Şimdi Ara

Bütçe ve kask sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mkguler

Ben shark speed-r kullanıyorum, çok memnunum. Fiyatı da arai-shoei-schuberte kıyasla çok daha uygun ama geçen gün ufak bir kaza sonucu kaskım darbe aldı, motorda çizik dahi yok ama ben çok kötü düştüm, 85 kb tüm ağırlığımla ve hızlı bir şekilde kafamı kaldırımın kenarına çaktım. İşte kask o an görevini yaptı, inanın darbeyi hiç hissetmedim bile ama kaskta çene tarafından ufak bir çatlak oluştu. Bu da darbenin şiddetini az çok belli ediyor zaten.

Şimdi schubert S2 bakıyorum, TR de çok pahalı 1.800-2.000 TL civarı. Yurtdışında biraz da eski üretimlilerini 1.100 TL ye getirtebiliyorum (gümrük vergisi dahil)
    Olursa S2 düşünüyorum ben de.

Bu arada bu arai, schubert astronomik kasklar falan diyoruz ama sharp testinden 3 yıldız almış kasklar bunlar. O yüzden ben sharp testine çok takılmıyorum. Hatta schubertin bir açıklaması vardı sharp testi ile ilgili, bulabilirsem buraya koyarım.

Bence bulabiliyorsan DOT ve Snell onaylı kasklara yönelmek lazım...

Arai'nin özellikle kaskın kulak ve kulak üstü kısımlarında güvenlik kalitesinde fazla özenmediğini bilmeyen yoktur sanırım. Sonuçta düştüğünüzde ilk önce omzunuzu yere vuracağınızdan dolayı, yüzünüzün yanak kısımlarından alabileceğiniz darbeleri zaten %70-80 oranında absorbe ediyor omuz.
    Bu açıdan Arai'nin bu bölgelerde kaliteyi biraz daha düşürdüğünü biliyorum.

Shoei tercih edilebilir. NXR 1100 şahane bir kask serisi bana kalırsa.
    Ancak bana Shoei-Arai-Schuberth arasında bir tercih yapmalarımı söyleseler yüksek ihtimalle Schuberth'i seçerdim.

Gel gelelim bir kaska 2000 lira dolaylarında bir rakam verebilecek bir bütçeye sahip değilim. Kaldı ki 1000 lirayı zorlayıp zorlayamayacağımdan dahi emin değilim.

O yüzden Agv K5 diyorum.

Ancak bütçesi olan kesinlikle yukarıda yazdığım kasklardan birini alsın.

• AGV K5 i çok kısa süre bende kullandım, çok beğendim kaskı ama malesef xmax'in sele altına sığmadı, kaskı elimde taşımak istemediğimden dolayı da değiştirdim. Hafif ve kaliteli bir kask, yalnız biraz daha racing modeller için uygun yapısı var, düz oturuş için pek uygun değil gibi.
  • Scooter için onerebileceğiniz kask vb. Varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzmavili -- 5 Haziran 2015; 2:47:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.