpek çifliklerinden köpek alırsanız olacağı bu. cins köpek istiyorsanız kif'in sayfasındaki resmi üreticiler ile iletişime geçin

www.kif.org.tr
    Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu
    http://www.kif.org.tr/index.php?p=ureticiler&detay=icerik
  • Keşke daha önceden daha ciddi araştırma yaparak, bu çiftlik hakkında yazdıklarınızı okumuş olsaydık. 22 Ağustos2017'de buraya yolumuz düştü ve soytarılarla tanışıp, aynı dediklerinizi duyduk ve 15 günlük yavru Cavalliere 45 günden önce vurulmaması gereken parazit aşısını vurduklarını ve köpeğin 1,5 aylık olduğunu söyleyerek bizi de kandırdılar. Ve yavrucağız, kanlı ishal+kusma ile etkisini gösterdi ancak Sivas'tan geri Bursa'ya gitme şansım yok idi ve Veterinerlik Fakültesi'nde serumlar, antibiyotiklerle dahi kurtaramadık köpekciği. Çünkü aşırı ishal nedeniyle kalbini zorlamış ve kalp krizinden hayatını kaybetmişti.
    Telefon açıp durumu anlattığımızda yüzsüz bir şekilde Doçent-Yrd.Doç. veterinerlerin yanlış bildiğini , bakım hatasından kaynaklanmış olabileceğini söyleyerek beynimize kan doldurmayı başarmışlardır.
    Şimdi düşünüyorum da ne fatura (Maliye Bakanlığı ve İşyeri izni açısından Belediye Zabıta Müdürlüğü), ne çevresel ortam (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuatına göre şehir içerisinde böyle bir yetiştirme çiftliği ÇED vb gibi açıdan uygunsuz sanırım), ne de oradaki hayvanların yetiştiriliş ve pazarlanması açısından (Tarım-Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı) uygun olduğu için Şikayet etmek gerekir herhalde......

Keşke, keşke daha önceden buradaki yazınızı okumuş olsaydım

• quote:

Orijinalden alıntı: JoeSkyrock

Keşke daha önceden daha ciddi araştırma yaparak, bu çiftlik hakkında yazdıklarınızı okumuş olsaydık. 22 Ağustos2017'de buraya yolumuz düştü ve soytarılarla tanışıp, aynı dediklerinizi duyduk ve 15 günlük yavru Cavalliere 45 günden önce vurulmaması gereken parazit aşısını vurduklarını ve köpeğin 1,5 aylık olduğunu söyleyerek bizi de kandırdılar. Ve yavrucağız, kanlı ishal+kusma ile etkisini gösterdi ancak Sivas'tan geri Bursa'ya gitme şansım yok idi ve Veterinerlik Fakültesi'nde serumlar, antibiyotiklerle dahi kurtaramadık köpekciği. Çünkü aşırı ishal nedeniyle kalbini zorlamış ve kalp krizinden hayatını kaybetmişti.
    Telefon açıp durumu anlattığımızda yüzsüz bir şekilde Doçent-Yrd.Doç. veterinerlerin yanlış bildiğini , bakım hatasından kaynaklanmış olabileceğini söyleyerek beynimize kan doldurmayı başarmışlardır.
    Şimdi düşünüyorum da ne fatura (Maliye Bakanlığı ve İşyeri izni açısından Belediye Zabıta Müdürlüğü), ne çevresel ortam (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuatına göre şehir içerisinde böyle bir yetiştirme çiftliği ÇED vb gibi açıdan uygunsuz sanırım), ne de oradaki hayvanların yetiştiriliş ve pazarlanması açısından (Tarım-Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı) uygun olduğu için Şikayet etmek gerekir herhalde......

Keşke, keşke daha önceden buradaki yazınızı okumuş olsaydım

Çok üzüldüm hocam. Çok şükür bizim yavrucuk sağlıklı. Biz çok üstüne titredik. Sağlam veterienr destekleri ile hareket ettik. 1.5 yaşında şu an oğlum.

Fakat biz kadar uğraşmayan veya uğraşamayan, bu durumdan haberi olmayanlar için çok sakat bir durum. Çok üzüldüm gerçekten

• Teşekkür ederim, en azından sizin yavrucağı kurtarabildiğinize sevindim. Kesinlikle şikayet edeceğim her yere... Sistemden pek umutlu olmasam da elbet mevzuatı bunları kapsayan bir kurum, kuruluş yüreğimize su serpebilir....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.