Şimdi Ara

C# comboboxdan text seçip MySql Güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Belirtmek isterimki DH'de yeniyim. eğer hatalarım olursa affola.

Konuyu eğer yanlış yere açtıysam taşınsın lütfen

Başlamış olduğum Çiftçi Stok Programım bitmek üzere ancak combobox'dan metin seçip MySql deki veriyi güncelleyemedim bir türlü.

Örneğin MySql'deki verimin adı Bayraktar. 500 kilo var. üstüne eklemek için update özelliğini kullandım. textbox'a Bayraktar yazıp diğerine de kiloyu yazdığım zaman üstüne ekliyor ama isim yazmak yerine comboboxdan seçmek istiyorum Bayraktar ı yardımcı olurmusunuz? umarım açıklayabilmişimdir..
    Şimdiden Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaersy

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Belirtmek isterimki DH'de yeniyim. eğer hatalarım olursa affola.

Başlamış olduğum Çiftçi Stok Programım bitmek üzere ancak combobox'dan metin seçip MySql deki veriyi güncelleyemedim bir türlü.

Örneğin MySql'deki verimin adı Bayraktar. 500 kilo var. üstüne eklemek için update özelliğini kullandım. textbox'a Bayraktar yazıp diğerine de kiloyu yazdığım zaman üstüne ekliyor ama isim yazmak yerine comboboxdan seçmek istiyorum Bayraktar ı yardımcı olurmusunuz? umarım açıklayabilmişimdir..
    Şimdiden Teşekkürler.

önce combobox a sql den veriyi çekelim

quote:

mysql bağlantısı = baglanti

MySqlCommand Liste = new MySqlCommand("query satırı", baglanti);
    MySqlDataAdapter da = new MySqlDataAdapter(Liste);
    DataTable dtab = new DataTable();
    baglanti.Open();
    da.Fill(dtab);

combobox.DataSource = dtab;
    combobox.DisplayMember = "SÜTUN ADI";
    combobox.ValueMember = "SÜTUN ADI";

update yaparken de değişkende kullanacağınız : combobox.SelectedValue

• quote:

Orijinalden alıntı: TROJ

quote:

Orijinalden alıntı: mustafaersy

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Belirtmek isterimki DH'de yeniyim. eğer hatalarım olursa affola.

Şimdiden Teşekkürler.

önce combobox a sql den veriyi çekelim

quote:

mysql bağlantısı = baglanti

MySqlCommand Liste = new MySqlCommand("query satırı", baglanti);
    MySqlDataAdapter da = new MySqlDataAdapter(Liste);
    DataTable dtab = new DataTable();
    baglanti.Open();
    da.Fill(dtab);

combobox.DataSource = dtab;
    combobox.DisplayMember = "SÜTUN ADI";
    combobox.ValueMember = "SÜTUN ADI";

update yaparken de değişkende kullanacağınız : combobox.SelectedValue

Cevabınız için teşekkür ederim TROJ. Denedikten sonra sonucu buraya yazacağım.

Edit : söylediğiniz kodlar ile amacıma ulaştım. Tekrar teşekkür ederim bir lise öğrencisine ilk projesinde büyük iyilik yaptınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaersy -- 20 Şubat 2015; 17:59:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.