< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
byd dolphin yakıt tüketimi (2. sayfa)

-
-
Merhaba. Bugün BYD tarafından arandım ve yarın test sürüşü için gün ve saat alacağız. Dolphin’e çok ısındık. Eşime almayı düşünüyoruz. Bayiide araç var mı yoksa aylar sonraya mı teslim veriyorlar?
Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, test sürüşü yapabildiniz mi? Biz de Dolphin için sıradayız yalnız bayide test aracı yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Byd dolphin Nisan ayı için bir kampanya var mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
BYD için herhangi bir kampanya olacağını sanmıyorum. Diğer markalar faizsiz kredi dahil birçok kampanya yaparken BYD denen markanın resmen dini imanı para. Dolphin ilk çıktığında Türkiye'ye max 1 milyona geleceği söylenirken 1.284 bine geldi. Sonraki ay üstüne zam bile yaptı 1.335 TL oldu.
Yaptığı zamlar yetmedi, bugün yeni güncellenmiş 2024 Dolphin aynı donanım paketi ise 1.395 bin oldu. Herkes bu modele 2025 diyor ama değil.
BYD devletimizden teşvik almasına rağmen arabalarını pahalıya satıyor bu bir gerçek. Fakat ikinci bir gerçek de elektrikli araç denince BYD dünyada 1. sırada geliyor, BYD de bu avantajını pahalı satarak yapıyor.
BYD için ikinci bir eleştiri de daha ülkede satılmayan araçların reklamını yapması. Resmi sitesinde Dolpin yeni versiyonu koymuş ama ülkede daha satan bayi yok, Dolphin için Mayıs sonu teslim diyen bayi var, Atto 3 için Haziran sonu diyorlar.
-
Haklısın hocam , araştırma yaparken elektrikli konusunda soğumaya başladım zaten, batarya kapasitesi büyüdükçe pil değişim maliyeti ilerde çok fazla olur diyorlar, bunu geçtim daha 2 senelik elektrikli araçların suratına kimse bakmıyor menzilden dolayı , teknoloji böyle hızlı geliştikçe elektrikli araç almak şuan mantıklı değil sanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben elektrikli araç satınalma konusunda kimsenin tercihine karışmam çünkü herkes kendine göre haklı, bu işin tek doğrusu yok tamamen tercih meselesi. Alana neden aldın, almayana da neden almadın diye eleştirmem.
Benim görüşüm olarak; evet elektrikli araçlar gelişiyor, bugün bir elektrikli araç almak ileride menzil açısından geride kalabilir. Ama eğer birkaç yıl sonra menzili yükselip şarj süresi kısalacak bir elektrikli aracın fiyatı da asla bugün alacağın elektrikli araç fiyatlarında olmayacak daha yüksek olacak. Bunu da hesap etmek gerekiyor.
Bir diğer husus da ikinci el meselesi, bu araçların batarya değişimi emin ol bir içten yanmalı motorun motor ömründen az değil. Elektrikli araçların ikinci elinin zayıf olmasının sebebi bizim arabadan anlamayan kişilerin çekinceleri. Manuel vites / otomatik vites olayı gibi. Manuel vites otomatik şanzımana göre hem daha seri ve güçlü hem de az arıza veriyor olmasına rağmen manuel vitesin ikinci eli de zayıf. elektrikli araçların ikinci el zayıflığı da biraz bu mantık, bizim milletin arabadan anlamaması.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X