Şimdi Ara

Bütçeye göre Mouse - Mousepad - Klavye Tavsiyesi (Güncel) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.978
Cevap
51
Favori
71.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Loner

quote:

Orijinalden alıntı: Tunakka

quote:

Orijinalden alıntı: The Loner

quote:

Orijinalden alıntı: dreamthief76

100 tl yi geçmeyen, kaliteli, özellikle yazı ve oyun için bir klaye arıyorum. biraz araştırma yaptım. gözüme ms' den "Comfort Curve 3000" ve "Logitech K120" çarptı. özellikle ms nin ki eğimli olduğu için bilek ağrılarımı çözebilir diye düşündüm... öneri ve fikirlerinizi bekliyorum...

everest demeyin gözünüzü seveyim...

- Logitech g103
    - Logitech g105
    - Zalman k400g
    - Bloody B120

Hocam vaktinde G300 ve G400 kullandım ve inanılmaz memnun kaldım, özellikle G400'ten. Fingertip grip şeklinde kullanıyorum, şu an için genellikle Moba oynuyorum fakat arada bir fps oynadığım oluyor. Birkaç gün önce, Mionix'in Avior 7000 faresini aldım ve az daha kullansam kıracaktım fareyi, hiç memnun kalmadım, çok kaygan imleç, skill tutturulmuyor mobalarda. Bunu da göze alarak bir fare önerir misin? Rival 100 işimi görür mü?

Mionix'ten memnun kalmamanıza biraz şaşırdım açıkçası.
    Rival 100 kullanan kişilerin neredeyse hepsi memnunlar. Tavsiye ederim. Ama bana kalırsa yerinizde olsam Sensei Raw alırdım. Lazer Sensör olması sizi yanıltmasın. Fps ve moba oyunlarında oldukça memnun kaldım. Yinede son kararı verecek sizsiniz.

Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler hocam. Ürünü ilk aldığımda, direkt çöpe atacaktım çünkü sert mousepad kullanıyordum ve bırak çok kaygan olmasını, atlama yapıyordu imleç. Birden sağa sola çekiyordu, Razer Sphex kullanıyordum. Steelseries qck mini aldım, başta çok güzel geldi ama sonra yine mouse eskisi gibi sapıttı. Sonra yabancı forumlarda okuduğuma göre yazılımı silmek bunu düzeltiyormuş, gerekli ayarlamaları yapıp yazılımı sildim. Masaüstü kullanımında gayet güzel mouse şu an için fakat oynadığım moba oyununda (League of legends) hala sıkıntı vardı. Şu an yine bir şey fark ettim, oyun açıkken fare dpi yükseltiyor sanki, daha hızlı çalışıyor. Oyunu alta atsam bile, maç açıkken fare hızlı çalışıyor. Aslında biraz hızlı karar verdim sanırım, henüz herhangi bir fps oyununda test etmedim fareyi çünkü. Sadece tek bir oyunda denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.3GG -- 16 Mayıs 2016; 2:25:14 >

• Bloody V3 almayı düşünüyorum, gayet güzel bir çalışma yapmışsınız elinize sağlık bunun pc toplama için olanı olursa on numara olur, benim şu sıralar bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paieon

Bloody V3 almayı düşünüyorum, gayet güzel bir çalışma yapmışsınız elinize sağlık bunun pc toplama için olanı olursa on numara olur, benim şu sıralar bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var

Zamanım olduğu sürece geliştireceğim hocam teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Loner kullanıcısına yanıt
    Güzel konu tebrik ederim. MMO mouseları günlük kullanımda problem çıkarır mı acaba genelde fps oynuyorum ama mmo da oynuyrum mouse daki extra tuşları kullanmaya alışkınım. Ancak tasarımlarından dolayı biraz şüpheliyim. Razer naga chroma hakkındaayrıca ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furiii

Güzel konu tebrik ederim. MMO mouseları günlük kullanımda problem çıkarır mı acaba genelde fps oynuyorum ama mmo da oynuyrum mouse daki extra tuşları kullanmaya alışkınım. Ancak tasarımlarından dolayı biraz şüpheliyim. Razer naga chroma hakkındaayrıca ne düşünüyorsunuz ?

Teşekkürler Çok tuşlu bir mouse arıyorsanız Razer Naga Chroma tavsiye etmiyorum. Malzeme kalitesi ve tuşlarındaki switch ömrü parasının hakkını vermiyor. Corsair Scimitar tavsiye ederim. Genellikle fps oynuyorsunuz optik sensörlü bir mouse tercih edin. Size önerdiğim mouse zaten optik bir sensöre sahip

• qck medium pad elim çok terliyor ve mouse istediğim gibi kaymıyor. Pad siz kullanırken hiç terleme yapmıyor. Sizdede böyle sıkıntısı olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettt52

qck medium pad elim çok terliyor ve mouse istediğim gibi kaymıyor. Pad siz kullanırken hiç terleme yapmıyor. Sizdede böyle sıkıntısı olan var mı?

benim ise dediklerinizin tam tersi. Çok memnunum
  • Güzel bir mouse bulursam almayı planlıyorum arkadaşlar. Öncelikle daha önceden razer deathadder kullanmış biri olarak acayip memnun kaldım. Tekrar onu almayı düşünebilirdim ancak fiyatı ve 1 beden büyük gelmesi beni almamaya itiyor.

Aradığım özellikleri söyleyeyim siz 1-2 öneride bulunun size zahmet.

İlk önce sade bir mouse olmalı. Gerekirse 10 liralık mause'a benzesin sıkıntı yok. 10 tane tuş istemiyorum En faz solda 2 tuş olsun ileri geri yeterlidir. (Razer deathadder gibi)
    İkinci olarak tuşlar o kadar kolay basılsın ki 20 saat oyun oynadığımda bile parmağım hiç yorulmasın. Tuş basma hissini versin ama hantal olmasın. (Yine deathadder gibi diyeceğim onu önermeyin. )
    Üçüncü ve son olarak büyük olmasın. Razer deathadder da tek memnun olmama sebebimdir bu. Aslında rahatsız etmedi konforluydu ancak yine de bazen keşke birazcık daha küçük olsa kusursuz olurdu dediğim oldu.

Bu 3 özelliğe sahip maksimum 150 liraya bir mause bakıyorum. Mümkünse 100 civarı olsun.

Edit: 3 Mause dikkatimi çekti.

1. olarak sizin önerdiğiniz Rival 100

2. olarak kinzu v3

3. olarak raw

Acaba saydığım özelliklere hangisi daha çok yakın. Raw da sağ tarafta 2 tane tuş var, solda olması rahatsız etmiyor ama sağ tuşlar rahatsız eder gibi geliyor. Tuş yapısı nasıldır? Eli rahatsız eder mi? (200 liradan 130 liraya düştüğü için bu mause üzerinde durabilirim, indirimden ötürü.)

Edit: Bilmiyorum ya sanki 150 lira değmez gibi şeytan diyor 100 lira daha ver razer al. Zaten bu mause da o büyüklükteymiş. Pek fark olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûiji -- 18 Mayıs 2016; 20:50:29 >

• Yûiji kullanıcısına yanıt
    Üstadım 5 yıl önce elime kinzu ve deathadder geçti ikisinden birini alıp diğerini satacaktım. İki mouseu da denedim deathadder bana biraz büyük geldi. Deathadderi sattım kinzuyu kullanmaya başladım. bir yıl sonra bir arkadaşım sensei getirdi, kinzunun yerine onu kullanabilirdim. Ama o da büyük geldi. Sensei deathadder kadar büyük bir mouse ve sadece büyüklük bakımından değil; kinzu hiç bir şekilde kullanım kalitesi ve hissiyat olarak diğerlerini aratmadı. Bu beş yıl boyunca kinzuyu kullandım. Mükemmel bir mouse. Ama son dönemlerde online FPS oyunlar oynamaya başlayınca kinzu da bulunmayan soldaki iki tuşa ihtiyaç duymaya başladım. Bir kaç hafta önce Rival 100 aldım. (Rival 300 almayı düşündüm; o da büyük geldi :)) Rival 100 ile kinzu neredeyse aynı boydalar. Kinzu da ne eksikse rival 100 de o var. Boyu, tuş hissiyatı, optiği, dizaynı çok başarılı bir mouse. Söylediklerinden yola çıkarsam almayı düşündüğün tüm mouseları bi şekilde elinden geçirmiş biri olarak rahatlıkla rival 100 almanı tavsiye ederim.

• realthing kullanıcısına yanıt
    Razer zaten ağır bir mause, rival 100 ondan 15 gram daha ağır. Teknik özellikleri zaten razer'ın çok daha iyi. Arada sadece 0.7 cm uzunluk farkı var. Eğer bütçeyi gözardı edersek deathadder önde. Ama 100 lira için o kadar özellik değer mi? Şimdi şöyle düşünmeye başladım. Eyv. 100 lira cebimde kalacak ama eğer mause a ısınamazsam 150 lira çöpe gidecek ve sevmediğim bir mause'a alışmak zorunda kalacağım. Öte yandan deathadder'ın eski versiyonunu bile sevmişken yeni versiyonunu daha çok seveceğimden insan düşünmeden edemiyor 100 lira fazla verip daha garanti bir iş mi yapsam diye.

Ama sizin bu yorumunuzdan önce razer'a daha yakınken şimdi tam arada duruyorum. Konuyu açan arkadaş da rival 100 iyi demiş ama bilemiyorum. Keşke deneme fırsatım olsa diyorum.

Edit: Üstat biraz baktım da rival alacaksam sensör olayına da bakmam gerek yada diğer teknik özelliklerine. Demem o dur ki rival 300 ile razer'ı karşılaştırmalarına falan baktım. Rival'ı öneren insan sayısı fazla. Razer'ın 2 yılda bozulmasıyla birlikte belki de rival'ı potaya koymam gerek diye düşünüyorum. Asıl sorum şu rival 300'ün boyutu ve hantallığı nasıldır? 130 grama yakın bir ağırlık var. Eli yorar gibi hissediyorum. (Razer ve 300 ü karşılaştırırsanız hangisi ele daha büyük ve dolgun geliyordu?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûiji -- 18 Mayıs 2016; 22:38:18 >

• Yûiji kullanıcısına yanıt
    Seninle aynı fikirdeydim. Ben Rival 300 ü çok düşündüm. Her bakımdan Rival 100 den iyi bir mouse. Ama ben bu ikisi arasındaki farklara baktığımda benim için boyut konusunun daha ağır bastığını gördüm. 100 lira daha verip Rival 300 alabilirdim. Ama neredeyse 1 cm fark az bir fark değil. Mouseu eline alınca o küçücük farkın anlamı ortaya çıkıyor.
    Rival 300 le oyun oynamadım ama deneme şansım oldu. Elime o da büyük geldi daha önce dediğim gibi...

Demem o ki; benim meselem boyut olduğu için bunu seçtim. Boyut o kadar önemli değil, 100 lira da bana koymaz diyorsan araştırdığım kadarıyla Rival 300 ü tavsiye ederim. Ağırlık konusu benim için sorun teşkil etmediği için o konuda bir şey diyemeyeceğim.

Razeri beş sene önce kullandım; ele oturma konusunda Rival 300 ile tam kıyaslayamam, birbirlerine çok yakınlar. Ama Kinzuyu kullanınca ondan rahatlıkla vazgeçmiştim bunu net hatırlıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 18 Mayıs 2016; 22:58:32 >

• realthing kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim üstat. Şu an kararsızım. Dediğin gibi boyuta bakarsam rival 100'ü düşüneceğim. Boyut dışındaki özellikleri düşünürsem de 300 ile da arasında bir karara varacağım. Deathadder gerçekten çok güzel mause çok seviyorum. Ama sorunlu bir mause. Şu var ki chrome versiyonuyla DA'daki click problemi düzelmiştir gibi geliyor bana. O yüzden duygusal davranıp DA alacak gibiyim. Bakalım araştırmaya devam.
  • qck mouse pad olduğu için steelseries mouse mu almak lazım? G300s alırsam iyi kaymaz mı
  • Sana rival 100 daha uygun

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmettt52

qck mouse pad olduğu için steelseries mouse mu almak lazım? G300s alırsam iyi kaymaz mı

Sorun yok mouse farketmez

Üstat sanırım rival 100 alacağım da. Siz razer deathadder kullandıysanız. İkisi arasındaki rahatlık durumunu bana aktarır mısınız? En önemli şey tuşun hafifliği. Sırf bu yüzden almak istiyorum kaliteli mause'u. Dandik mauselarda parmak yoruluyor. Bu olsun istemiyorum. Bir de yandaki plastik kabarcıklar çok dandik duruyor rivalda, acaba rahatsızlık verir mi uzun süreli kullanımda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yûiji

Üstat sanırım rival 100 alacağım da. Siz razer deathadder kullandıysanız. İkisi arasındaki rahatlık durumunu bana aktarır mısınız? En önemli şey tuşun hafifliği. Sırf bu yüzden almak istiyorum kaliteli mause'u. Dandik mauselarda parmak yoruluyor. Bu olsun istemiyorum. Bir de yandaki plastik kabarcıklar çok dandik duruyor rivalda, acaba rahatsızlık verir mi uzun süreli kullanımda?

Razer deathadder kadar hafif tuş yapısında bir mouse arıyorsanız sensei raw alın derim. Rival 100'ün tuş sertliği birazcık daha fazla sensei raw'a göre

Bu dediğiniz her şeyi değiştirdi be üstat. Raw'da sağda tuşlar var ve ben bundan acayip rahatsızlık duyarım. Sanırım tek seçenek paraya kıyıp razer almak yada mouse'suz oturmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yûiji

Bu dediğiniz her şeyi değiştirdi be üstat. Raw'da sağda tuşlar var ve ben bundan acayip rahatsızlık duyarım. Sanırım tek seçenek paraya kıyıp razer almak yada mouse'suz oturmak.

Rival 100'ün tuşları da yumuşaktır tabi ama sensei raw'a kıyasla daha serttir

Üstat teşekkür ederim. Yardımınız için. DA'dan devam edeceğim kararımı verdim.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.