Şimdi Ara

c180 coupe: edition mı yoksa AMG Plus paket mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

C180 coupe edition ve c180 coupe amg plus arasında konfor bakımından çok fark var mıdır? Yaklaşık 2 aydır araştırıyorum fakat net bir cevap bulamadım. Anladığım kadarıyla edition pakette “Agility Control” varken AMG Plus’ta bu yok. Gel gör ki Amg plus paket (kırmızı dikişler ve emniyet kemerleri) beni çok cezbediyor fakat bir yandan da araba biraz daha konforlu olsun istiyorum. Konfigüratör’de edition’a bunları (döşeme, dikişler) ekleyemiyorum sitede, gittiğim bayi de fazla bir seçenek sunamadı maalesef. Spor araba sert süspansiyonlu olur diyecekler için şunu da söyleyeyim; daha önceki arabam oldukça dolu bir A3’tü ve süspansiyonu yeterince sertti. O yüzden artık bu kadar para vermişken arabam biraz daha konforlu olsun istiyorum. 2 paket arasında başlangıç fiyatı olarak 10,300 TL fark var. Acaba edition alıp aradaki fiyat farkına koltuk ısıtma, harman kardon gibi şeyleri mi ekletsem diye düşünmeye başladım.

Bir de o kadar galeri ve bayi gezmemi test sürüşü yapmama rağmen normal coupe ve amg paket coupe arasında görüntü olarak çok bir fark yok sanırım (ya da ben algılayamadım – belki de gördüklerimin hepsi sahibi tersini söylese bile AMG paketti o yüzden anlayamadım). Edition ve AMG paket 2 ayrı coupe’yi yanyana görüp de kıyaslayabilecek bir fırsatım olmadı maalesef. Gerçi araç sahipleri de (bazı Mercedes bayileri de buna dahil) genelde kendilerinde hangi paketin/donanımın olduğundan bihaberler. Mesela yaya koruma ve yorgunluk algılayıcı sistem 2 araçta da standart mıdır? Mercedes’in sitesinde edition araç oluşturduğumda standart donanımda AMG kapı eşik kaplamaları, İki çift çıkışlı AMG spor egzoz sistemi, AMG Gövde Tasarımı ekli geliyor. Sitenin yanlış bilgi vermeyeceğini düşünürsek 2 araç arasında görüntü olarak fark olmadığını düşünüyorum, yanılıyor muyum?

Bir de anladığım kadarıyla araç AMG paket ise direksiyonun altı düz oluyor ve pedal takımı farklı oluyor. Ama gel gör ki komple yuvarlak direksiyonlu AMG de gördüm bayide. Forumları okuyorum, okudukça iyice kafam karışıyor.

Mengerler ile görüştüğümde yeni kasanın önümüzdeki yıl Haziran civarı çıkabileceği bilgisini aldım. Yeni kasayı beklemek gibi bir inadım da yok, bu kasa halihazırda çok hoşuma gidiyor. İnşallah bir problem olmazsa da en az 3-4 yıl kullanırım diye düşünüyorum. İstediğim gibi bir ikinci el bulamayacağımı düşündükçe yavaş yavaş sıfırını alma fikri ağır basıyor.

Bu konuda bilgi ve görüşlerinizi benimle paylaşırsanız minnettar kalırım.

Saygılar

• Dostum selam

Konuya yazan olmamis

Kararini ne yonde verdin onu merak ettim aslinda, C1180 coupe aldin mi? sifir mi?

Eger aldiysan,
    paket bilgileri, yakit tuketimi degerleri nasildir?

Bilgi verebilirmisin

Ben de ikinci el C250 ya da sifir c180 coupe dusunuyorum ama cok kararsiz kaldim?
  • amg sport A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Gönlüme göre ikinci el bulamayınca sıfır coupe edition aldım. Ekstra olarak uzun far yardımcısı, navigasyon, harman kardon, koltuk ısıtma, kör nokta yardımcısı eklettim. Alalı yaklaşık 3 ay oluyor. Fazla kullanmadım, sadece 1500 km civarı yaptım ve nadiren yoğun trafiğe çıktım. Yakıt tüketimi 8.5-9lt/100km arasında olması lazım. Çoğunlukla sakin ve gaza fazla yüklenmeden kullanan birisiyim. Daha önceki 1.6 motorlu A3'üme göre her türlü daha az yaktığını söyleyebilirim.

Ben performans yerine konfor ve donanımı tercih ettiğim için AMG plus yerine edition-c paketini aldım. c250 hiç kullanmadım, sıfırı da sipariş edilmiyor şu an bildiğim kadarıyla. Dediğiniz gibi ancak temiz bir ikinci el bulursanız almanızı tavsiye edebilirim. Ama büyük ihtimalle standart donanımlı bir AMG paket bulursunuz gibime geliyor. Beygir gücü çok önemli değil, daha az yaksın diye düşünüyorsanız c180 alacaksınız. Ben özel sipariş olduğu için 2,5 ay beklemiştim, bu sürede %3 civarı bir zam yedim. Bütün bunları tartıp en doğru kararı siz vereceksiniz. Şimdiden hayırlı olsun arabanız.

Saygılar..

• fitter happier F kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Sakıncası yoksa aracı kaça aldığınızı paylasabilir misiniz?
    Özelden de yazabilirsiniz.
    Ben de C-Edition alma arifesindeyim.
    Bu arada baz donanıma siz baya ek yapmışsınız. Yaptığınız ekstralar hariç baz C Edition sizin aldığınız tarihlerde kaça satılıyordu acaba?
    Eğer yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meceng -- 7 Aralık 2014; 23:42:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.