Şimdi Ara

C# DatagridView ' i Switch Case Koşulu İle Yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaptığım ufak bir projede select sorgusu ile tarih alanından sorgulama yaparak comboboxtan seçilen aya göre verileri listelemek istiyorum. İf kullanırsam her ay için aynı kodları yazmam lazım. Acaba bunu switch case ile daha kısa yapabilirmiyim.

İF KULLANIRSAM BİR KISMI ŞÖYLE;

if (comboBox1.Text == "Ocak")
    {
    SqlConnection conn = new SqlConnection("Data Source=SAHIN-PC; Initial Catalog=İŞCİ;Integrated Security=true");
    conn.Open();
    DataTable tbl1 = new DataTable();
    SqlDataAdapter adptrr = new SqlDataAdapter("Select * from kredikart where tarih LIKE '%Ocak%' ", con);
    adptrr.Fill(tbl1);
    conn.Dispose();
    conn.Close();
    dataGridView1.DataSource = tbl1;
    }
    else if (comboBox1.Text=="Şubat")
    { SqlConnection conn = new SqlConnection("Data Source=SAHIN-PC; Initial Catalog=İŞCİ;Integrated Security=true");
    conn.Open();
    DataTable tbl1 = new DataTable();
    SqlDataAdapter adptrr = new SqlDataAdapter("Select * from kredikart where tarih LIKE '%Şubat%' ", con);
    adptrr.Fill(tbl1);
    conn.Dispose();
    conn.Close();
    dataGridView1.DataSource = tbl1;}

• birol08 kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum.

Tabiki istediğini daha kısa yapabilirsin. Switch case e de gerek yok. Combobox a bi selected tanımlarsan hallolur. Yada bi buton koysan da olur. Tercih sana kalmış..

string sqlCommand = string.Format(@"select * from kredikart where tarih like '%{0}%'",comboBox1.Text);

dersen olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SharpShoooterr

Merhaba dostum.

Tabiki istediğini daha kısa yapabilirsin. Switch case e de gerek yok. Combobox a bi selected tanımlarsan hallolur. Yada bi buton koysan da olur. Tercih sana kalmış..

string sqlCommand = string.Format(@"select * from kredikart where tarih like '%{0}%'",comboBox1.Text);

dersen olur diye düşünüyorum.

combobox selected change olayına koydum işimi gördü :D
    Şöyle;
    "Select * from kredikart where tarih LIKE '%" + comboBox1.Text + "%' "

Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.