Şimdi Ara

C sınıfı HB araç tercihiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Giulietta olurdu. Birisi kefallik yapıp öyle derler ama golf alırlar demeden yazayım; Zaten Giulietta da aldım. D N A sayesinde (A'yı kullanmıyorum pek) bir fiyatına iki araba almış gibiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60.000 civarı bütçem varsa ve sedan istiyorsam Lancer olurdu. Sorunsuzluk, geniş iç ve bagaj hacmi, iyi yol tutuş, düşük tüketim, performansı yeterli, güvenli ve yıllar geçmesine rağmen hala yakışıklı. O fiyat aralığında bunları verebilen bir başka araç bilmiyorum.

80.000 civarı bütçem varsa ve hb istiyorsam 308. Golf'den gram aşağı kalır yönü yok. Eat6 ve BlueHdi gibi artıları var. Ayrıca benzer motor ve donanımlarla 15-20.000 daha ucuz.

Premium alacaksam kesinlikle Audi A3 olurdu. Belki Volvo V40 da aklımı çelebilirdi. Rakiplerden Guilietta epey yaşlı ve teknolojik olarak geride. 1 serisi ve A serisi tasarım olarak hiç hoşuma gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galathian -- 12 Ekim 2016; 22:14:50 >
  • megane 4 HB 1.6 dci olurdu tercihim
  • Bu yakıt fiyatları adamı korkutuyor arabayı yatırıyorum.

Param olsa da arabaya yatırmam şu sıralar. Hem fiyatlar balon gibi şişti nerde patlar bakalım.

Açıkçası Türkiye'de arabaya felan binilmez.Dolmuşa devam.

• İkinci elde 75 bin liraya dolu donanım 136 PS CRDI 7DCT Cerato al, geç bak keyfine.
    Hyundai - Kira grubunun gerçekten az yakan bir modeli olmuş. Peformans da gayet iyi, daha ne....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

Benim tercihim mazda3 ten yana oldu.

Demek Eylül ayında satılan 20 adet Mazda 3'ten birini siz aldınız. Şaka bir yana C sınıfında benim de gönlüm Mazda 3'ten yana ama satış sonrası hizmetler ve servis konusunda Mazda'ya güvenemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

quote:

Demek Eylül ayında satılan 20 adet Mazda 3'ten birini siz aldınız. Şaka bir yana C sınıfında benim de gönlüm Mazda 3'ten yana ama satış sonrası hizmetler ve servis konusunda Mazda'ya güvenemiyorum.

Geçen Aralık ayında almıştım hocam ben. Satış sonrası hizmet ve servis konusunda çok çok memnunum. Tek sıkıntısı ikinci elde değer kaybı, biraz da performansının çok iyi olmaması ama aracı sürerken aldığım keyif, tüm gözlerin sende olması, bir yere gittiğinde direk aracı incelemeleri ve fiyatının çok yüksek olduğunu düşünmeleri (premium markaların fiyatları civarında olduğunu sanıyorlar, 71 e aldığımı duyunca şaşırıyorlar) vs. ikinci el değer kaybını görmezden gelmeme sebep oluyor. Tamamiyle tercih meselesi. Hiç bir zaman fanboyluk yapıp en iyisi benim arabam demem. Daha kaliteli, daha keyifli c sınıfı araçlar illaki var. Mesela bundan sonraki hedefim Allah nasip ederse levorg :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

quote:

Geçen Aralık ayında almıştım hocam ben. Satış sonrası hizmet ve servis konusunda çok çok memnunum. Tek sıkıntısı ikinci elde değer kaybı, biraz da performansının çok iyi olmaması ama aracı sürerken aldığım keyif, tüm gözlerin sende olması, bir yere gittiğinde direk aracı incelemeleri ve fiyatının çok yüksek olduğunu düşünmeleri (premium markaların fiyatları civarında olduğunu sanıyorlar, 71 e aldığımı duyunca şaşırıyorlar) vs. ikinci el değer kaybını görmezden gelmeme sebep oluyor. Tamamiyle tercih meselesi. Hiç bir zaman fanboyluk yapıp en iyisi benim arabam demem. Daha kaliteli, daha keyifli c sınıfı araçlar illaki var. Mesela bundan sonraki hedefim Allah nasip ederse levorg :)

Hocam öncelikle Allah kaza bela vermesin, güle güle kullanın aracınızı. Mazda 3'ün görüntüsü müthiş. Hele kırmızısı harika.
    Hazır bir Mazda kullanıcısı yakalamışken size birkaç soru sorayım. Belki ben de alırım. Yakıt tüketimi benim için çok önemli. Şehiriçi kaç litre hocam? Şanzımanı nasıl? Tam otomatik mi? Geçişler hissediliyor mu?

2. elde değer kaybı diğer problem. Hergün Mazda 3 ilanlarına bakıyorum. uzun süredir satamayan ilanları gördükçe arabadan uzaklaşıyorum. 15 gün önce 73.000'e ilana konulan gri renkli bir Mazda 3 vardı. Kazasızmış. Favoriye ekledim. 2 güne bir fiyatı düşürdü. En son 67.000'e kadar çekti. Yine satılmadı ve abimiz fiyatı 60.000 yaptı. Yarım saat sonra ilan kapandı. Açıkçası bu udurum beni çok korkuttu. Tabi ki her aracın bir alıcısı vardır ancak acil paraya ihtiyaç duysak büyük sıkıntı yaşayacağız.

kullanıcısı olarak sizden yorum alabilirsem çok memnun olacağım.

• Amin teşekkürler iyi dileklerin için. Yakıt tüketimi ilk aldığım ay 8.5lt ile başladı, her ay biraz daha düştü ve şu an ş.içi ama çok yoğun olmayan trafikte ortalama hız 29kmh idi en son 6.5 lt tüketimim var. Çok yoğun olmayan ş.içi trafikte ile 6.5 ile 7lt arası değişiyor. Eğer yoğun trafiğe girersem 7.5lt civarı yakıyor. Çok aşırı yoğun trafikte de( ortalama hız 18kmh) 8.5lt civarı yakıyor. Yani ne yaparsanız yapın 9lt göremezsiniz. Normal ş.içi trafiği ortalaması 7lt diyelim. Ş.dışı ise 110kmh sabit hızda 5 - 5.5lt arası yakıyor.
    Benim şanzumandan yana sıkıntım var. Bütün mazda forumlarında dolaştım benden başka hiç kimsede böyle bir problem duymadım ama benimkinde 1-2 ve 3. Viteslere geçerken bazen üfleme sesi gibi bir ses geliyor. Servis kontrol etti, yağını bir değiştirelim düzelmezse bir rapor gönderelim belki şanzuman değişimi gerekebilir dediler ama onlar da ilk defa böyle birşeyle karşılaştıklarını söylüyorlar. Onun haricinde vites geçişleri tamamiyle sarsıntısız, asla kararsız kalmıyor ve çok konforlu. Yani kaliteyi hissedebiliyorum ama o üfleme gibi, sessiz bir ıslık gibi çıkan ses moralimi bozuyor, her zaman da olmuyor ama gene de gıcık oluyor insan.
    Ve malesef piyasası çok durgun. Bu aracı sıfır alacaksanız en az 3 sene bilmelisin. Örneğin 2011-2012 modellere bakın fiyatları gayet yüksek ve çabuk satılıyor yani ya ikinci el 1-2 yaşında fiyatı düşmüş bir mazda alacaksınız ya da sıfır alıp en az 3 sene binecekseniz. Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingsman01 -- 12 Ekim 2016; 23:26:10 >

• A3
  • bilgilendirme için teşekkür ederim. biraz daha düşünmem gerek Mazda konusunu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.