Şimdi Ara

Buyukelci olmak... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ne cahil adamlar devlette nerelere geliyor da sen mi gelemeyeceksin. olursun olursun
  • +
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursun1071

eskidendi o. bayağı eskiden hem de. polislerin oğlu polis mitçilerin oğlu mitçi falan olurdu da gerilerde kaldı.
    konuyu açan kardeşe tavsiyem de uluslararası ilişkilerdir. ben de büyükelçiliği düşünüyorum. tabi dış işlerine girince hemen o rütbeyle başlamıyorsun :D 3. katiplikten büyükelçiliğe çıkmak 20 yıl sürüyor aşayı yukarı. 40 yıllık meslek hayatının yaklaşık 2/3ü yurt dışında geçiyor falan bayağı araştırmıştım ben. bakanlığımızın sitesinde bu konuyla ilgili çok geniş bilgiler var orayı incelemeni öneririm. büyükelçi özgeçmişlerine bakarsan da çoğunun ui mezunu olduüunu görürsün zaten. bakanımız da öyle.

@TruthSeeker 3500 euro iyi para değil ha diplomatlık dünyadaki en saygın mesleklerden biridir. ki maaşın yanında da çok iyi özlük hakları var. devlette ayakişleri dediğin olayı zaten her meslekte yaşayacaksın, 4 senelik üniyi bitirince bir şey öğrenmiyorsun, asıl eğitim kariyerde başlıyor

Mesleğin getirdiği hakları saymazsak almanya ortalamasında bir para.Yeni mezun mühendis maaşı :)

Ayrıca yukarıda da bahsedilmiş.Devlet işleri torpilli.Berne atanan birinin haberi vardı onu okumanı tavsiye ederim.

Dikkat edersen konu başlığı büyükelçi olmak.Dışişlerinde görevli memur olmak değil.Bu mertebeye gelmek içinde devletin ayak üstü işlerini yapman gerekiyor.

Görev hayatın boyuncada hep Norveç'in güzel fiyordlarında olmuyorsun.Neresi çıkarsa bahtına.Başbakan gibi devletin en üst kademelerinden sonra suikast ihtimalinin en fazla olduğu görevdir bkz.Asala.2015te yaklaşırken söyleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruthSeeker -- 7 Haziran 2014; 23:31:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TruthSeeker

quote:

Orijinalden alıntı: dursun1071

eskidendi o. bayağı eskiden hem de. polislerin oğlu polis mitçilerin oğlu mitçi falan olurdu da gerilerde kaldı.
    konuyu açan kardeşe tavsiyem de uluslararası ilişkilerdir. ben de büyükelçiliği düşünüyorum. tabi dış işlerine girince hemen o rütbeyle başlamıyorsun :D 3. katiplikten büyükelçiliğe çıkmak 20 yıl sürüyor aşayı yukarı. 40 yıllık meslek hayatının yaklaşık 2/3ü yurt dışında geçiyor falan bayağı araştırmıştım ben. bakanlığımızın sitesinde bu konuyla ilgili çok geniş bilgiler var orayı incelemeni öneririm. büyükelçi özgeçmişlerine bakarsan da çoğunun ui mezunu olduüunu görürsün zaten. bakanımız da öyle.

@TruthSeeker 3500 euro iyi para değil ha diplomatlık dünyadaki en saygın mesleklerden biridir. ki maaşın yanında da çok iyi özlük hakları var. devlette ayakişleri dediğin olayı zaten her meslekte yaşayacaksın, 4 senelik üniyi bitirince bir şey öğrenmiyorsun, asıl eğitim kariyerde başlıyor

Mesleğin getirdiği hakları saymazsak almanya ortalamasında bir para.Yeni mezun mühendis maaşı :)

Ayrıca yukarıda da bahsedilmiş.Devlet işleri torpilli.Berne atanan birinin haberi vardı onu okumanı tavsiye ederim.

Dikkat edersen konu başlığı büyükelçi olmak.Dışişlerinde görevli memur olmak değil.Bu mertebeye gelmek içinde devletin ayak üstü işlerini yapman gerekiyor.

Görev hayatın boyuncada hep Norveç'in güzel fiyordlarında olmuyorsun.Neresi çıkarsa bahtına.Başbakan gibi devletin en üst kademelerinden sonra suikast ihtimalinin en fazla olduğu görevdir bkz.Asala.2015te yaklaşırken söyleyeyim.

ben de sana şunu tekrar söylüyorum hangi meslekte en üst kademeden başlıyorsun? büyükelçi olma yetkinliğine ulaşmak kolay bir şey değil. bu arada almanya ortalamasında normalpara demişsin, ev, makam aracı çocuklarını eğitimi vs. zaten her şeyin karşılanıyor devlet tarafından o paraya dokunmazsın bile. ve dediğim gibi hayatta her şey para değil diplomatlık dünyanın en saygın mesleğidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: castro ninnisi

dışileri bakanlığı aslında tanzimat'tan bu yana devlet mekanizmasının merkezinde bir kurum, ancak akp denen hırsızlık şebekesi sağolsun artık yabancı dil bile bilmeden alınan yalakalarla doldu taştı. dış işleri bakanlığı şu son 3-4 yıldır memurlarına dil kursu veriyor, sözde arapça falan ama en çok rağbet yine ingilizceye, düşünebiliyor musunuz burada pek çok kişi "4 dil öğrenmeden deneme bile" falan yazıyor ama sırf iktidar yalakası diye alınan ve ingilizceyi bile adam gibi bilmeyen kişilerle dolu bakanlık.

Sen 4 dil öğren bir şekilde simültane tercüman ol, paraya para demezsin.Yemişim büyükelçi olmayı.Tabi Türkiye için geçerli bu durum.

Büyükelçi olucam nidaları da ben şu parti genel başkanı olucam gibi birşey.Tanıdık olacak anca öyle.

• Yukari...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.