Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
167.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mtntk

Gene olmadı ne yazık ki, döngü zaten sonsuz olması lazım ama değerler saçma çıkıyor 3.14 e yaklaşık değerlerde sürekli devam etmesi gerekirken , orada double kullanınca 13-14... diye sürekli artmaya başlıyor. int halinde bırakınca da 3 de kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

İstediğiniz şöyle birşey mi?

#include <stdio.h>

int main()
    {
    double op, pi = 4.0;
    int count, div = 3, i = 0;

scanf("%d", &count);

for(; div <= count; div += 2) {
    op = 4.0 / div;
    pi = i++ % 2 ? pi + op : pi - op;

printf("%.12f\n", pi);
    }
    return 0;
    }

Hocam bu bir artı bir eksi şeklinde gidiyor , formülde her dört tanede 1 tane eksi var , buna göre de mod 4 uygulamak gerekiyor ama öyle yapınca da benim programdaki şeyleri yazdırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

Bir tablo yapmam gerekiyor ama tablodaki değerler farklı döngüler de hesaplanacak , bu yüzden yan yana yazdıramıyorum bunun bir yolu var mı ? Yani mesela 1den 100 e kadar sayılar alt alta yazdırılacak , farklı bir hesaplama yapılıp bu sayıların karşılarına farklı değerler yazdırılacak. Yani kısaca 100 e kadar yazdırdıktan sonra ilk satıra yeniden gelebilmeyi istiyorum bu nasıl yapılır?

Katar Dizilerini kullanabilirsin.
  • quote:

quote:

Hocam bu bir artı bir eksi şeklinde gidiyor , formülde her dört tanede 1 tane eksi var , buna göre de mod 4 uygulamak gerekiyor ama öyle yapınca da benim programdaki şeyleri yazdırıyor.

Senin formül yanlış. Bir - bir + şeklinde gitmesi lazım. Şuraya bak:

İnanmıyorsan verdiğim koddaki "i++ % 2" olan yeri "i++ % 4" olarak değiştir. İstediğin gibi çalışacak.

Yok hocam formul dogru bende yanlis zannedip arastirmistim varmis oyle bir formul , i++ %4 olarak donusturmustum zaten , 4 den mi ne basliyor yukari dogru yazdirmaya basliyor, kitapta zaten 3.14159 a gelindiginde durdurulsun demis %2 yapinca o degere ugramiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strahd_von_zarovich -- 13 Eylül 2012; 21:49:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: £XE

quote:

Bir tablo yapmam gerekiyor ama tablodaki değerler farklı döngüler de hesaplanacak , bu yüzden yan yana yazdıramıyorum bunun bir yolu var mı ? Yani mesela 1den 100 e kadar sayılar alt alta yazdırılacak , farklı bir hesaplama yapılıp bu sayıların karşılarına farklı değerler yazdırılacak. Yani kısaca 100 e kadar yazdırdıktan sonra ilk satıra yeniden gelebilmeyi istiyorum bu nasıl yapılır?

Dizi kullanamıyorum , printf i araştırdım biraz ama bir bilgide bulamadım ne yazık ki. Başka bir kaç dilde bu özellik varmış ama C de yok zannedersem .
  • quote:

quote:

Yok hocam formul dogru bende yanlis zannedip arastirmistim varmis oyle bir formul , i++ %4 olarak donusturmustum zaten , 4 den mi ne basliyor yukari dogru yazdirmaya basliyor, kitapta zaten 3.14159 a gelindiginde durdurulsun demis %2 yapinca o degere ugramiyor.

% 2 bende çalışıyor. 100000 döngüyü biraz geçince 3.14159 a ulaşıyor. Çalışmaması için de bir sebep yok zaten. Formülün doğrusu -+-+-+ şeklinde.

Evet hocam , ben önceki seferimde nasıl buldum aynı formülü anlamadım internetten, kitap yanlış yazmış . Kusura bakmayın boş yere de uğraştırdım . 3.14159 olduğunda kaç terim kullanılmıştır demiş ben direk

if(pi==3.14159)
    break; Şeklinde yapmıştım ama olmuyor , yaklaşıklık gibi bir şey mi kullanmak gerekiyor.Durmuyor böyle döngü.

• quote:

O şekilde tutturmak imkansıza yakın çünkü o sayının devamı da var. Koşulun doğru olması için biti bitine tutması lazım. Onun yerine bir aralık kullanabilirsin, (pi > 3.145192 && pi < 3.141593) gibi. Aralığı daralttıkça döngü uzar ve hassaslık artar. Aralığı genişletince de tam tersi.

Küçülterek 370 bin küsürde durdurdu , bu sorunun amacı neydi anlamadım ben. Teşekkür ederim yardımlarınız için hocam .
  • quote:

quote:

quote:

Dizi kullanamıyorum , printf i araştırdım biraz ama bir bilgide bulamadım ne yazık ki. Başka bir kaç dilde bu özellik varmış ama C de yok zannedersem .

C++ ile de yapabilirsin. C++ katar dizileri diye aratırsan bulursun. Mantık aynı ikisindede.

• quote:

quote:

quote:

quote:

C++ ile de yapabilirsin. C++ katar dizileri diye aratırsan bulursun. Mantık aynı ikisindede.

Yok yani kullanmamam gerekiyor hocam , kitapta nereye kadar geldiysem ondan önceki konuları kullanabiliyorum.

• merhaba,

öncelikle c# de yeniyim.

method a parametre olarak sınıf tipinde değişken(class type variable) verilebiliyor mu veriliyorsa bunun anlamı nedir. sınıf tipinde değişkenin normal değişkenden farkı nedir.
    bunun yanında şöle bişi olabilir mi, sınıf nesnesi türünde değişken(sınıf nesnesi derken; dışarıdan sınıfın özellikleri ulaşmak için oluşturduğumuz nesneden bahsediyorum), oluyorsa bunu da parametre olarak kullanabilirmiyiz. bu olayları kafamda sağlıklı bi şekilde canlandıramıyorum.

not : ha bir de arayüz türünde bir altküme tanımlamak diye bişi var. IEnumerable altküme = .......

kısacası burda kafama takılan, şu veya bu türünde değişkenlerdir. bunların özellikleri nasıl farklılıklar gösterir kullanım alanı açısından.

bu sorular aptalca da olabilir tabii:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfis -- 14 Eylül 2012; 12:40:40 >
  • Arkadaşlar bir döngü kurdum ve bu döngüdeki yazıları richtextbox'a richtextbox1.appendtext aracılığı ile aktarabılıyorum ama aralıklarında satır bırakmam lazım ama hangi kod ile bırakacağımı bilmiyorum.Araştırdım özelliklerine baktım ama pek anlayamadım defterleri karşıtırdım bulamadım yardım ederseniz sevinirim.
  • quote:

Nereye kadar geldin en son ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinfis

Merhaba. Konuya hoşgeldin Sanırım class konusunda sıkıntıların var.

Öncelikle class kullanımından bahsetmek istiyorum. Class'ların içinde fonksiyonlar yer alır. Ardından bu fonksiyonlar main ya da buton vs. içerisinde çağırılır ve işleme başlanmış olur. Örneğin sana ödev olsun şöyle birşey yap, yapamazsan buradan yardım alabilirsin gene : Mühendis sınıfı oluştur. Mühendis sınıfının içinde maaş adlı bir fonksiyon olsun. Bu fonksiyon kendine yollanan değeri 0,8 ile çarpsın.

class Program{
    ....
    .....

public void deneme(){
    ...islemler...
    } // deneme adında bir fonksiyon oluşturduk. class içindeki işlemleri fonksiyonlar kullanarak yapmamız daha sağlıklı olur.

}

Program test = new Program(); // bunu class dışında tanımladık. Burada yukardaki program adlı class'ımıza test adında obje atadık.

test.deneme(); // şimdi burada fonksiyonumza parametre gönderebiliriz. (örneğin test.deneme(5);) yada parametre kullanmadan fonksiyonun içeriğini çağırabiliriz. Genellikle parametreler class'larda bu tarz kullanılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolthang

Arkadaşlar bir döngü kurdum ve bu döngüdeki yazıları richtextbox'a richtextbox1.appendtext aracılığı ile aktarabılıyorum ama aralıklarında satır bırakmam lazım ama hangi kod ile bırakacağımı bilmiyorum.Araştırdım özelliklerine baktım ama pek anlayamadım defterleri karşıtırdım bulamadım yardım ederseniz sevinirim.

Join metodunun yardımcı olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £XE -- 14 Eylül 2012; 18:48:11 >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bir döngü kurdum ve bu döngüdeki yazıları richtextbox'a richtextbox1.appendtext aracılığı ile aktarabılıyorum ama aralıklarında satır bırakmam lazım ama hangi kod ile bırakacağımı bilmiyorum.Araştırdım özelliklerine baktım ama pek anlayamadım defterleri karşıtırdım bulamadım yardım ederseniz sevinirim.

Nasıl kullanıcam anlatabılırmısın tek sorunum 1 metin yazıcak ve satır atlıyacak bunu yapamıyorum
  • quote:

quote:

quote:

Nasıl kullanıcam anlatabılırmısın tek sorunum 1 metin yazıcak ve satır atlıyacak bunu yapamıyorum

Örneğin ;
    string[] deneme
    .....
    .....
    textBox1.Text = string.Join("\n",deneme);

Yada direk kod kabul ediyorsa \n koy gereken yerlere.

• quote:

quote:

quote:

Ters Slash ve ' n ' karakteri: " \n "
    richTextBox1.appendText("Bir metin yazılacak \n"); 

// ya da

Environment.Newline;

richTextBox1.appendText("Bir metin yazıcak"); //metin yazıldı
    richTextBox1.appendText(Environment.Newline); //bir alta geçildi

// ya da

richTextBox1.appendText("Bir Metin Yazıcak" + Environment.Newline);

gibi yöntemler çok hepsi aynı işlevi görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reedp -- 15 Eylül 2012; 7:30:14 >

• Merhaba arkadaslar...
    extern kullanimi ile ilgili bir sorum olcakti. Anladigim kadardiyla C++ extern global bir degiskenin kullaniminda kullaniliyor. Global kullanilan bir degiskenin baska bir dosyada tanimlandigini belirtmek icin kullaniyoruz. Konuyu daha iyi anlamak icin bir örnek yazdim ama derleyicim hata veriyor. Sorun ne acaba?

Abba.cpp benim ana programim. Bu program icinde globalesDing adinda bir global deger tanimlaniyor. Ayni sekilde putout() adindaki fonksiyon tanimlaniyor fakat bu fonksiyon Baab.cpp dosyasi icinde tanimlandi. (Bu fonksiyon basina aslinda extern kelimesi koyabilirdim ama C++ da fonksiyonlar otomatik olarak extern degerini aliyorlar) main bölümünde global degiskene bir deger atayip ekranda gösteriyorum. Son olarakta putout() fonksiyonunu cagiriyorum.

#include<iostream> 
    #include "Baab.cpp"
    using namespace std;

int globalesDing;

void putout();

int main()
    {
    globalesDing=124;
    cout<<globalesDing<<endl;
    putout();
    return 0;
    }

Baab.cpp dosyasi ile su sekilde.

#include<iostream> 

using namespace std;

extern int globalesDing;

void putout()
    {
    cout<<globalesDing<<endl;
    }

Baab.cpp dosyasinda globaesDing degiskeni önüne extern kelimesi koyuyorum. Bu bu degiskenin baska bir dosya icinde tanimlandigi anlamina geliyor dimi? bu degiskeni ise putout() fonksiyonu ile ekranda gösteriyorum. Buraya kadar herkes mantikli ve dogru olmasina ragmen neden hata aliyorum acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: beterman

Merhaba arkadaslar...
    extern kullanimi ile ilgili bir sorum olcakti. Anladigim kadardiyla C++ extern global bir degiskenin kullaniminda kullaniliyor. Global kullanilan bir degiskenin baska bir dosyada tanimlandigini belirtmek icin kullaniyoruz. Konuyu daha iyi anlamak icin bir örnek yazdim ama derleyicim hata veriyor. Sorun ne acaba?

Hatayı buraya yazarsan daha çabuk çözeriz.

Benim gözüme çarpan dosya uzantısını Baab.cpp yerine Baab.h olarak değiştir. include satırını da .h olarak değiştir.
    main in bulunduğu dosyada void putout(); satırına gerek yok.
  • c#http://forum.donanimhaber.com/m_65847333/tm.htm şu sorunuma bakaiblecek varmı
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.