Merhaba arkadaşlar.Ben buzdolabı almayı düşünüyorum fakat bir türlü işin içinden çıkamadım. G.Antepte ikamet etmekteyim. Çevremden edindiğim görüşelere göre no-frostu tavsiye etmiyorlar.koku yapıyo iyi dondurmuyo falan... Bu doğru mu?Ben derin donduruculu almak istiyorum bu nedenlerle.Tercihlerim:
1- Samsung RT-62UDEW (Garanti ve yedek parça sorunu?) 2- Bosch KDV52X00NE 3- Profilo BD 2664 TM
Arçelik kötü servis hizmetiyle ve çok arıza sebebiyle, Vestel kalite konusundaki şüphelerim, Ariston bilgi sahibi olamam gerekçesiyle, listemde değildir.
Bu konuda bilgili ve tecrübe sahibi arkadaşların yardımını bekliyorum.Şimdiden Teşekkür ederim.
ondan sonrada samsung,elektrolux,sharp,general electric,gibi markalara yogunlaşın,bosch serisindede kora malı olanlar gayet iyidirler .
Samsung'ta sorun yaşamazsınız. Samsung'un bu modelini Profilo ve Bosch ile(ikisi aynı) karşılaştırmak doğru olmaz. Bir de Gaziantep'te kışlar nasıl oluyor bilemiyorum ama mutfak sıcaklığı kışın 10 derecenin altına düşüyorsa no-frost almak durumundasınız.Statik buzdolapları 10-8 derece altında verimli çalışmaz,stop ederler.No frostlarda sorun olmaz. Samsung tavsiyemdir. Whirlpool da düşünebilirsiniz.Servislerine Vestel baktığından problem de yaşamasınız.O da oldukça kalitelidir.
şuanki en iyi ve en ileri buzdolabı teknolojisi no-frost'dur. öğle dondurmamazlık yapmaz. söylediğiniz duyumlar markaların yan üretim yaptıkları yada ucuz üretim olan markalarda olabilir. (profilo, ariston vs.) ancak kendi markalarında olmaz. tavsiyem electrolüx ENB - END serileri ve bosch (siemens daha pahalı olduğu için yazmıyorum neticede aynı kalitede dolap)
Aslında bugün Samsungun RT-62UDEW modelini yerinde gördüm işçilik malzeme kalitesi üst düzeyde ağzım açık kaldı fakat tek çekincem herhangi bir sorunda servis bilmecesi.Burada her markanın servisi var fakat Samsungun yok.O çok kafama takılıyor.Ya da sizin bildiğiniz bir firmayla anlaşması var mı?
samsung beyazeşyada, türkiye pazarında daha yeni sayılır ve şimdiye kadar bu markada türk tüketicisinin tecrubesi yok. samsung'un kaplaması yüzünden kaliteli demeyin. general electiriğin modelleri de aynı kaplamadadır ve kalite bakımından birinci sıradadır. samsung'u sadece fiyat perf. yönünden alternatif ürün olarak görün. siemens, bosch, electrolüx markalarını öneririm.
model olarak ise 500lt'de electrolüx END 5288X öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: cmml
Aslında bugün Samsungun RT-62UDEW modelini yerinde gördüm işçilik malzeme kalitesi üst düzeyde ağzım açık kaldı fakat tek çekincem herhangi bir sorunda servis bilmecesi.Burada her markanın servisi var fakat Samsungun yok.O çok kafama takılıyor.Ya da sizin bildiğiniz bir firmayla anlaşması var mı?
Anadolu grubu bakıyor Samsung'a. Servis ise Diyarbakır'da var size en yakın olarak. Ancak Samsung oldukça kalitelidir.Bir problem olma riski çok düşük.Garanti süresince servis yönlendirilemezse zaten cihazınızı değiştirmek zorundalar.
Servis konusunda rahat olmak istiyorsanız tercihiniz Whirlpool olsun. Ya da Kore malı Bosch-Siemens olabilir. Bosch ve Vestel servisleri oldukça yaygın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme