Arkadaşlar web servisten string olarak aldığım bir xml yapısı var ve benim bu xml içindeki verileri datagridview e dökmem lazım.. Tag ları başlık olarak alıp text lerini de veri olarak almam gerekiyor.. Fakat ben bunu yapamıyorum bir türlü.. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz.?
Burdaki KAYITLI_VERI_BILGISI altındaki node ları başlık olarak text lerini de veri olarak datagridview e yazdırmam lazım. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
var veriler = from veri in xdoc.Descendants("SYSTakipNo") select new { systakipdeğerler=veri.Attribute("value").Value, islemreferansdeğer = veri.Element("ISLEM_REFERANS_NUMARASI").Attribute("value").Value
}; DataTable dt = new DataTable(); dt.Columns.Add("SYSTakipNo"); dt.Columns.Add("ISLEM_REFERANS_NUMARASI"); foreach (var s in veriler) { DataRow dr=dt.NewRow(); dr["SYSTakipNo"]=s.systakipdeğerler; dr["ISLEM_REFERANS_NUMARASI"]=s.islemreferansdeğer; dt.Rows.Add(dr);
}
dataGridView1.DataSource = dt;
Gökşen PASLIG
kullanıcısına yanıt
Eyvallah hocam bu gayet güzel oldu, tek sıkıntısı aynı systakipno ya bağlı birden fazla islemreferans numarası olduğunda sadece birini gösteriyor olması ona da ben çözüm bulmaya çalışacağım. Elinize sağlık, teşekkür ederim.