Şimdi Ara

Buzdolabı ve Çamaşır Makinası Modelleri/Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce de fiyat performansa göre bir liste yapmış forumda paylaşmıştım, Mart başında buzdolabı ve çamaşır makinasını alarak işe başlamak istiyorum. Amma velakin kullanıcı tavsiyelerinden de yararlanarak listeye ve seçeneklere son halini vermek istedim. Aslında çamaşır makinasında çok fazla kararsız değilim.

Çamaşır Makinası Seçeneklerim:

Bosch WAE 20461 7kg 1000 devir A Sınıfı Enerji, Profilo CM1000CTR ile arasında 30 ytl olduğu için bunu düşündüm.
    http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=847&k_id=10&kn=Beyaz+E%FEya

Profilo CM1220CGTR- 7kg 1200 devir A Sınıfı Enerji, aslında gri renkli olarak benim gördüğüm en uygun fiyatlı LCD göstergeli makina olduğu için seçtim.
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=8&intProductID=975#fiyatlar
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/CAMA-IR-MAK-NES-/PROF-LO/CM1220CGTR-p-12947-c-87.htm

Temel kriterlerim min:1000 devir, 7kg kapasite, A sınıfı enerji, eğer gri olacaksa da mak.:1100 ytl olacak şekilde bir eleme yaptım, bu kriterlere uyan daha uygun fiyatlı, eşdeğer kalitede özellikle gri modeller varsa paylaşırsanız sevinirim.Son olarak Bosch'ta 35 ytl farkla 7 sene garanti kampanyası devam ediyor mu? Profilo'daki 3+3= 6 yıl kampanyası devam ediyor mu? Garanti de almamı etkileyebilecek bir faktör esasen.

Buzdolabı olarak epey geniş bir ürün yelpazesi var: Sharp, Whirlpool, Electrolux ve Samsung modelleri arasından elemeye çalışıyorum. İlk başlarda Whirlpool 4190 düşünürken onun biraz pahalı olduğunu farkettiğim için aşağıdaki modellere yöneldim.
    Sharp Modelleri:

Sharp SJ-63M-SL 535lt =1247ytl

http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=502&k_id=55&kn=No-Frost
    Sharp SJ-68M-SL 575lt =1362ytl
    http://www.beyazesyam.com/images_kucuk/1120060427114733.jpg
    Sharp SJ-P68M-SL 575lt+ Plasmacluster = 1488ytl
    http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=500&k_id=55&kn=No-Frost

Şimdi bu ilk modelin diğer modellerden farkı sadece hacim, sondaki modelinse diğer modellerden farkı plasmacluster olayı. Üçünün de rengi parlak gri sanırım? Üçünün de hacmi yeterli bence bana sanki en mantıklısı 1247ytl olan gibi geliyor, bu fiyata bu kalite güzel duruyor.

Samsung Modelleri:
    Samsung RT58KDEW Modeli Su pınarı, Cool Curtain, Multiflow = 1560ytl Bu ürün de gri mi, rengi yazmıyor her yerde?
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=93530

Electrolux ve Whirpool Modelleri 1600ytl ve üstünde olduğu için şimdilik eledim. Üst limiti 1600 ytl olarak belirledim, en düşük seçenek olan 1247 ytl'lik Sharp ile 1560ytl'lik Samsung arasında gri renkli ve eşdeğer kaliteli olmak üzere önerilerinize açığım arkadaşlar. Bu ürünleri taksitle almayı düşündüğüm için daha uygun fiyat gördüğünüz seçenekleri de paylaşırsanız sevinirim.

Bulaşık Makinası daha sonra alacağım ama onda kararımı şimdilik vermiş bulunmaktayım.
    Bosch SGS 55M85 Modeli Antifingerprint, A Sınıfı Enerji, 5 Program, Variospeed, Aquasensor, Göstergeler vs..
    http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1958&k_id=26&kn=Bula%FE%FDk+Makinas%FD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle37 -- 22 Şubat 2008; 22:15:19 >

• Arkadaşlar bu ne sessizlik kimse evlenmiyormu yaw:) Sağda solda kampanya gören, ürün tavsiye eden yok mu?
  • İyi akşamlar. Çamaşır makinesinde iyi modeller seçmişsiniz. Aradığınız özelliklere en iyi cevabı veren modeller bunlar. Dediğiniz gibi, aynı cihaza marka farkından dolayı fazla para vermeye hiç gerek yok, bende yerinizde olsam o iki Profilo modelinden birini tercih ederdim
    Buzdolabında ise fiyat-performans açısından Sharp ve Samsung'u öncelikli olarak düşünebilirsiniz. almayı düşündüğünüz Sharp iyi bir modeldir linkini koyduğunuz samsung buzdolabı yanlış hatırlamıyorsam gri renkti.
    Seçtiğiniz bulaşık makinesi de ortalamanın üzerinde özelliklere sahip, gayet iyi bir cihazdır

• Açıkçası buzdolabında kararsız kaldım en düşük fiyatlı olan Sharp da güzel yüksek fiyatlı olan samsung da. İkisinin de rengi gri sanırım, bu durumda iç dizayndan vs'den bi şekilde elemem lazım Sharp'ın içi güzeldi yanlış hatırlamıyorsam, Samsung'un içi nasıl Samsung kullanan, Sharp kullanan arkadaşlar veya her ikisini de görenler yorum yazarsanız sevinirim.
  • Çamaşır makinesinde eğer 1100YTL civarlarına kadar çıkabiliyorsanız bu modeli öneririm.Alman malı ve üstün bir cihazdır.
    http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1808&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

Eğer bu size pahalı geldiyse Profilo CM1000CTR şu an Darty'de 799YTL'ye satılıyor.Yani kararınızı bu 3 model (Siemens,gri-beyaz Profilo)arasından yapmanızı öneririm.Bosch maxx7'ye fazla para vermeye gerek yok,çünkü fark yok(birkaç program hariç).Sonuçta evlilik yapıyorsunuz o fiyat farkına da başka bir ihtiyaç alınır.Ayrıca Profilo bayileri/spotlar da pazarlıkta 750YTL'ye kadar inebiliyorlar.

Buzdolabı olarak Samsung'daki plastik kalitesi Sharp'a göre çok daha üstünüdr.Plastik aksamı çok sağlamdır.Sıfır derece bölmesi de yukarıda değil,sebzeliğin üstünde yer alıyor.Başka göze çarpan farkları yok.Bir de Samsung'un A sınıfı ve silver nano antibakteriyel sistemli olması cabası.Ondan Samsung'a öncelik tanımanızı öneririm.Bu modelin de gri olması gerekiyor.

Bulaşıkta da inoxta çok seçenek olmadığından bu cihazın iyi olduğu söylenebilir.Yerlidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Çamaşır makinesinde eğer 1100YTL civarlarına kadar çıkabiliyorsanız bu modeli öneririm.Alman malı ve üstün bir cihazdır.
    http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1808&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

Eğer bu size pahalı geldiyse Profilo CM1000CTR şu an Darty'de 799YTL'ye satılıyor.Yani kararınızı bu 3 model (Siemens,gri-beyaz Profilo)arasından yapmanızı öneririm.Bosch maxx7'ye fazla para vermeye gerek yok,çünkü fark yok(birkaç program hariç).Sonuçta evlilik yapıyorsunuz o fiyat farkına da başka bir ihtiyaç alınır.Ayrıca Profilo bayileri/spotlar da pazarlıkta 750YTL'ye kadar inebiliyorlar.

Buzdolabı olarak Samsung'daki plastik kalitesi Sharp'a göre çok daha üstünüdr.Plastik aksamı çok sağlamdır.Sıfır derece bölmesi de yukarıda değil,sebzeliğin üstünde yer alıyor.Başka göze çarpan farkları yok.Bir de Samsung'un A sınıfı ve silver nano antibakteriyel sistemli olması cabası.Ondan Samsung'a öncelik tanımanızı öneririm.Bu modelin de gri olması gerekiyor.

Bulaşıkta da inoxta çok seçenek olmadığından bu cihazın iyi olduğu söylenebilir.Yerlidir.

Beyaz olarak Profilo CM1000CTR ile Bosch arasında 50 ytl fark var beyazesyam.com 'da, Siemens WM 12S760 TR ise hakikaten daha önce de dikkatimi çekmişti, gerçekten güzel makina ancak şu gri olan Profilo'yu eğer varsa bu akşam gidip Carrefour'da görmeyi planlıyorum, bu modeli çok fazla satan site göremedim, Darty'de 1089 gibi bir fiyat biraz daha ekonomik bulursam onu düşünebilirim.

Dolap için Samsung'u da görmek istiyorum, rengi hala muallak ancak Carrefour'da yok sanırım. Sanırım samsung sharp arasında gidip gelicem bi süre daha

• Gri renk olan Profilo ve gri renkli Samsung Mecidiyeköydeki Darty mağasında mevcuttu.Size yakınsa bakabilrisiniz.
    Bir de bu linkte 62 serisine ait bir model gri olarak verilmiş.
    http://www.sahibinden.com/samsung_rt62kamt_buzdolabi_brut_kapasite_495_lt_WQQaXQQ5430563WQQpXQQdisplayitem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir de dart ye uğrayacağım, haftaiçinde Bakırköy veya Mecidiyeköy'e uğrayabilirim.Samsung dolapları çok merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle37

Bir de dart ye uğrayacağım, haftaiçinde Bakırköy veya Mecidiyeköy'e uğrayabilirim.Samsung dolapları çok merak ediyorum.

bu akşam carrefour yerine güngören kale center daki darty mağazasına gittim, samsung rt 58 ka/dew yazan su pınarlı model beyaz deri rengindeydi, hala bu modelin grisi var mı merak ediyorum ama samsung rt62 su pınarlı olan modelin rengi mükemmeldi, diğer koyu grilere göre çok güzel gözüküyordu, eğer rt 58 in de grisi varsa muhtemelen o renktedir ve güzeldir. Profilo 1200 devir gri olan model de yoktu ama cm1000 modeli vardı, bir de electrolux un 1000 devirlik 6kg kapasiteli gri modelini gördüm fiyatı uygundu, piyasada daha da uygundur. Özetlemek gerekirse samsung rt 58 in gri olan modelini görene kadar araştırmaya devam, profilo 1200 devir gri olan çamaşır makinasını gözüme kestirdim şimdilik. Sharp 63m-SL modelini kullanan arkadaşlar varsa sormak istediğim birkaç husus var, pmyoluyla veya buradan ulaşabilirlerse çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle37 -- 24 Şubat 2008; 15:32:01 >

• merhabalar,,
    BUZDOLABI
    yorumları okudukça kafam iyice karışıyor. buzdolabında ben de sharp ve samsung arasında kaldım. samsung 53 ve 58 modellerini inceledim. sunumu yapan satış temsilcisi olan arkadaş dolabın raflarını yumruklayarak anlattı buzdolabını. kırılacak diye düşünüyordum ama iri yapısı ile vurduğu yumruklar karşısında raflar banamısın demedi. 53 modeli için peşin veya tek çekim 1300 58 olan için 1500 ytl fiyat verdiler. bu fiyatın kısa bir süre geçerli olacağını da belirttiler. kararsız kaldım açıkçası. bir süre kiralık evde kalacağım için samsung daha ağır bastı. sharp bayağı enli bir buzdolabı çünkü.

ibre samsung tarafına dönmeye başladı ama iyi bir satış elemanı rahatça sharpı anında satabilir yine de:)

ÇAMAŞIR MAKİNASINA GELİNCE
    CANDOĞAN KARDEŞİMİN ÜSTÜNE BASA BASA TAVSİYE ETTİĞİ 1000CTR modelini görmedim özelliklerini bilmiyorum. çamaşır ve bulaşık makinası konusunda araştırma içierisindeyim. minimum sistem gereksinimlerini bile daha belirleyemedim. devir hızı- kg- fiyat- garanti süresinin uzaması- tamburların özellikleri- ithal/yerli ayırımı vb birçok kriter var ve fiyat/performans oranı en iyi ürün hangisi?, hangi özellik ne kadar önemli kavrayamadım daha.

yinede bulaşık ve çamaşır mak için birkaç kriterim var bunlara göre öneriniz olursa seve seve değerlendireceğim. (sonuçta buzdolabını bu yorumları okuyup araştırdıktan sonra almaya karar verdim)

çamaşır ve bulaşık mak için ortak özellik uzun ömürlü, işlevsel ve sessiz olmaları

çamaşır mak 7 kg zamanlaması olan çok programdan daha önemli olan çamaşırları yıpratmadan yıkayan maksimum 1000 ytl

bulaşık makinası için sessiz kısa sürede temiz yıkayan 750 ytl civarı bir makina özellikler hakkında bilgim olmadığı için minimum ne gerekir bilmiyorum

tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
    ankaradan alacağım tavsiyelerinizi şehir gözeterek yaparsanız sevinirim.

• valla ben rt58 i de epey geniş ve kare buldum, sharp biraz daha estetik çizgilere sahipti hatırladığım kadarıyla, rt58'in de gri modeli varsa onu da görmek istiyorum. Ama yarın bir de carrefour da gözatıcam sharp modellerine, bir de görebilirsem şu kampanyalı gri renkli 1200 devir profilo'ya bakacağım. O da olmadı bir gün Cevahir'deki Teknosa'ya bakacağım orda da epey model vardı hatırladığım kadarıyla. İnceleme faslı bittikten sonra bu hafta, uygun fiyatlı yerlerden almak için kararları netleştireceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle37

valla ben rt58 i de epey geniş ve kare buldum, sharp biraz daha estetik çizgilere sahipti hatırladığım kadarıyla, rt58'in de gri modeli varsa onu da görmek istiyorum. Ama yarın bir de carrefour da gözatıcam sharp modellerine, bir de görebilirsem şu kampanyalı gri renkli 1200 devir profilo'ya bakacağım. O da olmadı bir gün Cevahir'deki Teknosa'ya bakacağım orda da epey model vardı hatırladığım kadarıyla. İnceleme faslı bittikten sonra bu hafta, uygun fiyatlı yerlerden almak için kararları netleştireceğim.

Bugün Cevahir'deki Teknosa ve Anadolu Elektronik (Samsung) mağazalarını gezme şansım oldu. Samsung bayisinden öğrendiğim kadarıyla RT58 modelinin grisi yok. RT45EAMT modelinin grisi var, model elektronik kontrollü, gri ve aşağıdaki gibi fiyatı var. Ürün teknik özellikler açısından ideal gibi duruyor ama hacmi diğer Sharp modelleri kadar fazla değil. Eğer kullananlar varsa bu ürünle de ilgili deneyimleri merak ediyorum.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=93528

• arkadaşım sana electrolüx ü tavsiye ederim çamaşırda bence en iyisi kendi evimde de kullanıyorum servis hizmeti de çok iyi benwww.birdunya.com dan almıştım fiyatları çok uygun bakmanı tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: hassan84

arkadaşım sana electrolüx ü tavsiye ederim çamaşırda bence en iyisi kendi evimde de kullanıyorum servis hizmeti de çok iyi benwww.birdunya.com dan almıştım fiyatları çok uygun bakmanı tavsiye ederim

dağa taşa birdunya.com yazmana gerek yok hocam, reklam bile yapacaksan bence ürün spesifik yazman daha içacıcı olur. En azından salt reklamdan biraz daha ikna edici olur, daha önce forumda notebook kısmında reklam amaçlı yazanlarla bazı problemler olmuştu, şu an forumda reklama karşı biraz daha anlayışlı bir tutum var ama yine de ürün spesifik olmalısın, yazdıklarının içini doldurmalısın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.