Şimdi Ara

Buzdolabı alacağım Sharp mı Samsung mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
25.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Biz evimizde yaklaşık 8-10 küsür seneden beri sharp marka buzdolı kullnıyoruz (modelini bilmiyorum ama orjinal Japon bir model, kapklarının içinde japonca yazılar var) gösterişssiz bir dolap, .. zamanında bosh marka dolap almıştık ve aldıgımız gün deiştirdik (ses yüzünden) bunu önermişlerdi.. hakkaten cok iyi bir marka.. ancak son ürünlerinde sogutmaya ilgili bazı problemler okudum forumda.. aklımdan soru işretleri oluşmadı değil ...

Bu arada Samsung ve LG de kaliteli ürünler... arada öyle korkunc kalite farkı falanda yok.
  • bizdede 97 den beri sharp kullanıyoruz.Maşallah ne ses,ne sorun..en ufak sıkıntı cıkarmadı..kesınlıkle tavsiye ederim..
    sogutma sorunu falan yok bızde..tabii bu birazda şans işi
  • sharp marka buzdolabı kullanıyorum 3 senedir maşallah tık yok allah nazardan korusun elemtere fiş .... ALIRKENDE FORUMUMUZUN FAYDASI İNANILMAZ OMUŞTUR BİLGİSİNE İLGİLENENLERİN
  • her ikiside iyi markalr ama samsung son çıkanlarını almayın derimm elektonik kart oldugu için arızlanması kısa sürede gerçekleşebiliyorr
  • Burada yorum yapan arkadaşlarımızın ekseriyeti, Sharp'ın, Samsung'dan daha iyi bir buzdolabı markası olduğunu, Samsung'un, Sharp'ı taklit ettiğini beyan etmektedirler. Türkiye'deki müşterilerin memnuniyeti dikkate alındığında görüş doğrudur. Benim de kanaatim aynı yöndedir. Ancak şu farkla ki, Samsung'un, teknolojik olarak Sharp'ı taklit ettiğini düşünmüyorum. Samsung, benim bildiğim dönemler dikkate alındığında bile, en az 15 yıldır Türkiye piyasasında satış yapmaktadır. Ancak önceleri çok pahalı olan ve belli bir gelir düzeyinin üzerindeki tüketicilere hitap eden Samsung buzdolapları, son birkaç yılda fiyatlarını ciddi oranda aşağılara çekmiştir. Sharp ise 2000'li yılların başından itibaren makul bir fiyat aralığında ürünlerini piyasaya sürmektedir. Halen de Sharp'ın çok pahalı olduğu iddia edilemez. Sadece görece olarak Samsung'dan daha yüksek fiyatta satıldığını söylemek gerekir. İşte Samsung, çok yüksek fiyatlardan sonra, yeni fiyat politikasıyla piyasa payını artırma yoluna gitmiş görünmektedir. Bu anlamda pazarlama tekniği açısından bir taklit söz konusu olabilir. Yoksa teknoloji bakımından Samsung'un Sharp'ı taklit ettiğini sanmıyorum. Çünkü her şeyden evvel Samsung yeni bir buzdolabı üreticisi olmadığı gibi Türkiye piyasasına da yeni girmiş bir buzdolabı markası değildir.

• Ben 40 yıl düşünsem Sharp marka Buzdolabı alabileceğim aklıma gelmezdi..Ama alınıyor işte..Rahmetli bir arkadaşım ve forumdaki kullanıcıların tavsiyesiyle aldık..

Samsung ve Sharp kıyaslamasına girmek pek doğru olmaz..Sonuçta herkes birbirinin teknojisinden yararlanıyor..Önemli olan tüketici memnuniyeti..Ki gördüğüm kadarıyla kullanıcılar memnun..
  • Buzdolabı konusunda bakıldığında birbirlerini taklit ettiklerini düşünmüyorum. Fakat LED LCD TV ürünlerinde bunun olduğunu bir çok yerde okuyabilirsiniz. Türkiye genelinde en başarılı Samsung bilinsede aslında yeni yeni Türkiye'ye giren Sharp'ın LED TV de teknolojinin buluş sahibi ve performansta en başarılı ürünlere sahip olduğunu okuyoruz...

BFS'nin de dediği gibi bende bundan 15 ay önce Sharp hakkında hiç bir şey bilmiyordum. Diğer ürünlerindeki başarısı yüzünden haklı bir üne kavuşmuş Bosch ve Siemens kalite ve sorunsuzluk adına herkeste olduğu gibi benim zihnimde de yer etmişti...

Hem bu konu hemde ponponius'un bahsettiği fiyat politikaları konusunu beraber ele alırsak, ilk başlarda ithal eden şirketin kar güdüsü ve lüks tüketim olarak moda yapmak adına ürünlerin yüksek fiyattan sunulduğu anlaşılıyor. Nitekim Antalya'da 2999TL etiketle reyonda tutulan bir Sharp SJPT-69R-HS görmek mümkün... Gel görkü bugün ki fiyatı 1650TL...

Bunun dışında yıllardır bu ürünün hep aynı fiyat aralığında hareket ettiği ve sadece "Evlilik Sezonu" dedikleri dönemde artış gösterdiğini söyleyebiliriz.

Bu anlamda fiyatların aşağı çekilmesi veya aynı düzeyde tutulması bence Bosch ve Siemens in akıllarda yer tuttuğu pazar payından kendine daha çok katabilmek adına başarılı olacaktır...

Nitekim son dönemde Siemensin Buzdolabı stoklarını eritmek için yaptığı Buzdolabı alana "tuttuğunuz" bedava reklamlarıda bu başarının adımlarından biri olarak görülebilir... Hemde bu "katalog fiyatı" üzerinden alınan Buzdolaplarında geçerliymiş duyurulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 15 Ocak 2010; 16:28:17 >

• Arkadaşlar Siyah beyaz tv yayınımız renkliye döndüğü yılları hatırlayınız...o yıllarda Sirkeci Dogu Bank tan Ağaç mobilya kabinli renkli bir SHARP Tv aldık...Uzaktan kumanda daha yoktu. Dokunmatik tuşlu...Tv nin önünde yesil bir göz bebeği gibi delik vardı...Odanın ışık durumuna göre ekranın IŞIĞINI KENDİSİ AYARLIYOR...Bu özellik o yıllarda hiç bir tv de yoktu...SONY dahil....Görüntü kalitesi ise bize gelen her aile , misafir canlı renklerini görünce bunu kaça aldınız ?...Nereden aldınız ? Bizimki böyle değil diyorlardı...1980 li yıllardan bahsediyorum...Sırtında yazıyordu...SHARP CORPARATİON - MADE IN JAPAN.....Bu forumlarda çok yazdım...Yıllar yılı kullandık...Sonra uzaktan kumanda taktırdık..Epeyce yılda öyle kullandık..Asla arıza , bozulma görmedik.....Güzel günlerdi...geldi, geçti.......Saygılarımla... Bu yıllanmış hatıramı neden yazıyorum ?....Mütevazi Kore markalarıyla SHARP mukayeselerini görünce gülüyorum.....Ne derler ?...Renkler ve zevkler tartışılmaz.. Bir mal alırken..Kimi süsüne, görünüşüne, albenisine....Kimide kalitesine , dayanuklı, dertsiz, uzun ömürlü olmasına bakıyor...Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Ocak 2010; 16:08:23 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.