|
Buzdolabım araba motoru gibi ses çıkarmaya başladı... (3. sayfa)
-
-
Motoru zayıflamiş belki yağını degiştirerek sonunuzu çözebilirsiniz ama büyük ihtimal motoru degişir. -
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vwag -- 6 Temmuz 2018; 2:24:51 > -
Arçelik buzdolabı motoru stop ederken takur tukur ses yapıyor, sadece dururken bu ses çıkıyor, motor çalışmaya başlarken veya çalışırken hiç ses yok, neden olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
stop ederken piston kalkıştaki gibi gaza vurmaya devam ediyor. Ama kalkışta gaz basınçsız durduğu esnada ise tam basınçlıdır. Basınçlı gaza vurarak duruyor. Takır tukur etmesi sallantıdan ise bağlantılarına el atmak lazımmquote:
Orijinalden alıntı: farukakgun
Arçelik buzdolabı motoru stop ederken takur tukur ses yapıyor, sadece dururken bu ses çıkıyor, motor çalışmaya başlarken veya çalışırken hiç ses yok, neden olabilir -
Benim Sharp buzdolabının sorunu ilginç.
Kış mevsiminde yani havalar soğukken ortaya çıkan sorun şu: Kompresör, dururken sarsılıyor. Normal şekilde çalışıyor, sessiz, sakin işini yapıyor ama duracağı noktada zangır zungur titriyor ve öyle duruyor. Bunu da her zaman yapmıyor üstelik. Yani aynı gün içinde bazen sarsılarak duruyor, bazen sarsılmadan duruyor. Yazınsa böyle bir problem yok. Buzdolabının için soğukluğu da normal. Buzdolabı termometrelerim var, onlarla sürekli ölçüyorum.
Yani kompresörün gazı bitik değil. Amortisörler bozuk olsa her stop edişte sarsılır. Kompresör ve çevresini de temizledim güzelce. Tozunu aldım.
Ee, bunun derdi ne olabilir ki? -
............
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MajörParite -- 25 Şubat 2019; 17:29:16 > -
Değiştir beni diyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Peki bu durumda ne yapmak gerekiyor. Motorun komple değişmesi mi lazım yoksa sadece lastikleri mi değiştirmek gerek ve bir de sadece lastikler değişebiliyor mu ?quote:
Orijinalden alıntı: Klinik_Psikolog
nofrostlarin da arkalarinda diger dolaplar gibi teller var fakat gizli bolmede kapali duruyor acikta durmuyor bunlar zamanla tutan yer plastik kopuyor ve o teller motor titreismi ile sallaniyor bir benzeri olay yakinimin basina gelmisti... -
Sadece yeniden sabitleyeceksiniz.... Yalnız zedelemeyin... -
Benim dolabım bosch no frost dolop, acayip gürültülü çalışıyor bi kaç gündür ve kapağını açınca ses kesiliyor mutfakda iken dolabı güç düşmesinden kapatmak zorunda kalıyorum o derece rahatsız ediyor. Servisin söylediği pervenenin etrafı buz tutmuştur fişini çekin 1,2 gün erisin düzelir. Daha öncede soğutma ile ilgi sorunları vardı nofrostta olsa içinin buzlanacağını arada fişini çekip 1 gün boyunca eritmem gerektiğini öğrendim. Tabi altına büyükçe bir havlu sermenizi tavsiye ederim çünki su akıyor. Size bayagı zaman olmuş ama benim gibi çözüm arayan birilerine belki yardımcı olur. Havalar biraz sıcak bi kaç günden soğur umarım bende içindekileri balkona koyup eritme yapcam.
O buz tutma olayı aslında üretim aşamasından gelen problemlerden kaynaklanıyor.
20 yıl Sharp buzdolabımı hiç fişten çekip defrost yapmadım.
Buzdolabı içinde biriken buhar, ısıtıcı bir parça var, onun üstünde buz halinde birikiyor. O parça ısınarak buzu eritiyor.
Eriyen buz bir kanal içinden geçip arkadaki kaba akıyor.
Böylece içeride buz tutma diye bir sorun kalmıyor.
Ama o kanalın girişi veya çıkışı bir şekilde tıkanırsa erimiş buz tahliye edilemiyor.
İşte sorunun kaynağı bu. Bu videoyu izleyin lütfen.
Dedex55 Easy Tabii Ki DeyoutubeBuzdolabım su akıtıyor, buzdolabı su kaçırıyor, buzdolabımın içi her zaman nemli, buzdolabım buzlanma yapıyor, kompresör (motor) sürekli çalışıyor gibi bir çok soruya ve soruna cevap veren güzel bir video çekmek istedim. İşte karşınızdayım. Çektiğim en iyi videolardan (anlatım olarak) birisi diyebilirim. Bu videom bir çok kişinin buzdolaplarıyla ilgili yaşadığı sorunu çözecektir. Videoyu beğenmeyi, paylaşmayı ve kanalıma abone olmayı unutmayın. Videoda yazı olarak yazmam gereken bir şeyi atlamışım. Buzdolaplarında arkaya doğru biraz yatık olmasının 2 sebebi var. Birinci sebebi kapakların bu eğim sayesinde otomatik kapanması, ikinci sebep ise bahsettiğim gibi gider mantığı. Beyaz eşya tamirciniz (çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı) ve küçük el aletleri tamirciniz olarak buradayım. #çözüm #keşfet #tamir #dondurucu #püfnoktasıhttps://www.youtube.com/watch?v=LEVCdzHkGlc -
Evi taşındıktan sonra 2 3 aydır buzdolabı hırıltılı çalışıyordu bu mesajlara denk gelince makineye dokununca sesin guttiğini anladım ve arkasında ki beyaz plastik kısma hafiften vurunca ses gitti:) muhtemelen taşıma esnasında arka da ki teller vs birbirine sürtmüş , başına gelen olursa, servisi çağırmadan önce eğer makine hareket ettiğinde ses gidiyorsa makinenin arka kısmını ve ayakları kontrol etsin öncelikle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0001903 -- 9 Kasım 2024; 23:57:21 >
İç arka mı dış arka mı?
Arka tarafta üste yakın bir nokta mı alta yakın bir nokta mı?
Sizin dondurucu bölmeniz altta mı üstte mi?
Bir sürü bilinmeyen var.
-
Dondurucu bölümü üstte, Dış arka altta beyaz plastik kısımda imiş benim sorun,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0001903 -- 13 Kasım 2024; 22:18:28 >
Allah'ını seven defansa gelsin
13 senelik Siemens LED aydınlatma digital göstergeli kombi tipi A+++ 70cm genişlik buzdolabim dün gece kompresör arızası ile sigorta attırdı özel servis kompresör değişimine 6500 fiyat çekti dolabımi seviyordum değiştirmeli miyim alırsam Max 72 cm genişlikte bir kombi tipi buzdolabı ne alayım acil almam gerek yardim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X