Şimdi Ara

C# Windows Service ile başka bir exe çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mysql ile bağlantı kuran bir windows service hizmetim var. Ayrıca bu servis çalıştığında başka bir exe'yi arka planda, ekranda gözükmeyecek bir şekilde çalıştırmak istiyorum. Bunun imkanı var mıdır? Ya da buna benzer önerebileceğiniz bir yol var mıdır?

• Neden ekranda gözükmesin istiyorsun? Servisi sen yazmadın mı? Servisi çalıştırıdığın gibi diğer servisi de çalıştırabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: greencraft

Neden ekranda gözükmesin istiyorsun? Servisi sen yazmadın mı? Servisi çalıştırıdığın gibi diğer servisi de çalıştırabilirsin

Gözükmemesi gerekiyor hocam. Servisi ben yazdım fakat servis başka bir servisi değil, bir exe'yi normal bir uygulamayı çalıştıracak. Uygulamaya çalışmaya başladığında ekranda gözükmesini istemiyorum.
  • Win xpden sonraki windoslarda servisler interactive çalıştırılmadığı için biraz sıkıntılı bir konu. Exeyi ayrı bir servis olarak çalıştırabilrsin.
    http://www.howtogeek.com/50786/using-srvstart-to-run-any-application-as-a-windows-service/
    https://code.msdn.microsoft.com/windowsapps/CSCreateProcessAsUserFromSe-b682134e#content

• Çok rahat yapabilirsin. C# ise yardımcı olabilirim yapamazsan.
  • coder73 C kullanıcısına yanıt
    dostum teşekkürler mesajın için, service konusunu şimdilik askıya almak zorunda kaldım.

Elimde birer tane Delphi / C++ bulunmakta. Bunların decompiler ettikten sonra c# koduna çevirmek istiyorum. Bir türlü sağlıklı bir sonuç alamadım.

Ayrıca bu projeleri c# ile yaptığım winform üzerinde çalıştırmayı denediğimde aşağıdaki hatayı almaktayım. Bu projeleri c# ile yazılan winform'da çalıştırmak da işimi görür.

TODO:<File description> has stopped working
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.