ganeja seninki ghia olabilir mi belki onda anlık tüketimi gösteriyordur bendeki trend modeli bide sana bir soru sorayım frenler konusunda dikkatimi çeken bir şey oldu fren pedalına bastığımda çok yumuşak ve anca diplerde tuttuğunu fark ettim seyir esnasında pompalama işlemi yaparsam fren sertleşiyor sende de bu oldu mu?
pandomera, soruyu ganeja`ya sormussun ama bende biseyler yaziim dedim, benim c-max`tede anlik tuketim yok. ancak hareket halindeyken ortalama tuketimi sifirlarsan anlik tuketim gorevi yapiyor. bu arada benimkide trend, aslinda anlik tuketim olmamasi bir yonden iyi cunku insani strese sokuyor ve surus zevki kalmiyor. fren konusunda hic bir sorun yok benim aracta. beni sinir eden tek sey on konsuldeki kapakli goz bozuk yollarda garip ses cikmasina neden oluyor. ama herseye ragmen aractan cok memnunum. bu arada gecen ay euro dizel yerine standart dizel aldim, araba 800 km gitti . bu euro dizel konusunda kafam cok karisti arkadaslar. fiesta tdci dan da gelen tecrubelerle soyluyorum bu aletler euro dizel ile cok fazla km yapamiyor. hem daha fazla para oduyorsun, hemde daha az yol yapabiliyorsun. standart dizel arabaya zararli diyorlar ama benim anlamadigim ford`dan bize verilen opet kartlariyla mazot pompasi korunuyor ve orada euro dizel kullanin diye bir ibare yok. standart dizel motora zarar veriyorsa onu bilemem ama ben fiestada euro dizeli cok fazla kullanmadim (29,000 km de 6-7 depo kullanmisimdir euro dizel) ve arac saat gibi calisiyordu. bu euro - standart dizel mevzusuna bi aciklik rica ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: pandomera
ganeja seninki ghia olabilir mi belki onda anlık tüketimi gösteriyordur bendeki trend modeli bide sana bir soru sorayım frenler konusunda dikkatimi çeken bir şey oldu fren pedalına bastığımda çok yumuşak ve anca diplerde tuttuğunu fark ettim seyir esnasında pompalama işlemi yaparsam fren sertleşiyor sende de bu oldu mu?
MBG anlık tüketimin insanı strese soktuğu konusunda kesinlikle haklısın olmadığı gerçekten iyi olmuş bulduğun taktik çok zekice. Seninle çok ortak noktamız var zira bundan önce bende fiesta tdci kullandım bende 3 depo normal motorin bir depo euro dizel kullanıyordum ve benim araçta saat gibi çalışıyordu. C-Max ı alırken servis aracınıza yazın gönül rahatlığıyla normal motorin koyabilirsiniz kışın ise euro dizel kullanmanızı tavsiye ediyoruz dediler zaten dediğin gibi OPET kartıyla aldıktan sonra problem olacağını zannetmiyorum. Ön konsoldeki sesten bende rahatsız oldum euro dizel de kükürt oranı çok düşük çevre açısından faydalı ama dediğinde kesinlikle haklısın euro dizelle normal dizel kadar yol yapamıyorsun bence tıpkı 1600 cc benzinli motorlarda 98 oktan kullanıldığında daha az km yaptığın gibi euro dizelde de bizim araçlarda daha az km yapacaksın demek oluyor sanırım. Fren konusunda bu gün servise gittim giderken frenlerin kendine geldiğini gördüm balataların alışması gerekiyormuş frenlerde sorun yok şimdi. Yalnız ilk 5000km de yakıt tüketimi fazla olacağını söylediler gerçekten de öyle oldu bir depoyla anca Ankara içinde 600 km felan yapabileceğim sanırım durum onu gösteriyor.
quote:
Orjinalden alıntı: pandomera
hayır dostum..bendede trend var..frenler aynen..sorun yok..zamanla dozlamasına alışırsın.. ben bir an onu anlık tüketim gibi algıladım..haklısın..ortalama vceriyor..ama..gaza bastığın anda tepki veriyor..4.6 lt ise 4.8 oluyor..anlık gibide düşün..
4,6 - 4,8 şu an benim için imkansız değerler 5000 km den sonra anca tüketim normale geliyormuş ama fren konusunda halen tedirginim hafta sonu servise götüreceğim belki festadan sonra lışma süreci zor oluyordur ama fren pedalına bastığımda çok diplerde tutuyor bu gün boş bir yolda frenlere iyice asıldım abs devreye girdi tıpkı fiesta da olduğu gibi kazıklama hissi veriyor sanırım normal ama yinede kafam rahat olsun yine bir sorum olacak rodaj süreci kam km de bu araçların?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme