Şimdi Ara

Büyük İkilem 150EM Vs. Y580 Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Uzun Süredir Bir Laptopa İhtiyacım Var 3-4 Aylık Araştımama Rağmen Her Zaman ki Gibi Bi Türlü Karar Veremiyorum.

Genel Olarak Çoğu Markayı Modeli Eleyip Aşağıdaki Modellerde Kafam Karıştı Sormam Gereken Şeyler Var Kafamdaki Sorunları Netleştirirseniz Çok Sevinirim.

İlk Olarak Bütçem En Fazla 2.500 TL Bu Limite Göre Alternatatif Önerilerinizi de Bekliyorum.

1. Sistem Monster 150EM

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=413642&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

Üniversiteye Merhaba Kampanyası ! 16 Ekim teslimat ! ( 31 Temmuz' a kadar ilk 300 ön sipariş için )
    Intel® Core™ i7-3610QM 4-Cores; 6MB L3; 2.30GHz > 3.30GHz; 1600 MHz; 45W; 22nm (OEM)
    Intel® HM77 Chipset
    1.5GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX 670M 192-Bit DX11 ( İlk 200 adet ön sipariş için !.. )
    15.6" Full HD ( 1920 x 1080 ) Parlak LED Ekran
    30 Gün Sıfır Pixel Hatası Garantisi
    8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 SODIMM Kingston HyperX KIT
    750GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM 16MB ST9750420AS
    8x Multi DVD +-RW/-RAM WRITER; Dual Layer; Tray Load; SATA
    Türkçe Klavye (TR)
    Ücretsiz İşletim Sistemi " Linux "
    2-in-1; 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth™ v3.0 Module; Half Mini-Card PCIe Adapter
    2.0 MP Kamera
    Parmak İzi Okuyucusu
    Internal Bluetooth™ v3.0
    Notebook Çantası

Satış Fiyatı :
    2.419,15 TL KDV Dahil

2. Sistem Lenovo Y580

http://www.pcdepo.com/lenovo-y580-59-332595-notebook-urun8121.html

Notebook Markası : Lenovo
    İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Tipi : Intel Core i7
    İşlemci Modeli : 3610QM
    İşlemci Hızı : İ7-3610QM - 2.3 GHz Turbo Boost ile 3.3 GHz'ye kadar
    İşlemci Cache : 6 MB
    Ekran Boyutu : 15.6
    Ekran Tipi : HD LED Arka Aydınlatmalı
    Ekran Çözünürlüğü : 1366x768
    Ekran Kartı : Nvidia
    Ekran Kartı Belleği : 2 GB
    Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GTX660M
    HDMI : 1x HDMI
    Sistem Belleği : 8GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
    Max Bellek : 8 GB
    Disk Kapasitesi : 750 GB
    Disk Hızı : 5400 RPM
    Optik Sürücü : DVD±RW
    Ethernet : Gigabit Ethernet LAN
    Wireless : 802.11b/g/n
    Bluetooth : Bluetooth 4.0
    E-Sata : Yok
    Seri Port : Yok
    Usb Portu : 2 USB 2.0 + 2 USB 3.0
    Video Portu : 15 pinli VGA video konnektörü
    Klavye : Arkadan aydınlatmalı Numerik TR Q Klavye
    Hoparlör : JBL 2.1 Designed / Certified Speakers
    Kart Okuyucu : 6-in-1 kart okuyucu (SD/SD-pro/MMC/MS/MS-pro/XD)
    Kamera : Var
    Parmak İzi Okuyucu : Yok
    Yüz Tanıma : Var
    Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad
    Uzaktan Kumanda : Yok
    3G : Yok
    İşletim Sistemi (Yazılım) : Windows 7 Home Premium
    Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil
    Pil Teknolojisi : 6-cell Li-lon Pil, 4 saate kadar
    Notebook Ağırlığı : 2.70 Kg
    Garanti Süresi : 24 Ay Resmi Lenovo Servisi
    Notebook rengi : Koyu Kahverengi Siyah
    Hediye : Notebook Çantası + Mouse HEDİYE

Kdv dahil fiyatı
    2,067.73 TL

1.Sistemin Sıkıntıları Benim Açımdan

-Monsterın Geç Teslim Tarihi
    -Sata Eklemek İstersem 2. Hard Disk Slotunun Bulunmaması(Büyük Eksiklik)
    -Ve Aradaki 400 TL Fark

2.Sistemin Sıkıntıları Benim Açımdan

-Ekranın Full HD Olmayışı(Yakışmamış Böyle Bi Sisteme)
    -Ekran Kartının GTX660 Olması(Her Ne Kadar 2Gb Olsa da)

Genel Olarak Kafamı Kurcalayan Sorular Bunlar Ek Olarak GTX660 GTX670 Karşılaştırmasına Değinmek İstiyorum Monsterda Yazılan Gibi 330 TL Ek Fiyata Değer mi Bu Kart Yoksa GTX660 Yeter mi Yani Monster da Upgrade Yapmadan Standart Bu Kartlada Devam Edebilirim.

Bunun Dışında Daha Farklı Bi Monster Modifikasyonu Sunabilirmisiniz Veya Bunun Dışında Önerebileceğiniz Modeller Varmı .

Son Olarak Çok Kararsızım Şu Anda Sürekli Birinden Birine Kayıyor Aklım Lütfen Yardımcı Olun Artık Karar Vermem Lazım.

Yardımlarınızı Ve Önerilerinizi Bekliyorum İyi Forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAhriman -- 23 Temmuz 2012; 12:34:50 >

• usta lenovo bı kere ful hd degıl bu devırde ole laptop gıtmez sana :D ben monster al derım tabı 150em almak zorunda degılsın . 170em alabılırsın 150eme gtx670m taktıracagına 660m gtx li p170em almanı onerırım . aynı ozellıkler mevcut p150em ıle + olarak cıft sata destegı var yanı ssd takma ımkanın var ve 17inc ekran modelden anlasılacagı uzere . son olarak gtx660m ile gtx 670m arasında 330tl edecek bı performans farkı yok 675m ancak keser performasn acısından kı eger o kadar butcen varsa gtx675m li 150em yada 170em alman cok daha ıyı olacaktır .
  • Hocam Teşekkürler Önerin İçin 170EM Serisinide Düşünücem Şimdi 150EM 1. Sistemden Ekran Kartını Standart Yapınca Fiyatları Aynı Oluyo Tamamen 2.019 TL ye Geliyo Monster Ve Aralarında Şöyle Bir Yol Ayrımı Doğuyor

Monster

+Full Hd Ekran

Lenovo

+1Gb GTX660 Yerine 2Gb GTX660 Ekran Kartı

Ssd den de Geçtim Diyelim Olmazsa Optik Sürücüyü Söker Yerine Takarım Çok Dert Değil Şimdi Bu İki Noktadan Hangisi Daha Ağır Basar 1Gb Vram mi Full HD Ekran mı Bu Sistemde Ekran Kartının 1 veya 2 GB Olması Çok Farkeder mi ???

Bu Noktada Fikirlerinizi Bekliyorum Aydınlatın Beni

Bide Afkazankayaa Hocam İmzandaki Sistemi Kullanıyosan Yorumlarını Alabilirmiyim Ekran Kartı Ve Monsterın Kalitesi Konusunda Benim 1.Sistemin Aynısı Tavsiye Verebilirmisin??

Tekrar Bunun Dışında Önerilere Açığım Şu İşi Çözelim Artık Dert Oldu Bana Kaç Aydır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAhriman -- 23 Temmuz 2012; 10:17:03 >

• Up Up Yardım Lütfen
  • türkiyeye daha 2gb gtx 660m gelmedi. 2gb gt650m olmasın o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _BEDIRHAN_

türkiyeye daha 2gb gtx 660m gelmedi. 2gb gt650m olmasın o?

Fail. Gtx660m 2GB Türkiye'de gayet de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Hocam Ekran Kartı 2GB GTX660 Lenovonun Bi Sorun Yok Onda.

_BEDIRHAN_ Hocam Senin Laptopu da Düşünüyorum Aslında +larını -lerini Söylermisin Özellikle Ekran Kartı Ve Monsterın Kalitesi Konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgn94

quote:

Orijinalden alıntı: _BEDIRHAN_

türkiyeye daha 2gb gtx 660m gelmedi. 2gb gt650m olmasın o?

Fail. Gtx660m 2GB Türkiye'de gayet de var.

olabilir tam emin değilim ama yok biliyodum.

daha laptopu teslim almadım ben 17 eylülde alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAhriman

Hocam Teşekkürler Önerin İçin 170EM Serisinide Düşünücem Şimdi 150EM 1. Sistemden Ekran Kartını Standart Yapınca Fiyatları Aynı Oluyo Tamamen 2.019 TL ye Geliyo Monster Ve Aralarında Şöyle Bir Yol Ayrımı Doğuyor

Monster

+Full Hd Ekran

Lenovo

Ssd den de Geçtim Diyelim Olmazsa Optik Sürücüyü Söker Yerine Takarım Çok Dert Değil Şimdi Bu İki Noktadan Hangisi Daha Ağır Basar 1Gb Vram mi Full HD Ekran mı Bu Sistemde Ekran Kartının 1 veya 2 GB Olması Çok Farkeder mi ???

Bide Afkazankayaa Hocam İmzandaki Sistemi Kullanıyosan Yorumlarını Alabilirmiyim Ekran Kartı Ve Monsterın Kalitesi Konusunda Benim 1.Sistemin Aynısı Tavsiye Verebilirmisin??

Tekrar Bunun Dışında Önerilere Açığım Şu İşi Çözelim Artık Dert Oldu Bana Kaç Aydır

Öncelikle sunu sorayım nakit mı alacaksınız Notebooku? Eğer taksitli alacaksan monster 6 taksit yapıyor. Pcdepo'daki lenovo da 2200-2300 gibİ bir fiyata geliyor 6 taksitle.

Senin bütçen ile alınacak en güzel sistem 170em dir. 17" full HD ve çift disk yuvali, çift soğutma sistemine.

170em(GTX 660) ile kiyasladiginda Lenovonun eksileri
    ekran çözünürlüğü, hdd'nin 5400 rpm olması, 15" olması, -muhtemelen- monster kadar etkin bir soğutma sistemine sahip olmaması.
    Artıları ise; Beklemeden hemen teslim alıp kullanabilecek olman. O kadar.
    Neden 2 GB ekran kartını artı saymadım. Çünkü bu 2 GB Lenovonun sahip olmadıgı yüksek çözünürlüklere ise yarar. 1366x768 de hissedilir fark yaratmaz.

Lenovo + 21" monitör + yeni Hdd > monter 170EM > monster 150EM > Lenovo Y580

Son not: Hadi ekran bir yere kadar da, oyun bilgisayarı dediğin cihazda 5400 rpm disk olmaz. Sınır hastası eder adamı. Uzak dur ya da yeni Hdd masrafını da hesaba kat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheAhriman

Hocam Teşekkürler Önerin İçin 170EM Serisinide Düşünücem Şimdi 150EM 1. Sistemden Ekran Kartını Standart Yapınca Fiyatları Aynı Oluyo Tamamen 2.019 TL ye Geliyo Monster Ve Aralarında Şöyle Bir Yol Ayrımı Doğuyor

Monster

+Full Hd Ekran

Lenovo

1) evet monster full hd o buyuk bır artı
    2) lenovodakı 2gb gtx 660m ile monsterdakı 1gb gtx 660 arasında hıc fark olmaz , video memory ultra ayarlarda (AA acık / x16larda)..yanı stres altında kendını gostermeye baslıyacaktır kı zaten ultra ayarlar laptoplar ıcın degıl . cok uzattım heralde :P bence monster alın hocam cıdden tam f/p urunler ama laptopunuz 1,2 hafta gec gelecektır bunu goze alın derım onun dısında hıc bı sıkıntı olmaz merak etmeyın :D
    3) benım tavsıyem ya 150em alıp 670m taktırın yada 170em alıp SSD taktırın

• Ben de aynı ikilemi yaşamaktayım..

bu arada gözden kaçan bir fark daha var, Y580'in ramleri 1600mhz, 150EM 'in 1333mhz.

Ben 150EM' in ramlerini 1600mhz ile değiştirip HDD'yi de 750gb'a çıkardığımda Ramazan kampanyası ile beraber 2.524TL olarak çıktı fiyat..

Ben Y580'in Full HD panelli versiyonunun çıkmasını bekliyecem. Amerikada Full HD panelli Y580'ler satılıyor.. Ülkemizde de yakında satışa çıkar diye düşünüyorum.

Full HD panelli Y580'in fiyatı 2400TL-2450TL (ki muhtemelen bu seviyelerde olur) bandını aşmazsa tercihim Lenovo'dan yana olacak.. Ama 2500TL+ (Ki düşük ihtimal) bir fiyat çıkarsa Monster'a yönelicem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.