Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
167.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TeaTone

http://gmplib.org/ . Yardımın için teşekkürler kendimde halletmeye çalışıcam.

Visual studio ile biraz zor halledersin. Ya uygun binary bulacaksın ya da komple kaynak kodunu derleyeceksin. Linux olsa 2 dakikalık işti.
    Ben gmp ile hesapladım, 1500 fakt. 4115 haneli bir sayı.

@strahd_von_zarovich

sayi = rand() % 8;
    if(sayi % 2) ++sayi;
  • Arkadaşlar C++'da programa resim ya da video atmak istiyorum.Bunların kodunu biliyor musunuz ?

Bir sorum daha var.C++'da "Arası" nasıl söylenir ? (Mesela 100-50 arası.if(x>50&&x<100) yaptım oldu ama daha kolay bir yolu yok mu ?.if(100--50) çalışsaymış keşke uğraştırıyorlar bizi burada.O kadar araştırdım bir türlü bulamadım yardım ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killerjackal -- 30 Eylül 2012; 19:35:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Visual studio ile biraz zor halledersin. Ya uygun binary bulacaksın ya da komple kaynak kodunu derleyeceksin. Linux olsa 2 dakikalık işti.
    Ben gmp ile hesapladım, 1500 fakt. 4115 haneli bir sayı.

@strahd_von_zarovich

sayi = rand() % 8;
    if(sayi % 2) ++sayi;

Hocam bu rasgelelik olur mu ? Ben de en başta böyle düşünmüştüm ama vazgeçtim hatta biraz daha bağımsız olsun diye 1 çıkarma veya eklemeyi de rand ile yapmıştım ama bu sayılır mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

Hocam bu rasgelelik olur mu ? Ben de en başta böyle düşünmüştüm ama vazgeçtim hatta biraz daha bağımsız olsun diye 1 çıkarma veya eklemeyi de rand ile yapmıştım ama bu sayılır mı ?

Neden sayılmasın ki, istediğin sayıları vermiyor mu? Belli bir aralık veya belli bir düzendeki rastgele sayılar hep bu şekilde bulunur. Programın başında bir kere srand() çalıştırmayı unutma ama yoksa hep aynı sırada alırsın.

Ek bilgi olarak şunu söyleyeyim. rand() gibi fonksiyonların oluşturduğu sayılara "sözde rastgele (pseudo random)" nedir. En başta bir sayıyı manuel olarak veririz (time(0) gibi), sonra çeşitli matematiksel işlemler ile sayılar üretir. Dolayısıyla bu sayılar aslında rastgele değildir. Karışık veriyor mu ona bakacaksın sen fazla takma.

Intel in ivy bridge işlemcilerinde ise "rdrand" komutu var. Bu komut hem çok hızlı (klasik rand() dan en az 1000 kat) hem de 64 bit gerçek rastgele sayı veriyor çünkü donanımsal. Eğer derleyiciniz yeni ise ve ivy bridge'e göre optimize ederseniz rdrand kullanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

Arkadaşlar C++'da programa resim ya da video atmak istiyorum.Bunların kodunu biliyor musunuz ?

Bir sorum daha var.C++'da "Arası" nasıl söylenir ? (Mesela 100-50 arası.if(x>50&&x<100) yaptım oldu ama daha kolay bir yolu yok mu ?.if(100--50) çalışsaymış keşke uğraştırıyorlar bizi burada.O kadar araştırdım bir türlü bulamadım yardım ederseniz sevinirim.

Evet dediğin şekilde yapılıyor. Sen buna bile uğraşma diyorsan boşa ilerleme.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Source-

GMP bilmiyorum onla da boşa uğraşmahttps://mattmccutchen.net/bigint/ buradaki indir, kurulumu daha kolay.
    içindeki tüm dosyaları projenin olduğu klasöre at. Sonra .cc dosyalarını projeye ekle. Sonra " #include "BigIntegerLibrary.hh" " başlık dosyasını çağır. Bundan sonra değişken tanımlama yaparken int yerine "BigInteger sayi;" dediğin zaman istediğin(teorikde) sayıyı tutabilirsin. Bu arada 1500!'i de hesaplayabiliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

Arkadaşlar C++'da programa resim ya da video atmak istiyorum.Bunların kodunu biliyor musunuz ?

Evet dediğin şekilde yapılıyor. Sen buna bile uğraşma diyorsan boşa ilerleme.

Cevap için teşekkürler.

Daha kolayı varken niye kodları zorlaştırıyorlar demek istemiştim.Yoksa uğraşmak beni yormaz merak etmeyin

• quote:

quote:

quote:

Kümeden rasgele sayı seçen ve ekrana yazdıran bir fonksiyon yazın demiş , sayılar 0 2 4 6 8 , ben bunu algoritmayla mı yapıcam , yoksa rand ın bir özelliğini kullanarak mı ?

Küme dediğin dizi herhalde. Dizi 10 elemanlı olsun." int sayi = rand() % 10 " diyerek 0,..,9 arasında sayı üretir ve onu " sayi " değişkenine atar. " dizi[sayi] " diyerekde dizinin o elemanını yazdırabilirsin. main'in içinde srand(time(0)) kullanmayı unutma.

Dizi değil , dizi kullanamıyorum , rasgele bana 0 2 4 6 8 dan birini verecek.

Bence artık dizilere geçme vaktin geldi :) diziler olmadan çok sorun yaşarsın. Eğer rastgele bir sayı vermesinisi istiyorsan rand() komutunu incele derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: £XE

quote:

quote:

quote:

Kümeden rasgele sayı seçen ve ekrana yazdıran bir fonksiyon yazın demiş , sayılar 0 2 4 6 8 , ben bunu algoritmayla mı yapıcam , yoksa rand ın bir özelliğini kullanarak mı ?

Küme dediğin dizi herhalde. Dizi 10 elemanlı olsun." int sayi = rand() % 10 " diyerek 0,..,9 arasında sayı üretir ve onu " sayi " değişkenine atar. " dizi[sayi] " diyerekde dizinin o elemanını yazdırabilirsin. main'in içinde srand(time(0)) kullanmayı unutma.

Bence artık dizilere geçme vaktin geldi :) diziler olmadan çok sorun yaşarsın. Eğer rastgele bir sayı vermesinisi istiyorsan rand() komutunu incele derim.

Valla hocam okullar acildi falan derken yavasladim , deitelinde fonksiyonlarda yardirasi gelmis 8 sayfa soru var gecemedim bi dizilere . rand in uzerine islem yapmak icime sinmiyor pek rasgelilikten kopuyoruz gibi geldi bana ama elektrogadget hocamla hallettik.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Valla hocam okullar acildi falan derken yavasladim , deitelinde fonksiyonlarda yardirasi gelmis 8 sayfa soru var gecemedim bi dizilere . rand in uzerine islem yapmak icime sinmiyor pek rasgelilikten kopuyoruz gibi geldi bana ama elektrogadget hocamla hallettik.

Benimde işler nedeniyle yoğunum konuya adam gibi bakamıyorum bile anlıyorum halinden :)) Bana kalırsa o sorularda o kadar takılma. 3-5 tane gözüne kestirdiğini yap geç yeterli olacaktır.

• quote:

GMP bilmiyorum onla da boşa uğraşmahttps://mattmccutchen.net/bigint/ buradaki indir, kurulumu daha kolay.
    içindeki tüm dosyaları projenin olduğu klasöre at. Sonra .cc dosyalarını projeye ekle. Sonra " #include "BigIntegerLibrary.hh" " başlık dosyasını çağır. Bundan sonra değişken tanımlama yaparken int yerine "BigInteger sayi;" dediğin zaman istediğin(teorikde) sayıyı tutabilirsin. Bu arada 1500!'i de hesaplayabiliyor.

Bunu kütüphaneye nasıl ekleyebiliriz ?

• merhaba, bir başlık açmıştım bunun için ama cevap alamadım

sitelerde bilgilerin çekildiği server ve bu bilgileri gösteren tarayıcılarımız var. serverdan bilgi çekme işi kolay. Ama açık olan sayfaya serverdan başka bilgi nasıl geliyor.
    (kod olarak soruyorum. aspnet ve c# bilgim var biraz.)

mesala
    facebook bilgisayarımızda açıkken nasıl bi mesaj yada bilidirim geldiğini anlıyor.

yoksa
    sadece bir kaç saniyede bir açık olan sayfamız servera mi bakıyor.

kısaca
    serverdan tek taraflı olarak açık olan bir sayfaya bilgi yolluyabilirmiyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anti236

kısaca
    serverdan tek taraflı olarak açık olan bir sayfaya bilgi yolluyabilirmiyiz.

Evet, server'dan tek taraflı açık olan etki alanındaki sayfaya veri gönderebilirsin, veri çekebilirsin. Burada hazır kodları direk vermiyoruz fakat internetten bu sistemleri araştırabilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkürler. Hocayla konuşup alternatif bulduk. Sorun halledildi.

• İçinde fonksiyon geçen bi algoritmanın akış diyagramı fonksiyon için ayrı diyagram-main için ayrı diyagram olarak mı çizilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IntelliSense

İçinde fonksiyon geçen bi algoritmanın akış diyagramı fonksiyon için ayrı diyagram-main için ayrı diyagram olarak mı çizilir ?

hepsini tek diyagramda belirtebilirsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IntelliSense

İçinde fonksiyon geçen bi algoritmanın akış diyagramı fonksiyon için ayrı diyagram-main için ayrı diyagram olarak mı çizilir ?

hepsini tek diyagramda belirtebilirsin

nasil bi yöntem kullanıyoruz o şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Rica ederim. Sorun çözüldüyse sorun yok.
  • biri benim soruya cevap verebilir mi.acil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Asp.net'te "Global.asax" dosyası ile url yönlendirme(rewrite) işlemi yapıyorum.Gerekli yol tanımlamalarını global.asax dosyasında yaptım.aspx sayfasında hyperlink'in navigateurl kısmında bu yol tanımlamalarının değerlerini(id,kategori) veritabanından getirdim.ama herhangi bir kategoriye tıklanıldığı zaman ona ait ürünlerin listelenmesi kısmında takıldım.normalde bu işlemi adres satırındaki stringden gelen değer ile yapıyordum ama burada öyle bir string yaratmadım.

Global.asax
    void Application_Start(object sender, EventArgs e)  
    {

RouteTable.Routes.MapPageRoute(
    "Kategoriye bak",
    "Kategoriler/{kategori_id}/{kategori_tip}",
    "~/Kitap-Listesi.aspx"

);
    }

Kategoriler.aspx
    <asp:HyperLink ID="hlKategoriler" runat="server" Text='<%#Eval("Kategori") %>' NavigateUrl='<%#Page.GetRouteUrl("Kategoriye bak", new {kategori_id = Eval("KategoriId").ToInt32(), kategori_tip = Eval("Kategori").ToString() })%>' /></li>

Adres satırında sorun yok istediğim gibi sorun sadece eşleştirmede
    localhost:51513/Kategoriler/1/Bilgisayar

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.