Şimdi Ara

c# - mssql bağladım. gridview'i yenileyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar mssql databasem ile c# bağladım. yapmak istediğim olay, databaseye yeni veri eklediğim sildğim yada update ettiğim zaman anında gridviewde gözükcek. Şuanda yaptığım zaman programı kapatıp açınca gözüküyor. ben anlık gözükmesini istiyorum ama bi türlü beceremedim. kodum aşağıdaki gibi:

namespace WindowsFormsApplication1
    {
    public partial class Form1 : Form
    {

SqlConnection sc= new SqlConnection("Data Source=SERCANX\\SQLSERVER2012;Initial Catalog=Deneme;Integrated Security=True");
    SqlCommand cmd;

public Form1()
    {
    InitializeComponent();
    }

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
    {
    // TODO: This line of code loads data into the 'denemeDataSet.PROPERTY_ADRESS' table. You can move, or remove it, as needed.
    this.pROPERTY_ADRESSTableAdapter.Fill(this.denemeDataSet.PROPERTY_ADRESS);

}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    try
    {

sc.Open();

cmd = new SqlCommand("INSERT INTO PROPERTY_ADRESS VALUES ('Amsterdam','Nice','Türk soğakı',35265,'Kiralık','3+1','Ofis',200000)", sc);

grid1.Update();

cmd.ExecuteNonQuery();

sc.Close();

}
    catch (Exception ex)
    { MessageBox.Show(ex.Message); }
    }
    }
    }

• Merhaba,

Veritabanındaki bir değişklikte tetiklenen bir event yok bildiğim kadarıyla. Bunun için bir yenile butonu oluşturup o şekilde yapabilirsiniz.

Kolay gelsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • özgür beyin kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için fakat onu nasıl yapacam acaba bulamadm bi türlü :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironicix35

teşekkürler cevap için fakat onu nasıl yapacam acaba bulamadm bi türlü :)

Kodlarınızda datagridview ile ilgili bir tanımlama göremiyorum, datagridview ile veritabanı bağlantısını sanırım direk server explorer aracıyla yaptınız bunları kodlarla yapmanız gerekiyor daha sonra zaten ne yapacağınızı anlayacaksınız. Googlede "c# datagridview kullanımı" şeklinde aramalar yaparak ilgili yazılara videolu anlatımlara falan ulaşabilirsiniz.
  • Kardeşim DataGridView'ı Doldurduğun Kodları Insert, Update yada Delete'ten Sonra Çalıştıracaksın. O Zaman Olur :)
  • @deveyehendekatlatanadam ın da söylediği gibi DataGridView ı doldurduğun kısmı çağırmalısın.

Buraya da bir gözatabilirsin. Belki reflesh falan yapabilirsin.
    http://stackoverflow.com/questions/9402274/refresh-datagridview
  • otomatik yenilenmesini istiyorsan timer kullan select komutu ile

yok butona tıklayınca yenilensin istiyorsan butona tıklayınca select komutunu ver

SELECT * FROM Meslekler gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  c# - mssql bağladım. gridview'i yenileyemiyorum
    gridview da karar maddesi ekle butonuna tıkladığımda o toplantıyla ilgili olan tabloya gidip farklı bir gridview açılarak o toplantıya veri girişi yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlgyilmaz

c# - mssql bağladım. gridview'i yenileyemiyorum
    gridview da karar maddesi ekle butonuna tıkladığımda o toplantıyla ilgili olan tabloya gidip farklı bir gridview açılarak o toplantıya veri girişi yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

GridView RowCommand event araştır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.