Şimdi Ara

C DİLİ İLE MOBİL UYGULAMA YAPMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dilden once teknoloji stack'ine hakim olman lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Ne alaka simdi? Illa her meslek citlerle cevrilsin ve sadece okullular mi yapsin yani? Mobil uygulama yapmak okulda ogrenilen bir sey mi?
    Kimse isini yapmiyorsa suclusu sistemdir. sinavla ve tercihle rehberlik hocasi ve ailenin vizyonu ile gelecek seciyorsun 5 yil sonra gercekle yuzlesiyorsun. Cogu okul mobil programlama gstermiyor bile. Turkiyeye ozgu de degil alayli yazilimci. https://seanallen.co/ bu adam sifirdan IOS developer oluyor ve egitmenlik yapiyor. Kimse de cikip diplomasini sorgulamiyor. Google apple bile artik doploma sorgulamiyor. Taksi plakasi savunmak gibi bir sey bu. Bilen ogrenen herkes gelir her isi yapar. Egitim mesleklere hazirlamakta cok basarisiz. aksi olsa dunya donmezdi.

Alıntıları Göster
    "Yaşasın 1 milyon yazılımcı projesi" diyip kırmızı şarabını yudumluyorsun o zaman Neden kimse 1 milyon doktor projesi demez ki? Gerçi o kadar da gerekli değil tıp, yazılım falan varken değil mi

Adam işini yapmıyor, beceremiyor hoop yazılım işine. Sanki onu becerecek. Kimsenin ne yaptığı önemli değil. İsteyen istediği işi yapar. Ancak o verilen örnekler(asıl işini bırakıp, yazılım alanında şansı yaver gitme) çok istisna şeyler. Herkes Zukerberg gibi şanslı olacak değil. Bakın şanslı diyorum donanımlı değil!!!

Temel mesele meslekleri ayağa düşürmemek olmalı. O kadar...

• 1. Sakin ol şampiyon..

2. "Sadece 100 kişi" dediğin sayı orta ölçekli bir yazılım firması için oldukça iyi bir rakamdır, sonuçta bu adamlar fabrika işçisi değil.

3. Milyar dolara şirket satmak için sadece oyun yapmak yeterli olsaydı, herkes milyarder olurdu. Peak games in yaptığı oyunların ayınısını yapabilecek binlerce insan, şirket var. Boşuna kıskanmana gerek yok çünkü aynı oyunları sen yapsaydın yine de milyar dolar kazanamazdın. Neden olduğunu merak ediyorsan Peak games in kuruluşunu ve kuran kişilerin backgorundını bi araştır.

4. Kim iyi derecede C biliyorum diyorsa anla ki aslında hiçbirşey bilmiyordur. Nedenini anlamak için bknz: tr.wikipedia.org/wiki/Dunning-Kruger_etkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi controller_ -- 6 Temmuz 2020; 21:44:53 >

• controller_ kullanıcısına yanıt
    Champ, şirket kuranların cvsine baktığın zaman babadan zengin olduğunu fark etmişsindir. Bir hanım Robert koleji mezunu, harvardda ekonomi bitirmiş. Sonuçta bu iş için de sermaye gerekli. Adamlar hem babadan zengin hem de girişimci. Yoksa ekonomi ile oyun geliştirme ne alaka.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • C dilini tamamen high-level düzeyde bilip mobil uygulama için c dilini diyen biri?Bu şaka bile olmaz,olmamalı sen bu dilin ögrenirken hiç mi self-learning yapmadın araştırma yapmayı bilmeden sana kim ögretti c yi rüyandan mı aldın algoritmaları teknolojileri.İnsan oturur bu araştırır bunun oluru var mı? Bi de yazmış oraya aileme para lazım o yüzden hızlı bir uygulama patlatıp köşeyi döneyim.Bu şey gibi gündüzleri fırıncı akşamları barmen olmak gibi hangi işi daha iyi yapıyor bence ikisinide iyi yapamaz yeteri kadar vakit harcamadan.Madem iyi bir c geçmişin var (zerre inanmadım) kendi tasarımını yapıp ufak bir prototip yapıp patent alabilirsin böyle bir şey google play storeda dıddıdırı noktan bir uygulama yapmaktan daha iyi hem bildigin işi yapıyorsun hem de kendi adına gerçek bir şey yapmış oluyorsun.Başlıgı açan resmen kendini rezil etmiş.Şu düşünce için bile ceza yemeli.Araştırmadan zır cahilce acılmış bir başlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 6 Temmuz 2020; 22:3:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: I0SER_b0y

C dilini tamamen high-level düzeyde bilip mobil uygulama için c dilini diyen biri?Bu şaka bile olmaz,olmamalı sen bu dilin ögrenirken hiç mi self-learning yapmadın araştırma yapmayı bilmeden sana kim ögretti c yi rüyandan mı aldın algoritmaları teknolojileri.İnsan oturur bu araştırır bunun oluru var mı? Bi de yazmış oraya aileme para lazım o yüzden hızlı bir uygulama patlatıp köşeyi döneyim.Bu şey gibi gündüzleri fırıncı akşamları barmen olmak gibi hangi işi daha iyi yapıyor bence ikisinide iyi yapamaz yeteri kadar vakit harcamadan.Madem iyi bir c geçmişin var (zerre inanmadım) kendi tasarımını yapıp ufak bir prototip yapıp patent alabilirsin böyle bir şey google play storeda dıddıdırı noktan bir uygulama yapmaktan daha iyi hem bildigin işi yapıyorsun hem de kendi adına gerçek bir şey yapmış oluyorsun.Başlıgı açan resmen kendini rezil etmiş.Şu düşünce için bile ceza yemeli.Araştırmadan zır cahilce acılmış bir başlık.
    motive edici konuşman için sağol ben C'yi sadece okulda gördüm. gömülü yazılım geliştirdim. allah benim yanımdaysa her şeyi başarabilirim dostum.

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    onların java,javascripti varsa bizim de C miz var çok manidar oldu.
    çok övdün dostum C hakkında bildigini örnek projen varsa bakabilirim miyim ? o kadar konuştun ki kernel falan yazıyor olmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I0SER_b0y

çok övdün dostum C hakkında bildigini örnek projen varsa bakabilirim miyim ? o kadar konuştun ki kernel falan yazıyor olmalısın.
    ben kendimi sana ispatlayacak değilim c ile mobil uygulama geliştirme niyetim zaten yok. sadece farklı yorumlar okumak için yazdım. belki geliştiren vardır. kimseyi de asla yapamazsın, bu ne cahil düşünce gibi argümanlarla eleştirme. bilgisayar mühendisisin senin alanını hobi olarak yapmak istediğim için belki bu kin. yazılım bir hobi mesleği olarak farklı meslek grupları tarafından kullanılmakta/kullanılacak. oturaklı bir bölüm seçeydin burada ağlayacağına.

ortaya bir şey atıyorsun c ile çok iyiyim okulda gördüm savunma sanayinde çalışıyorum.Sadece c ögrenmen imkansız bu kadar yogun bilgi arasında,sen bana göster ki şunları yapıyorum diye ben de buna istinaden yardımcı olabildigim kadar olayım.Yoksa ben de derim harika hard-coderim diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 6 Temmuz 2020; 22:28:8 >
  • İyi seviyede C bilen birinin C bilmeyenlerden yardım beklemesi? Üstelik Elektronik mühendisi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 8 Temmuz 2020; 21:24:1 >
  • C veya C++ ile Android uygulama geliştirmek mümkün. NDK kütüphaneleri gerekiyor.
    Android Developers
    Android NDK  |  Android Developers
    https://developer.android.com/ndk

Bir sıvacı ustası olarak yaptığım araştırmanın sonucunda bunu buldum.
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    Kullanılacak görseller bile bir dert.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stack

"Yaşasın 1 milyon yazılımcı projesi" diyip kırmızı şarabını yudumluyorsun o zaman Neden kimse 1 milyon doktor projesi demez ki? Gerçi o kadar da gerekli değil tıp, yazılım falan varken değil mi

Adam işini yapmıyor, beceremiyor hoop yazılım işine. Sanki onu becerecek. Kimsenin ne yaptığı önemli değil. İsteyen istediği işi yapar. Ancak o verilen örnekler(asıl işini bırakıp, yazılım alanında şansı yaver gitme) çok istisna şeyler. Herkes Zukerberg gibi şanslı olacak değil. Bakın şanslı diyorum donanımlı değil!!!

Temel mesele meslekleri ayağa düşürmemek olmalı. O kadar...

Alıntıları Göster
    Niye o projeyi ciddiye aliyorsunuz k? 90 milyon nufuslu ulkeden 1 milyon yazilimci cikaramazsin. Gaza gelinmis bir siyasi cumle o. Tip doktoru yetistirmek yazilimci yetistirmek kadar kolay degil.

'Adam işini yapmıyor, beceremiyor hoop yazılım işine. Sanki onu becerecek.'
    Herkes isini birakip startup da kuruyor, esnaf da oluyor. Basaran basarior. basarmayan da kendi bedelini oduyor. ozetle bize ne. Bilgisayar muh olup kod yamzayi bilmeyen hatta les gibi kod yazan da var. "Isini yapanlar" cok iyi yapiyormus gibi konusmaya gerek yok. adamin bir ust tercihi gelse tip bir alt tercihi gelse eczaci olacak belki. carpik bir sistemin verdigi diplomayi asiri onemsiyorsunuz.

• Teorik olarak her dilde herşey yazılır.Hangi dilde yazarsan yaz yazdığın şey makine diline dönüşüyor, bir bakıma işlemci kodu bile yazarsın ama uygulama stabil olmayabilir düzgün çalışmayabilir çok yavaş olabilir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaylı beyin cerrahı -- 11 Temmuz 2020; 16:23:1 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.