class Indexer { private int[] dizi; public Indexer(int diziuzulugu) { dizi = new int[diziuzulugu]; } public int diziboyut { get { return dizi.Length; }
} public int this[int indeks] { get { return dizi[indeks]; } set { dizi[indeks] = value; } } } class indeksleyici { static void Main(string[] args) { Indexer x = new Indexer(5); for (int i = 0; i < x.diziboyut; i++) { Console.WriteLine( "i[{0}] = {1}",i,x[i]); } } }
burada anlmadığım şey indeksleyicilerin ne amaçla kullanıldığı ve ne yaptığı, bunu açıklar mısınız
var uzaklık = mesafe[birinciilindex, ikinciilindex]; kısmını anlarsan işlem tamamdır
Gökşen PASLIG
kullanıcısına yanıt
üstat senin örneğe baktım ama combobox falan bana şuan yabancı, console üzerinden çalışıyorum ben, bu benim verdiğim örnekte olan şu bölümü açıklarsan müteşekkir olurum :
public int this[int indeks] { get { return dizi[indeks]; } set { dizi[indeks] = value; } }
property tanımlanırken birkaç yöntem kullanılabilir normalde public int Falan { get; set; } kullanılır bunu
private ... public int Falan { get { return _temp; } set { _temp = value; } } şeklinde yazarsan sete koşul vb koyabilirsin o avantajı var
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme