Şimdi Ara

C projesi yardım (özellikle algoritma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar C de proje yapmamız gerekiyor. Projeye göre kaplumbağa ve tavşanı temsil edecek t ve r karakterleri bulunacak. Atılan zara göre bu karakterler ilerleyecek. Zarda gelen sayılara bağlı olarak farklı şekillerde ilerleyecek karakterlerimiz. 1,2 ve 3 de kaplumbağa zarın sayısı kadar ilerleyecek diğerlerinde bir şey yapmayacak, 1,2,3 ve 6 da tavşan zar sayısı kadar ilerleyecek 4 de 4 karakter geri gidecek, 6 da ise bir tur bekleyecek. Bitiş çizgisini ekranın sağ tarafında ekran başlangıcından itibaren 80 karakter uzunluğunda olacak şekilde belirleyecekmişiz. İlk gelen kazanacak.

Kafamda oluşan şey kaplumbağa ve tavşan için iki fonksiyon oluşturup zar değerlerine göre hareket etmelerini sağlamaktı ama 6 da bir tur bekletme işine kafam ermedi.
    Ayrıca bitiş çizgisini nasıl oluşturabileceğim konusunda kafamda fikir oluşmadı.

Projenin deneme kısmı aşagıdaki linkte mevcut. Henüz deneme olduğu için tuşa basıldığında zar atmayı yapmadım ve fonksiyonda doğru döndürme işlemi yapıp yapmadığımdan da emin değilim. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.

http://paste.ubuntu.com/9521604/

• Aynen turtle 2 defa zar atacak, teşekkür ederim işten çıkar çıkmaz deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, uzun zaman olmuş denemekte fayda var :) projeyi nasıl yaptığınız hakkında hatırladığınız bilgi kırıntıları varsaa gönderebilir misiniz? Teşekkür ederim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarney Btinson kullanıcısına yanıt
    5 yıllık konu ki hiçbi yanıt gelmemiş cunku gerçek bi Algoritma sorusundan cok Hammaliye oranı yüksek bir soru ve programcılık yeteneklerini geliştiriecek bir esprisi de yok, bula bula böyle bi konuyu hortlatmışsınız ya, sizi tebrik ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.