Şimdi Ara

C dili ve Arduino

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hocamız C dilini kullanarak Arduino ile bağlantılı çalışan bir ödev verdi (Örnek olarak ben 1 tuşuna bastığımda led yanacak). İnternette biraz araştırma yaptım fakat bazı yerlerde aklımda soru işaretleri oluştu. Cevaplarsanız sevinirim.

1-

quote:

#include <avr/io.h> // header file file for input output pins
    #include <util/delay.h> // header file for delay.

int main (void)
    {
    /* set pin 5 of PORTB for output*/
    DDRB |= _BV(DDB5);

while(1) {

/* set pin 5 high to turn led on */
    PORTB |= _BV(PORTB5);
    _delay_ms(1000); //delay 1 second

/* set pin 5 low to turn led off */
    PORTB &= ~_BV(PORTB5);
    _delay_ms(1000); //delay 1 second.
    }
    }

İnternette böyle bir örnek kod buldum. Bu kod tabi ledi yanıp söndürüyor fakat benim kafama takılan buradaki kod Arduino koduna baya benziyor. Bize verilen ödevde "C kodunu yazarak bilgisayarın arduino ile konuşmasını sağlayın. Arduino'da arduino kodu yazarak pc ile konuşmasını sağlayın" denildi. Bu örnek kod bu isteği karşılıyor mu? (Copy paste yapmayacağım sadece öğrenmek istiyorum)

2-

Windows ile yapmaya çalışıyorum. Codeblocks programını kullanacaktım fakat compiler hata veriyor. gcc.avr çalışmıyor. Linux ile yapsam daha mı iyi olur sizce?

Teşekkürler...

• Kardeş, senin bilgisayar Google çekmiyor mu? Anten ayarın mı bozuk?
    gir oraya arduino yaz, çıkan ilk sonuca tıkla, orası Arduino nun orjinal sitesi. Hah, işte oradaki Getting started, Tutorial, examples falan hepsini yalayıp yutacaksın önce, tamam mı? öyle rasgele internetten kod arayıp durma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Kardeş, senin bilgisayar Google çekmiyor mu? Anten ayarın mı bozuk?
    gir oraya arduino yaz, çıkan ilk sonuca tıkla, orası Arduino nun orjinal sitesi. Hah, işte oradaki Getting started, Tutorial, examples falan hepsini yalayıp yutacaksın önce, tamam mı? öyle rasgele internetten kod arayıp durma.
    quote:

İnternette biraz araştırma yaptım fakat bazı yerlerde aklımda soru işaretleri oluştu.

Zaten araştırma yaptım fakat bulduğum şeyler daha da kafamı karıştırdı. C bilgim çok temel ve gördüğüm kodları incelesem bile pek anlamıyorum farklı fonksiyonlar kullanılmış. Ben hazır kod aramıyorum. Nasıl yapacağıma dair yön belirlemek için kodları inceliyorum. Haliyle onlar da kafamı karıştırıyor. Bu yüzden foruma sordum. İleride benimle aynı durumu yaşayan kişi Google'a yazıp buraya girer de bakar sorun nasıl çözülmüş diye. Fazla bilginin zararı olacağını sanmıyorum.

• Araştırmana gerek yok diyorum, o buldukların senin kafanı daha çok karıştırır çünkü temelin yok, temeli öncelikle orjinal sitedeki sayfalardan alacaksın. Daha nasıl anlatayım bilemiyorum, hala rasgele kodlara bakıp konu açıyorsunuz. Senin ödevin basit, orijinal tutorial ve diğer sayfları okursan çözersin zaten. Rasgele Google sayfalarına bakma! arduino.cc bu sitedesin, başka yere gitme.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, iyi günler.

• quote:

İleride benimle aynı durumu yaşayan kişi Google'a yazıp buraya girer de bakar sorun nasıl çözülmüş diye.

bir şey soracam: siz kaç kişisiniz? ve DH ne kadar para/hediye veriyor size? gerçekten çok merak ediyorum.
    yani bir insanın zamanını böyle harcıyor olması akıl alır gibi değil, bir şey sorup 3 gün 5 gün cevap bekleyenler, mümkün değil 2020 yılında.

• Toksik Boomer İkilisi iş başında.
  • Bir Allahın kulu kendi öğrenmek istese yardım edicem de alayı ödev. Ödevler ilgi alanım değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.