Şimdi Ara

Buzdolabı Tavsiyesi 2 önemli kriter var -sessizlik -buzluk altta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
4.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev diziyorum ve en önemli ktiretim sessizlik olduğu için beyaz eşya ya buz dolabından başlayıp diğer eşyaları ona uydurucam
    kriterlerim sırayla

1-sessizlik
    2-buzluk altta
    3-max genişlik 82cm
    4-renk koyu gri

Tavsiyeleriniz kriterlerimi kapsamak zorunda değil, para mühim değil yardımlarınızı bekliyorum
    Ben şimdilik pek araştırmadan lg nin sessiz olduğunu düşünerek LG GN-B559PLCZ ürününü beğendim. (ama daha koyu renkler tercihimdir)

• Shakespear3 S kullanıcısına yanıt
    Sharp SJ-..700 serisi iyidir. İstediğiniz renkteki modele bakabilirsiniz. 39db- 80cm fakat buzluk üstte(no-frost)
    Liebherr CPesf 4613 40db - 75cm buzluk altta(smart-frost)
    Liebherr CNPesf ve CNesf 42db 75cm buzluk altta(no-frost) //üstteki modelin no-frost muadili 1 tane biliyordum. 2 tane çıktı. farkı ne bilmiyorum enerji tasarrufu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 11 Ocak 2015; 16:47:39 >
  • hocam bu sharp veya liebherr dolabların ortalama 500 lt olanları yok mu?yukarıda ki 4 şart geçerli olmak koşulu ile veya aynı kalite başka tavsiyeleriniz de olabilir...teşekkürler
  • asmf A kullanıcısına yanıt
    Sharp 580lt liebherr 420lt civarı sanırım. 500lt olan modelleri illaki vardır ama bilgim yok diğer modelleri hakkında. O yüzden modeli siteden bulup önermek istemem. Tabi sharp ve liebherr'den konuşuyoruz, her modeli iyidir ancak bu yazdığım modeller (liebherr 4613 ve sharp 700 serileri) gördüğüm kadarıyla çokça tercih ediliyor ve kullanıcılarını memnun bırakıyor. Genel olarak servis ihtiyacı hissettirmeyeceğinden servis ağının yaygın olmaması sorun değil bence.
    Buzdolabı için boşluğumuz 72cm olmasaydı bütçeyi zorlayıp bu ikisinden birini alırdım. muhtemelen de sharp olurdu. daha geniş ve buzluğunun üstte olmasından dolayı. Bosch KDV58VW30N aldık bunlar sığmayınca.
    KGE58AL30N istediğiniz kriterlerde ve 500lt fakat no-frost değil low-frost. Bu sizin için sorun olur mu bilmiyorum.
  • Saolun tavsiyeler için SHARP SJ-SC700V gerçekten hoşuma gitti ve dediğiniz gibi kullananlarda çok memnun gözüküyor
    Forumda konusu açılmış uzun süreli kullanan arkadaşlardan hala sessiz çalıştığını tasdik ettirirsem bunu alabilirim.
    Buarada sanırım motorunu LG üretiyormuş
  • Shakespear3 S kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduysam ne mutlu. Fakat dondurucu alt olması önemli demiştiniz umarım pişman etmez sizi. Ya da dondurucu altta olan modellere bakıp araştırabilirsiniz.
    Zaten ben de geçmiş konulardan bilgi sahibi olup bakmıştım bu modellere. pişman olmayacağınıza eminim. 80cm, dondurucusu no-frost, soğutucu hibrit. 417kW/yıl ve 39db bir no-frost için oldukça iyi değerler bence. BSH grubunda no-frostlar 42db'den başlıyor mesela(sharp'ın sesinin 1.4 katı yani)
    Herhangi bir arıza falan olmadıkça sanmıyorum bir sıkıntı çıksın. Ama gene de açılan konulara göz atın almadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 11 Ocak 2015; 23:13:22 >
  • Aslinda buzlugun altda olmasi nisanlimin istegi, ust de olunca koku yapar diyor ancak sessiz guzel bi model bulduktan sonra ben koku olacagini dusunmuyorum ikna ederim onu :) arastitmaya devam ediyorum saolun. Katolog bilgilerine guvenmedigim icin forumdan arastiriyorum bilgiler dogruysa super zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shakespear3 -- 11 Ocak 2015; 23:22:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi belirli şartlar altında, boşken ölçülen değerler bunlar. Hep kağıt üstünde konuşuyoruz enerji tüketimi olsun sesi olsun. Gerçek hayatta ne kadar sapma oluyor bu değerlerde ölçmeden bilemem:)
    Şimdiden söyleyeyim nasılsa sıra diğerlerine de gelecek. Buzdolabında öncü bunlarken, çamaşır ve bulaşık makinesinde de Miele.
    2000 liranın üzerine çıkmayı düşünüyorsanız Miele modellerini incelemeden geçmeyin.
  • Miele nin tipi hiç beğenmiyoruz yoksa dediğiniz gibi kalitesi 1 numaraymış, çamaşır makinasında lg, bulaşıkda da alman üretimi bosch düşünüyorum şimdilik.
    Ayrıca konuyuda güncele çekmiş olayım, kriterlerime göre başka tavsiyesiyelerde gelse çok güzel olur
  • WHİTE WESTİNGHOUSE
    HTE 5100 ÜSTTEN DONDURUCULU
    HSE 5200 ALLTAN DONDURUCULU

EĞER BÜTÇE VARSA KESİNLİKLE LIEBHERR
  • WHİTE WESTINGHOUSE 36 DB SES SEVİYESİ İLE BİLDİĞİM KADARI İLE EN DÜŞÜĞÜDÜR.
  • aserkut tavsiyeler için teşekkürler,
    sharp'a baya kanım ısınmıştı ancak kullanım kılavuzunu okuduğumda sağında ve solunda en az 6cm lik boşluk olması gerektiğini gördüm. Boşluk olmazsa zamanla ses yapmaya başlarmış. Buz dolabı koyma yerim 85cm olduğu için 70 yada maksimum 75cm lik bi model almam gerekiyor.
    Liebherr modelleri hoşuma gitti araştırdım ve düzgün bi şikayet bulamadım.
    CNPesf 4613 modeline bakıyorum (modeller hakkında pek bilgim yok sadece **cyborg**'un yorumundan yola çıktım ) ama canlı görebileceğim bir dükkan olsa iyi olurdu.

Fiyatı yaklaşık 3.200 civarı çok pahalı bi üründe değil kaliteliyse sessizse kesinlikle almaya değer diye düşünüyorum.
  • ben cbnpes 4656 modelini 1,5 yıldan beri kullanıyorum acayip memnunum normal bir buzdolabında 1 hafta 2 hafta duran sebze yada meyve 1 ay durabiliyor aynı tazelikte ses anlamında hiç bir şikayetim yok ve kenarlarda 3 cm boşluk var canlı olarak media marketlerde görebilirsiniz bulunduğunuz bölgeye göre
  • İyi bir tercih yaparsınız. 4613 serisindeki gri modelleri ayrıntılı yazayım beğendiğiniz modeli tercih edersiniz. 3 dolapta da çift devreli soğutma sistemi var bildiğim kadarıyla. Bu sayede soğutucu kısımda nem kaybı yaşanmaz ve bu uzun süre tazelik sağlar. Ağzı açık gıdalarda kuruma olmaz. Soğutucu bölümün arka yüzünde oluşabilecek az miktardaki kırağılanmayı buzdolabı kendisi çözüp suyu dışarı atmaktadır. Arka yüzeyde su damlaları görülebilir sorun etmeye gerek yok.

CPESF 4613 http://liebherrstore.com/urunpdfler/CPesf-4613.pdf
    Smart frosttur. Dondurucusunda az miktarda karlanma oluşur ve senede bir eritmek yeterlidir Ankarada. Soğutucusu yukarda yazdığım şekildedir. Bosch low frostlar da bu şekilde çalışmaktadır.

CNESF 4613 http://liebherrstore.com/urunpdfler/CNesf-4613.pdf
    No frosttur. Dondurucusu no-frost olduğundan buz tutmaz. Soğutucusu gene aynıdır. En ideal dolap şeklidir. Hem soğutucuda nem ile tazelik sağlar hem dondurucusunda karlanma derdi olmaz. Aynı şekilde electroluxun de dolabı varmış yalnız modelini bilmiyorum.

CNPESF 4613 http://liebherrstore.com/urunpdfler/CNPesf-4613.pdf
    CNESF 4613 modelinin daha az enerji harcayan halidir. Birkaç ufak ayrıntı haricinde aynı dolaptır.

Fiyat olarak CNPESF>CNESF>CPESF olduğundan en çok CPESF az miktarda da CNESF tercih ediliyor.
    CPESF 40db iken no-frost olan iki model 42db imiş.
    CNPESF yılda 265kW harcarken diğer ikisi 350kW harcıyor. CNESF ile arasındaki fiyat farkına göre bu iki no-frosttan birini eleyebilirsiniz.
    Daha sonra smart-frost no-frost tercihinize göre modeli belirlersiniz.

• Bugün sbsesf 7212 alindi. Sahinler plaza ısparta turgut bey. En iyi fiyati internettenwww.veastore.com dan alirsiniz. Turgut beye tüm türkiyeye gönderebilir ve bu sitedeki %3-10 daha altina verebilir.
    cnesf 5113 ile arasinda kaldim ama 7212 malzeme kalitesi daha iyi.
    farklari sayacak olur isek:
    1. Bir buzdolabi bir derin dondurucu aliyorsunuz. Ikisi ayrı makina. İstege göre ayri ayri yada bitişik cift kapi kullanabilirsiniz.birini bir odaya birini diğer odaya koyabilirsiniz.
    2. Derin dondurucuda 8 çekmece var. 3. Çekmece sonrasi alta isolationsplate type 60 koyarsaniz derin dondurucunun ilk 3 rafi dondurucu nofrost, alt 5 6 7 8. Çekmeceleri buzdolabı oluyor.
    3. Buzdolabi kismi cekmeceli raflar kenarlar boyunca makarali. 5113 ise alttan makarali. 5113 cekmece cekilirken sağa sola sürtüyor ve kolay cikmiyor.
    4. 5113 modeli 202 cm yükseklikte. Üst raflara hanımlar rahat ulaşamayabilir.

Hangi liebherr alirsaniz alin yanlis yapmazsiniz. Gerçekten süper dolaplar.
    Dolaplarin daha kapak kulplarindan kalitesini anliyorsunuz. İlk fiyatlari yüksek gibi gozuksede indirimler 2500 3500 gibi yapilabilir. Siemens bosch sharp vb. Cihazları allah birdaha evime sokturmaz umarim. Bunca yil kaziklandik.
    arada 500 700 tl ye çok çok iyi makinalar alinabilir.
    beyaz eşyada çamaşır bulaşık makinası MİELE, buzdolabi LIEBHERR olmali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar nişanlımla uzun süre aradık baktık, o estetiğine baktı ben kullanışlılığına. Arayış içindeyken renk tercihimizde değişti siyah almaya karar verdik. En son karar verdiğimiz buz dolabı:
    hitachi R-WB550PRU2
    henüz almadık bu hafta aksilik olmazsa alıcaz
    inş. doğru bi seçim yapıyoruzdur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.