Konu zıt emk vb di. Bunun 555 out çıkışında konu olması mümkün görünmüyor. Zıt emk için zıt emk kaynağına müdahale edilebilir. Dİyot oraya bağlanabilir. 555 outu hıgh da oluyor low da. Zaten olmasa dahi diyotun ne katkısı olabilir ki bu duruma ? Eğer araya diyot eklenirse transistörün lowa çekilmesi zorlaşır. Sonuçta beyz diğer kollara belki akabiliyor ama var olan çıkıştan boşaltılması imkansızlaşır. Hem de mosfet gibi pasifleşmesi için kesinlikle lowa çekilmesi gereken elemanlar için çalışmayı bozmuş, pasifleştirilmemiş olur. |
Butona bastıktan 10dk sonra gücü kesen devre için yardım istiyorum (2. sayfa)
-
-
diyotların asıl görevi, akımın sadece bir yönde geçmesini sağlamaktır.(tabi özel görevlere sahip türleri de var.) bobin uçlarına ters bağlanarak zıt emk'nın kendi içinde boşalmasını sağlar, paralel bağlı pillere seri bağlanarak, aralarında sirkülasyon akımının geçmesini engeller, h köprüsü ve invertör devrelerinde, anahtarlama elemanlarını ters gerilimden korur.
-
İyi de transistörün beyziyle ne alaka diyoruz ? Zıt emk konu oldu, onun yeri beyz değil dedik biz de.
-
base ile dijital devre elemanı arasında tek yönlü bir akım akışını garantilemek için bağlayabilirsin.
-
Şİmdi işi değiştirmiş olduk. Çünkü emk konu idi ve emk orada değildi...
Ayrıca yeni çıkan bu bilgiyi de 555 açısından değerlendirirsek, yazmıştım tekrarlayayım. 555 çıkışını hem aktif hem pasif yapıyor yani hıgh-low. Hem gerilim uyguluyor hem de sıfırlıyor. Gerilim uygulayarak aktifleştirdiği elemanı arada diyot olursa ne pasifleştirecek ?
-
Merhabalar tekrardan. Yaptığım projenin gerber dosyasını ve bağlantı şemasını paylaşıyorum. Biraz düzensiz gibi oldu ama elimden ancak bu kadarı geliyor malesef.
Gerber Dosyası linki
https://s2.dosya.tc/server31/3os3ao/Gerber_New-Project_2_PCB_New-Project_2_2024-07-10.zip.html
Aşağıdaki Bağlantı Şemasının PDF linki
https://s2.dosya.tc/server31/3os3ao/Schematic_New-Project_2_2024-07-10.pdf.html
-
Ek olarak yorumlarınıza cevap veremiyorum çünkü bilgim yeterli gelmiyor. Oradan buradan aldığım bilgileri elimdeki malzemeler ile test ederek denedim.
Sistemin tek sıkıntısı güce bağladığınızda 4v'u geçerseniz zamanlayıcı çalışmıyor sanırım. Düğmeden elimi çekince gücü kesiyor. Ayrıca 4v'u geçmesenizde düğmeye bas çek değil 1-2 saniye kadar basılı tutmak gerekiyor onun haricinde sıkıntısı yok.
Benim açımdan tek sıkıntısı ben motorun devrini 60'a kadar düşürüp çalıştırmayı düşünüyordum ancak o kadar düşemiyor çalışmıyor 1.5v altına inince. Keşke devreyi yapmadan önce deneseydim dedim :) Neyseki 3 boyutlu yazıcım var onunla dişli sistemi yapıp deviri düşüreceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 10 Temmuz 2024; 1:4:0 > -
Sİmülasyonda mı gerçekte mi çalışmıyor ??? Zamanlayıcıdaki büyük zamanlama uygulaması çalışmıyor olabilir. Detay verilirse kesinleştirilebilir. Ayrıca daha düşük zaman ayarlanan devre ile denenip hangi zaman değerine en fazla ulaşılabildiği, sorunsuz çalıştığı tespit edilebilir.
Düzeltilmemiş sorunlardan dolayı çare ararken daha büyük hata yapılıyor gibi. Eğer farklı gerilimler gerekse, iki ayrı devreye iki ayrı gerilim de verilebilir ama şu anda mevzu bile değil.
Proje nedir detaylıca alabilir miyiz ?
-
Gerçekte denedim her şeyi. Benim açımdan tek sorun dediğim gibi 1 2 saniye basmak gerekiyor butona. Onun haricinde bir sıkıntı yok benim açımdan.
Benzer ürünün linkini koyayayım.
https://app.hb.biz/SQSirsTnqcEz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X