Şimdi Ara

c#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aşağıdaki linkte bir design türü anlatılıyor. ama bi bölümü anlayamadım. yardımınızı rica edicem.

bir dto nesnesi yaratılırken yapılandırıcıda Isnew property si mevcut. bu ne işimize yarayacak ve nasıl kullanıcam?

http://rlacovara.blogspot.com.tr/2009/02/high-performance-data-access-layer.html

aynı şekilde başka makalelerde de isdirty ve isdeleted property lerinin de kullanıldığını gördüm aynı şekilde.

özellikle isnew property si hakkında yorum yapabilirseniz sevinirim.

• isNew i datanın yeni eklenip eklenmediğini anlamak için kullanacakmış ama kullanmayı unutmuş galiba zira sadece True değeri veriliyor ama hiç kontrol yapılmıyor ...
  • CatchFire kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevap için.

aslında programcılığı yeni yeni öğrendiğim için soruyorum. neden lazım bu bize? yani neden data nın yeni eklenip eklenmediğini öğrenmemiz önemli. nerde kullanıcaz?
  • cinfis C kullanıcısına yanıt
    Eğer oluşturulan objeleri(new komutuyla) belli aralıklarla kontrol edip yeni oluşturulup oluşturulmadıktlarını anlamak istiyorsan isNew gibi bir property ekleyerek oluşturunca true değeri verirsin.
    Böylece daha sonra o objeyi daha önce işleyip işlemediğini yani yeni oluşturulup oluşturulmadığını anlamak için isNew değerini get edersin eğer True ise daha önce işlememişsin demektir ve istediğin işlemi yapar, isNew değerini False eşitlersin böylece birdahaki kontrolde önceden işlediğini anlamış olursun..
    anladım.

aynı nesne üzerinde çalışırken bu kontrolü yapmak lazım sanıyorum çünkü aynı sınıfın başka bir örneği üzerinden bu yöntem işe yaramayacaktır sanıyorum, çünkü o zaman yeni bir örnek yaratıldığından yapılandırıcı isnew property sinin değerini değiştirecektir.

ben bunun üzerinde biraz çalışayım.

peki son bi soru; hangi durumlarda ihtiyaç duyabilirim bu kontrolü yapmaya. yani hangi durumlarda, o objenin yeni oluşturulup oluşturulmadığını test etmem gerekir.
  • cinfis C kullanıcısına yanıt
    Sana şöyle basit bir örnek veriyim:
    Bir firmada çalışıyorsun ve evrak-yazışma gibi işlerle ilgileniyorsun.Patron sana belli bir şablon verdi ve bu şablonda boş yerleri doldurmanı istedi.Sende bu şablonu alıp yazıcıdan 1000 tane çıkarttın ve hepsini tek tek ayrı zarflara koydun ve o zarfların üstüne zarfın iletileceği kişinin ismini yazdın.Yani her zarftaki kağıdı o kişinin bilgilerine göre doldurman gerek.
    Kağıtların hepsini aynı gün dolduramazsın bunu 1 haftada anca yaparsın ve zarfların hepside bir çekmecede duruyor.Yani doldurduğun kağıtlarda, doldurmadıklarında aynı çekmecede birbirine karışmıl durumda.
    Senin tek tek zafları açıp doldurdunmu diye kontrol etmen yerine zarfın üstüne ufak bir işaret koyarak o zarfı doldurduğunu belirtmen daha mantıklı olur.
    isNew 'de böyle birşey değeri true ise zarf tamamlanmamış, false ise üzerinde işaret var yani tamamlanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CatchFire -- 1 Temmuz 2014; 13:41:03 >
    anladım. peki tekrar saolasın . kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.