c# ta proje yapıyorum ödev için form kısmında çalışıyorum hocamız veri tabanına boş veri girmemi engellememi istedi nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?
ilk verilen örneği kullandın mı onu kullan ayrıca return de yazmamışsın
if (string.IsNullOrWhiteSpace(eklemetext.Text) ) { MessageBox.Show("Lütfen bir veri giriniz!!!"); return; } else { MessageBox.Show("Veri Girildi"); }
boşluğuda ekiliyor
iyi de sen önce ekliyorsun sonra kontrol ediyorsun kontrol kısmını öne al
if (string.IsNullOrWhiteSpace(eklemetext.Text) ) { MessageBox.Show("Lütfen bir veri giriniz!!!"); return; } else { //SQL KOMUTLARINI BURDA ÇALIŞTIR MessageBox.Show("Veri Girildi"); }
halloldu çok teşekkür ederim
İyi günler.Bir tane Textobox var. Bu textboxa girilen örneğin "ABCA" harflerini ayrı ayrı dör texboxa harf harf girebiliyorum. Ancak örneğin ilk iki harfi girdiğimde ve sonraki 2 harf yerini boş bıraktığımda şu şekilde bir hata alıyorum. örneğin 2. harften itibaren boş bırakmışsam "System.IndexOutOfRangeException: 'Dizin, dizi sınırlarının dışındaydı.'" hatası. Yani boşluk bırakırsam hata veriyor. Çözümü ne olabilir? { string yazi = textBox18.Text; char karekter1; char karekter2; char karekter3; char karekter4;