Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
167.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • c# kullanılarak yazılmıs webbrowser üzerinde çalısan bir programda ram optimizasyonu için ne yapılabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etin -- 31 Ağustos 2012; 16:52:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeaTone

Hocam bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Ben visual studio kullanıyorum ve debug modu çok işime yarıyor hiç birşey anlamadığım bir koddan bile adım adım çalıştırarak nasıl işlediğini anlayabiliyorum. Bu tarz problemlerinide o şekilde kullanımla çok rahat anlayabilirsin.

Ah o dediğiniz özellik Geany de falan da olsa ne güzel olacak. Hatanın nerde başladığını anlamak için ya uzun bi süre kodla sıcak dakikalar geçiriyorum ben ya da her yere printf ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etin

c# kullanılarak yazılmıs webbrowser üzerinde çalısan bir programda ram optimizasyonu için ne yapılabilir ?

http://www.dotnetperls.com/optimization
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mtntk

quote:

Hocam bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Ben visual studio kullanıyorum ve debug modu çok işime yarıyor hiç birşey anlamadığım bir koddan bile adım adım çalıştırarak nasıl işlediğini anlayabiliyorum. Bu tarz problemlerinide o şekilde kullanımla çok rahat anlayabilirsin.

Ah o dediğiniz özellik Geany de falan da olsa ne güzel olacak. Hatanın nerde başladığını anlamak için ya uzun bi süre kodla sıcak dakikalar geçiriyorum ben ya da her yere printf ..

Yazdığınız kodu derle dediğinizde, Mesaj bölümünde hatanın nerede olduğu ve nedenini belirtir. Buna göre rahatlıkla halledebilirsiniz.. Bu kadar zorlu olmaması gerek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: £XE

quote:

quote:

Yazdığınız kodu derle dediğinizde, Mesaj bölümünde hatanın nerede olduğu ve nedenini belirtir. Buna göre rahatlıkla halledebilirsiniz.. Bu kadar zorlu olmaması gerek ?

Orda benim hatadan kastettiğim hatalı ya da eksik kodlamadan dolayı değişkenlerin sapıtması. Bildiğim kadarıyla visual studioda adım adım değişkenlerin de değerini göreibliyosunuz Geanyde böyle bi özellik varsa da ben bilmiyorum arada da eksikliğini çekiyorum.. Derleme hatalarını da farkedemeyecek kadar da değilim sanırım-hem adamlar görelim diye kırmızı falan yazdırmış bi de-

• quote:

quote:

Geany biraz basit kaçıyor ama codeblocks, eclipse, netbeans, qtcreator vs. de debugger var. Ayrıca linuxta isen alternatifler daha fazla, saydıklarımın haricinde anjuta, kdevelop gibi linux a özgü IDE lerin hepsinde debugger var. Niye bu sadece visual studio ya özgü birşey zannediliyor anlamıyorum.

• Konusunu actım ama birde buraya yazayım abi.
    Arkadaşlar bir lokanta için çağrı merkezi yazılımına benzeyen bir yazılım yazmam gerekiyor.
    Arama geldiği zaman bilgisayarda arayan kişinin numarasına göre adres isim gibi bilgiler çıkması gerekiyor.
    Takıldıgım bir kaç nokta var.
    Bilgisayara telefonu nasıl bağlayacagım.
    Diyelim bağladık telefonu aradığmızda gelen çağrının numarasını programa nasıl tanıtacağız. Tanıttıktan sonra veritabanından bir sorgu ile ekrana adres bilgilerini getirrim ama olay numarayı almakta bunun için bir sınıf var mı(ornek kod görürsem çok işime yarar. )
    Bir de vs 2010 kullanıyorum ama yaptıgım programların butonlar arayüz bana aşırı amator geliyor.
    Wpf ye baktım ama pek bir şey anlamadım daha modern ve/veya daha profosyonel bir arayüz nasıl hazırlarım?

Cevaplarınız için şimdiden saolun.

Bu arada kullandıgım dil C#.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acuster

Konusunu actım ama birde buraya yazayım abi.
    Arkadaşlar bir lokanta için çağrı merkezi yazılımına benzeyen bir yazılım yazmam gerekiyor.
    Arama geldiği zaman bilgisayarda arayan kişinin numarasına göre adres isim gibi bilgiler çıkması gerekiyor.
    Takıldıgım bir kaç nokta var.
    Bilgisayara telefonu nasıl bağlayacagım.
    Diyelim bağladık telefonu aradığmızda gelen çağrının numarasını programa nasıl tanıtacağız. Tanıttıktan sonra veritabanından bir sorgu ile ekrana adres bilgilerini getirrim ama olay numarayı almakta bunun için bir sınıf var mı(ornek kod görürsem çok işime yarar. )
    Bir de vs 2010 kullanıyorum ama yaptıgım programların butonlar arayüz bana aşırı amator geliyor.
    Wpf ye baktım ama pek bir şey anlamadım daha modern ve/veya daha profosyonel bir arayüz nasıl hazırlarım?

Cevaplarınız için şimdiden saolun.

Bu arada kullandıgım dil C#.

Bunun olması için öncelikle lokantanın bilgisayarında faks modem kartı olması gerekir. Eğer yoksa, bilgisayarcıya gidip taktırabilirsiniz. Ardından bir kablo yardımıyla bu kart telefonun arka girişine bağlanır. Programda ise yapacaklarımızı veritabanı üzerinden halletmeye çalışın. Bütün müşterilerin adını, soyadını, telefonunu, adresini, belli sütun alanlarına doldurup veritabanını programa bağlayın. Ayrıca faks modem kartının da programla bağlantılı olması gerekir. Faks modem kartını programa tanıtın(Bununla ilgili örnekleri internette bulabilirsiniz.).
    Ben de visual studio 2010 kullanıyorum. Evet biraz amatörce, fakat isterseniz butonlar yerine resim kutucukları da kullanabilirsiniz. Tıpkı media playerda ok tuşuna bastığımızda videonun başlaması gibi. Böylelikle program daha güzel gözükür.

• İlginiz için saolun cevap veremedim kusra bakmayın.
    Faks modem kartı alıp deneme yapacağım yarın kendi evimde. Ama emin olamadıgım ve/veya bilemediğim bir kaç konu var.
    Splitter aracılığı ile mi karta bağlayacağım telefonu?
    Hadi bağladık gelen numarayı programa nasıl aktaracağım arayan numarayı nasıl çekeceğimi bulsam tamam.

quote:

Ayrıca faks modem kartının da programla bağlantılı olması gerekir. Faks modem kartını programa tanıtın(Bununla ilgili örnekleri internette bulabilirsiniz.).

Bunu bulamadım hocam siz nasıl aramamı onerirsiniz düzgün etiketler kullanmıyorum galiba.

Resim kutucukları da bana aynı şekilde kötünün iyisi gibi geldi ama onerin için sağol deneyeceğim.

İlgin için özellikle sağol.
  • quote:

İlginiz için saolun cevap veremedim kusra bakmayın.
    Faks modem kartı alıp deneme yapacağım yarın kendi evimde. Ama emin olamadıgım ve/veya bilemediğim bir kaç konu var.
    Splitter aracılığı ile mi karta bağlayacağım telefonu?
    Hadi bağladık gelen numarayı programa nasıl aktaracağım arayan numarayı nasıl çekeceğimi bulsam tamam.

quote:

Ayrıca faks modem kartının da programla bağlantılı olması gerekir. Faks modem kartını programa tanıtın(Bununla ilgili örnekleri internette bulabilirsiniz.).

Bunu bulamadım hocam siz nasıl aramamı onerirsiniz düzgün etiketler kullanmıyorum galiba.

Resim kutucukları da bana aynı şekilde kötünün iyisi gibi geldi ama onerin için sağol deneyeceğim.

İlgin için özellikle sağol.

Rica ederim Her zaman.
    Açıkcası bu tarz projeyi hiç denememiştim. Size tavsiyem, CallerID (sizin istediğiniz tarz bir program) gibi bir programı indirin. Linux ortamında çalıştırın. Bu şekilde, .exe olduğu için linuxta çalışmaz, fakat kodlarını görebilirsiniz. Pardus'u bir Cd'ye çekin, Cd üstünden çalıştırın pardusu, ardından programı açın kodlarını bir inceleyin. Windowsta kodları çözmek için bildiğim kadarıyla Debug yapmak gerekiyor ve bunun içinde Assembly bilmek gerekiyor.

• Hocam programı açıp linuxta inceleyin demişssiniz çok teşekkür ederim. Fakat linux ta farklı bir debug tool mu var programın kodlarını linux ta araya assembly girmeden nasıl inceleyecez.
    Ya hocam soru yağmuruna tuttuk seni.
    Caller id içinde çok saol bu arada. Arama yapıyorum hemen programları gördüm. Alacağım faks modem de sorun çıkarmazsa tamamdır.
  • quote:

Hocam programı açıp linuxta inceleyin demişssiniz çok teşekkür ederim. Fakat linux ta farklı bir debug tool mu var programın kodlarını linux ta araya assembly girmeden nasıl inceleyecez.
    Ya hocam soru yağmuruna tuttuk seni.
    Caller id içinde çok saol bu arada. Arama yapıyorum hemen programları gördüm. Alacağım faks modem de sorun çıkarmazsa tamamdır.

Direk programa çift tıklayınca kodlar geliyor diye hatırlıyorum. Rica ederim. Yardım edebildiysem ne mutlu bana.
  • Tamamdır halledeceğim çok teşekkürler yarın size burda sonucu bildirrim(gene aynı şekilde iki katı soru sorarım
  • quote:

Tamamdır halledeceğim çok teşekkürler yarın size burda sonucu bildirrim(gene aynı şekilde iki katı soru sorarım

Tamam bekliyorum. Çok zor olmasın sorular
  • Dev C++ öğrenmeye başladım. Hello World yazmaya çalıştım " Kaynak Kod Dosyası Derlemmemiş " diyor nasıl halledebilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen projeyi düzgün oluşturamadın. Videolardan programın kullanımını öğrenmeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qwerty0034

Dev C++ öğrenmeye başladım. Hello World yazmaya çalıştım " Kaynak Kod Dosyası Derlemmemiş " diyor nasıl halledebilirim ?

Dev C++'ı aç, Dosya->Kaynak Kodu Dosyasına tıkla. Eğer kodda bir sıkıntı yoksa F9 yaptığın zaman, programı kaydetmen için bir yer sorar örneğin masaüstüne kaydetti diyelim sonra program kendiliğinden açılır, ekrana hello world yazdıracaktır. TeaTone arkadaşında dediği gibi internetten programın kullanımıyla ilgili videolar izleyip bilgilenebilirsin.
  • Exe ve TeaTone teşekkürler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederiz. İyi çalışmalar
  • Çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strahd_von_zarovich -- 3 Eylül 2012; 6:41:50 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.