Şimdi Ara

C#'ta If-Else Hatası Çözümü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

quote:

Orijinalden alıntı: IdeaBulb

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kişi Almanya'da doğmuş ise ne olacak? Kodlarınızı tam olarak incelemedim fakat bu kadar if kullanmanız gereksiz. Ve ya olarak illeri ayırabilirdiniz. C# ın mantığına ters.

12 yaşındaki birinden en fazla ne bekleyebilirsin ki, hem de daha yeni başlamışken...
    Düzenlemelerin devam ediyor, devam da edecek. İstek, öneri ve şikayetlerinizi olabildiğince gidermeye çalışıyorum.

Akıl yaşta değil baştadır. Fakat daha tam olarak işi anlamadan atılmışsınız gibi. :D

Daha ilk programımdan ne bekliyordun, yüksek grafikli bir oyun falan mı?
    Tebrik etmek varken aşağılamayı kendinize yakıştırıyorsunuz sanırım.
    Olabildiğince sorunları gidermeye çalışıyorum. Şuan 'da ve 'de eklerini yaptım, 'te ve 'ta eklerinde hata nedeniyle 'de eki geliyor, onu yapmak için araştırmalarım devam ediyor.

Sizde tam anlamadan cevaplamayı kendinize yakıştırıyorsunuz galiba. Rica etsem mesajımı tekrar okuyabilir misiniz?

Akıl yaşta değil baştadır, doğru ama bir çocukla bir yetişkinin yaptığı şey aynı olamaz değil mi? Bu ilk programım, çok basit bir program haliyle. Ama geliştirmeye devam ediyorum. Tartışmaya girmeye gerek yok, sadece çok basit ve ilk yaptığım programım olduğunu anlatmaya çalışıyorum, tabii ki ileride gelişecek sadece yavaş yavaş başlayıp emin adımlarla yürümek gerek.

Yavaş değilde planlıyı eklersek daha güzel olur gibi. "Planlı olarak başlayıp, emin adımlarla gitmek gerek."

Asıl anlatmak istediğim, sizin kullandığınız düzenin pek performanslı olmadığı. Bu konuyla ilgili şu anda edineceğiniz alışkanlıklar gelecekte (devam ederseniz) size iyi ve ya kötü etki olarak dönebilir. Son olarak sizi asla üzmek istemem fakat bazı eleştirilere açık olmanızı beklerim. Benimde hatam var aslında. Hangi konuyu incelemeniz gerektiğini söylememişim, mantıksal operatörler konusunu inceleyebilirsiniz. Bu işlerin temeli hatta içeriği matematiktir, her işte olduğu gibi. İyi çalışmalar.

Performanslıyı biraz açarsak, nasıl performanslı yani?
    Eleştirilere açığım sadece belli durumları göz önünde bulundurmak gerek.
    Bu arada teşekkürler video için, bildiğiniz site var mı Visual C# dersleri veren?

Karakter sayısını azaltmak öncelikli amaç olmalı. Dikkat ederseniz her if te en az 10 karakter daha ekliyorsunuz. Bu program boyutunu artırır ve derleme hızını azaltır.(Ters orantı.) Bunun yerine baslt bir operatör olan "ve ya" ile karakter sayısını azaltarak derleme hızınızı artırabilir ve daha kolay düzenlemeyi sağlayabilirsiniz. Performans artırma konusuna böyle bir giriş yapasarsanız, daha iyi bir gelişme gösterirsiniz.

Ben de fazla kullandığımın ve daha kolay bir yol olduğunun farkındayım. Öğrendiğimde düzelteceğim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemâncı

Beyler sakin olun.

@IdeaBulb
    lotus 'un da dediği gib if kullanmadan switch(case) olarak daha iyi ve hızlı yazabilirsin çok fazla if kullanmışsın.

Hemen bakıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.