Şimdi Ara

C# Hata (Object reference not set to an instance of an object)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

{"Object reference not set to an instance of an object."}

bu hatayı alıyorum kod aşağıda uğraştım ama yapamadım, hatayı nasıl düzeltebilirim, veya daha basit bi' şekilde nasıl yazabilirm..

void menuEkle_Click(object sender, EventArgs e)
    {

int menuSayi = Convert.ToInt32(menuSayisi.Text);

menuSayi = menuSayi + 1;

TextBox[] menuText = new TextBox[menuSayi];

for (int i = 1; i <= menuSayi; i++)
    {

siteMenu.Text = siteMenu.Text + "siteye.WriteLine(<li><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=106248519&url= + (menuText.Text).ToString() + " data-href=" + (menuText.Text).ToString() + ">" + (menuText.Text).ToString() + ")</a></li>";

}
    }

• Yapay Zekanın Yanıtı

Object reference not set to an instance of an object hatası, bir nesnenin başvurulduğu ancak bir nesne örneğine ayarlanmadığı durumlarda ortaya çıkar. Bu hata genellikle aşağıdaki senaryolarda oluşur:

• Bir nesneye başvurulmadan önce nesne oluşturulmamışsa.
    • Bir nesne daha önce oluşturulmuş ancak bellekte kaldırılmışsa.
    • Bir nesneye null değeri atanmışsa.

Bu hatayı gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Kodunu dikkatlice gözden geçir ve nesnenin oluşturulduğundan ve bir örneğe ayarlandığından emin ol.
    • Nesnenin bellekte kaldırılmadığından emin ol.
    • Nesneye null değeri atanmışsa, bunun neden olduğunu araştır ve gerekli düzeltmeleri yap.

Object reference not set to an instance of an object hatası, genellikle kodlama hatalarından kaynaklanır. Bu hatayı gidermek için kodunu dikkatlice gözden geçirmeli ve nesne örneğiyle ilgili sorunları çözmelisin.

Anahtar Kelimelerle İlgili Örnek Cümleler:

• "Object reference not set to an instance of an object" hatası, genellikle bir nesnenin başvurulduğu ancak bir nesne örneğine ayarlanmadığı durumlarda oluşur.
    • Kodunu dikkatlice gözden geçirmeli ve nesnenin oluşturulduğundan ve bir örneğe ayarlandığından emin olmalısın.
    • Nesnenin bellekte kaldırılmadığından emin olmalısın.
    • Nesneye null değeri atanmışsa, bunun nedenini araştırmalı ve gerekli düzeltmeleri yapmalısın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • veri tipi dönüşümlerini kontrol et. toint32 ve tostring kısımları büyük ihtimal null gelen bir değer var
  • ne yapmaya çalışıyorsunuz tam izah edin buttona tıklayınca ne olacak tahminim şöyle bişey

public int menuSayi;
    public TextBox[] oluşan;
    void Button1Click(object sender, EventArgs e)
    {
    menuSayi = Convert.ToInt32(menuSayisi.Text);
    oluşan=new TextBox[menuSayi];
    for (int i = 0; i < menuSayi; i++)
    {

oluşan[i] = new TextBox();
    oluşan[i].Left = 25;
    oluşan[i].Width=125;
    oluşan[i].Top = i*30+35;
    Controls.Add(oluşan[i]);

}

}
    void Button2Click(object sender, EventArgs e)
    {
    for (int i = 0; i < menuSayi; i++)
    {

siteMenu.Text = siteMenu.Text + "siteye.Writeline(<li><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=106268507&url= + oluşan[i].Text + " data-href=" + oluşan[i].Text + ">" + oluşan[i].Text +")</a></li>";

}
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 28 Mayıs 2015; 19:13:56 >

• Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    orayı ben bayağı bi' karıştırmışım yapmak istediğim;
    formda bulunan textboxa girilen sayı kadar yeni textbox ve bir tane buton oluşturulacak sonra kullanıcı bu textboxları doldurum yeni butona bastığında bu textboxların içerisindekileri başka bir textboxın içine yazacak.
  • bhdrnsnci B kullanıcısına yanıt
    ben de aşağı yukarı onu yaptım bi bak gene takılırsan yazarsın
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    yardımlarınız için çok teşekkür ederim sizin sayenizde yapabildim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.