Bildirim
C# girilen textbox taki değeri split ederek başka bir textbox a yazdırma Yardım!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
txtMemory.text olarak başka bir textbox daha ekledim kodu oraya yapıştırıyorum ve split ettiğim derin 1.sini calisan a 2.sinide sicile yolluyorum
[c#]string girilen = txtMemory.Text;
string[] olusan = girilen.Split('-');
if (olusan.Length > 1)
{
txtCalisan.Text = olusan[1];
txtSicil.Text = olusan[0];
}
else
{
}[/c#] -
Kardeş, senin programda mantık hatası var. Şöyle düşünelim; adam tireden sonra ilk karakteri girdiğinde eğer girişi yaptığı textbox.dada düzenleme yapılacaksa o zaman adam hiçbir zaman ikinci karakteri giremez. Çünkü tireden sonra her karakter girdiğinde bir önce girdiği karakter güncellenerek yokolacaktır.
Çözüm yolu 1;
Formdaki 2 metin kutusunun yanına birde buton eklenir ve işlemler butonun click olayında yaptırılır
string[] olusan = txtCalisan.Text.Split('-');
if (olusan[1].Length > 0)
{
txtSicil.Text = olusan[1];
txtCalisan.Text = olusan[0];
}
Çözüm Yolu 2;
Forma giriş işlemi için tek metin kutusu eklenir ve çıkış değerleri için 2 tane label vb. eklenir;
string[] olusan = txtCalisan.Text.Split('-');
try
{
if (olusan[1].Length > 0)
{
label1.Text = olusan[0];
label2.Text = olusan[1];
}
}
catch{
label1.Text = txtCalisan.Text;
}
-
evet mantık hatası yapıyodum. yeni bir alan oluşturdum ve kelimeyi oraya girerek split ettiriyorum çıkan sonucuda istediğim textboxlara yolluyorum. senin 2.çözüm yolunda dediğin gibi. Teşekkür ederim zaman ayırıp ilgilendiğin için :) -
evet mantık hatası yapıyordum. bi alan daha açtım ve kelimeyi oraya girerek orda split ediyorum sonrada istediğim textboxlara yolluyorum splitlerimi. senin 2.çözüm yolunda sunduğun gibi yani. Çok teşekkür ederim zaman ayırıp ilgilendiğin için :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X