Şimdi Ara

C# Sql Komutu Düz Yazmak ile Parametreli Yazmanın Performans Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cmd=new sql command("insert into tablo "+degisken+"",con)

Cmd =new sql command("insert into tablo @degisken")
    Cmd.parameters.addwithvalue(@degisken, degisken)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bu şekilde veri tabanına erişmiyorum, kullandığım 2 metod var, belki sana yardımcı olur:

1- Oledb Bağlantısı ile:

C#'ı ilk öğrendiğim zamanlar bu şekilde veriler üzerinde çalışıyordum. Ancak gerçekten çok vakit alıyor. Kodları yazması uzun ve zahmetli. Ayrıca sql injection'a da mağruz kalınabileceğine dair bir şeyler okumuştum.

2- Linq to Sql ile:

ASP.NET MVC projeleri üzerinde çalışırken keşfettiğim ve gerçekten harika bir şekilde veriler üzerinde çalışabildiğim( sql bilgimin iyi olmamasına rağmen) üstüne üstelik bir çok güvenlik tehlikesine karşı default olarak korumaya sahip olduğunu hatırlıyorum. Ancak performans olarak query uzunluğuna göre düşüşler yaşanabileceğine dair bir şeyler okumuştum, ancak bu tarz durumların büyük çaplı projelerde karşılaşılacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imammmm -- 1 Temmuz 2018; 3:45:31 >
  • Dapper kullanın performans olarak en üst seviye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RebelliouS_SouL

Dapper kullanın performans olarak en üst seviye.
    Hız konusunda bu sitede bir karşılaştırma yapılmış. Ancak unutulmamalı ki hız arttıkça veritabanı kullanım zorluğuda artacaktır.
    https://exceptionnotfound.net/dapper-vs-entity-framework-vs-ado-net-performance-benchmarking/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imammmm -- 1 Temmuz 2018; 13:17:17 >
  • İstediğim cevabı bulamadım ama teşekkürler yine de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.