Arkadaşlar bana çok fena şeyler olacakmış gibi geliyor ama bir anlatayım.
şimdi ben 2 hafta önce evi kilitleyip tatile çıktım. Buzdolabının kapağını açık unutmusum 2 haftadır da kimse girmedi eve. Bugün arkadaşım gitti o görmüş kötü haberi verdi bana. Ben evden çıktıktan 1 gün sonra 95 lira elektrik faturası gelmiş. Ortalamamız 75 TL'ydi. yani ortalamanın 20 TL üzerinde. şimdi bu buzdolabı 2 haftadır sürekli çalışmış mıdır? yoksa normalde olduğu gibi ara ara çalışıp durmuş mudur? bu fazladan 20 lira 1 günde tükettiği elektrik olabilir mi? olursa bana ne kadar fatura gelecek. yandım ben ki ne yandım :(
buzdolabı da böyle birşey bunun biraz uzuncası. sinbo ofis tipi küçük:
Hocam kombi açıkmıydı evin sıcaklığı ne durumdaydı yani soğutucunun bulunduğu ortamın sıcaklığına göre değişecektir fatura. Ancak 1 günde 20tl biraz fazla gibi geldi 1 kw 30 kuruş gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam, soğutucunun kapağını tekrar açık bırakıp elektrik tüketimi yapan bütün cihazları kapatarak yarım saat felan sayaçtaki farkı gözleyip ne kadar elektrik harcadığını hesaplayabilirsiniz..
arkadaşınıza bugunkü sayacınızın değerini okutup, gelen son fatura ile hesap yapabilirsiniz.
Buzdolabına ortalama 120watt desek 2 haftada 0,12kw X24 saatX 15 gün X 0,294TL=12TL elektrik yakmıştır.
Tabi motor aşırı ısınıp termik açmadıysa :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme