Şimdi Ara

Bütçem 6000 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar. Bütçem 6000 TL ve ancak ufak meblağlar olursa üzerine çıkabilirim. Aşağıda yazdığım parçaları seçtim ve toplama aşamasındayım. Ancak gördüğünüz gibi bütçemin üzerine çıkmış bulunmaktayım. Neyden kısmam gerektiğine karar veremedim Ekran kartını bırakamıyorum bu yüzden de diğer parçalar konusunda fikirlerinizi duymak isterim. Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden teşekkürler. NOT: Çok mecbur kalırsam ekran kartında küçülmeye gidicem. Ama onun dışında kasa,soğutucu,monitör,psu, ve anakarttan model düşürme yöntemiyle 6 civarına çekmek.

İşlemci : i7 6700K 4GHz, Socket 1151, 8MB, 14nm, 95W -------------------------------------------------1282,37 TL
    Anakart : ASUS Z170-K, Z170, DDR4, Socket 1151, USB 3.1 AnakartPClExp-DDR4 ----------------------538,97 TL
    RAM : KINGSTON HyperX Fury DDR4 16GB (2x8GB) 2666 MHZ CL15 HX426C15FBK2/16------------345,68 TL
    HardDisk : SEAGATE 1TB HDD SATAIII 64 MB 7200rpm ST1000DM003--------------------------------------208,15 TL
    SSD : KINGSTON HyperX Savage 240GB 2.5 SATAIII 560/530 MB/sn SSD (SHSS37A/240G)-------353,12 TL
    Ekran Kartı : ASUS GTX 1070 STRIX, 8GB, GDDR5, 256 bit----------------------------------------------------1970,01 TL
    Kasa : COOLERMASTER HAF 912 Combat 750W Siyah Usb 3.0, 2x12cm Fan, Pencereli Kasa---------698,80 TL
    PSU : COOLERMASTER R S600-ASABL3-EU GX LITE 600W Güç Kaynağı-------------------------------315,95 TL
    İşlemci Soğutucusu: COOLERMASTER Neptun 120XL CPU Sıvı Soğutucu------------------------------------------------453,47 TL
    Optik Sürücü : LG 24X DVD-RW Double Layer------------------------------------------------------------------------70,62 TL
    Monitör : ASUS VP247H 23,6",1MS DVI HDMI LED Gaming Monitör------------------------------------------687,65 TL

TOPLAM: 6.924,77 TL

• dionysus48 D kullanıcısına yanıt
    güç kaynağı olan kasa alıp ekstra neden güç kaynağı ilave ettiniz ki? 315,95 tl oradan düşersiniz. işlemci soğutucu olarak hava soğutma tercih ederek daha ekonomik bir çözüm getirebilirsiniz. ikinci el noctua satanlar vardı 150 lira civarına sıfır almak isterseniz 289,76TL.http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597 ayrıca cd cok kullanıyormusunuz bılmıyorum ama ben olsam dvd yazıcı bıle almazdım :) nzxt s340 kullanıyorum zaten takmayada yerı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsdoruk

güç kaynağı olan kasa alıp ekstra neden güç kaynağı ilave ettiniz ki? 315,95 tl oradan düşersiniz. işlemci soğutucu olarak hava soğutma tercih ederek daha ekonomik bir çözüm getirebilirsiniz. ikinci el noctua satanlar vardı 150 lira civarına sıfır almak isterseniz 289,76TL.http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597 ayrıca cd cok kullanıyormusunuz bılmıyorum ama ben olsam dvd yazıcı bıle almazdım :) nzxt s340 kullanıyorum zaten takmayada yerı yok

Şuan acayip bir camkırılma efekti yaşadım. O kadar da dikkat ettiydim seçerken özellikle bu konuya yine gidip onu seçmişim. Haklısın hocam ekstra psu'ya gerek yok o zaman. Yine de hava soğutmaya tam güvenemiyorum o yüzden bir sıvı soğutma olsun diyorum.

• dionysus48 D kullanıcısına yanıt
    kaliteli bir hava soğutmadan bahsediyoruz hocam :) yapılan test sonuçlarına bir gözat derim. OneTreeHill'in yaptıklarına özellikle bir bak bence :)
  • Parçaları tek tek cimri.com gibi sitelerden aratarak en ucuza satan yerlerden almaya bak. 5-10 derken bayağı fark ediyor.

İşlemci soğutucusu olarak Silverstone ya da Corsair öneririm. Onların daha uygun ve aynı performansı veren modelleri var.

Ekran kartı olarak ASUS'u niye seçtin ki? Sadece markaya ve üçbeş parlak led'e para ödüyorsun. ASUS diye çok daha uzun ömürlü olacak ya da daha iyi overclock olacak diye bir şey yok. Tamamen "silicon lottery". Risk alıyorsun, aldığın kart takoz da olabilir, overclock şampiyonu da olabilir ve bunun markayla hiç alakası yok. Çipler rastgele dağıtılıyor. Diğer markaların aynı performansı veren özel soğutuculu modelleri var. Birkaç yüz TL kazaçlı çıkabilirsin ASUS'tan vazgeçerek.

Not: Ender olarak bazı markalar özel versiyon ekran kartları yapıyorlar, mesela EVGA'nın Kingpin serisi ya da ASUS'un golden edition gibi. Bu kartlarda "binned GPU" dediğimiz iyi overclock olabilen GPU'lar özenle seçiliyor ve kullanılıyor. Bu durumu ayrı tutuyorum. Senin seçtiğin modele öyle bir olay yok çünkü.

Şahsen 15 bin TL den fazla masraf yapmışımdır PC'me ve asla optik sürücü kullanmadım. 1 kere bile. Niye gerek olsun ki? Sürücüleri CD'den kurma devri bitti. CD'de eski sürümleri var. İnternette daima güncel, ordan indiriyorsun. İşletim sistemini USB flash disk'ten kuruyorsun. DVD'den film izleme desen zaten 20.yy da kaldı, torrent falan akıyor millet. Yani ben çözemiyorum bu optik sürücü gereksinimini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDragonKnight -- 2 Kasım 2016; 1:40:9 >

• TheDragonKnight kullanıcısına yanıt
    VatanPC gibi yerlerde 5-10 20-30 felan oluveriyor arkadaşım 4.250 Lik bir sistem toplamıştı vatandan akakçeye girip tektek ayarlardım ki burda direk en ucuz değil refaranssı sağlam olan sitelerden yaptım 350TL kar meydana geldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000 tl laptop önerisi
    5 yıl önce açıldı
    4000 TL MONİTÖR TAVSİYESİ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.