Şimdi Ara

C3 PİCASSO (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
8.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: muca01

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Arkadaşlar,
    Mart-Nisan ayı gibi B sınıfı MPV almayı planlıyorum. Aslında B sınıfı diğer araçlara da baktım başta (fiesta, corsa), ancak görece geniş bagaj hacimleri, kullanışlı gözler, vb. nedenlerle çocukla birlikte kullanımda bu sınıfta MPV'lerin ihtiyacımı daha iyi karşılayacağını düşünüyorum.

Bu doğrultuda, Nissan Note ve Citroen C3 Picasso modelleri üzerindeyim. C3 Picasso HDi SX modelini düşünüyorum. Aydınlık sensörü, iç donanımda ilaveler (müzik sisteminde daha çok hoparlör, vb) mevcut. Bu modelde otomatik elektronik klima da (sıcaklık ayarlı) olduğunu hatırlıyordum. Özellik listesine baktığımda hem X modelinde hem de SX modelinde sadece "klima" diyor. Yarı otomatik sıcaklık ayarı sizce kullanıştı oluyor mu..? Hiç o tip kullanmadım. Eskiden kullandığım Ford Focus'ta tam manueldi, şu anda kullandığım C-Max'te ise elektronik klima var.. Yarı otomatik nasıldır, yani 22'C ayarladığımızda, içeriye sürekli 22 mi üfliyor, yoksa iç sıcaklık çok soğuksa / sıcaksa ona göre farklı yönlendirme yapıyor mu…

Herşeyi çok hoşuma gidiyor da, şu sıcaklık olayını çözersek tam olacak : )

Selamlar cfiliz

bana kalırsa çok güzel bir tercih diye düşünüyorum.
    Zira ekim ayından beridir bende bir C3 Picasso kullanıcısıyım. Çok büyük keyifle kullanıyorum. Zamanında eşime şehir içi ekonomik kullanım amaçlu 1.2 motorlu bir kamyon vari araç olan şehir içi 10-11lt yakan skoda fabia(2009) alma gafletinde bulunmuştum. 9 ay nasıl geçti bana sorum.
    Şu 3 aydır cidden işin keyfini sürdüğümüzü söylememde fayda var.
    Konfor, donanım, yol tutuşu ve deeee özellikle YAKIT EKONOMİSİ süpper.
    Tek negatif olabilecek gözlemim sizin de takıldığınız KLİMA konusu, Onu da denemek için çok zamanımız olmadı ama geçen servise gidip kontrol ettirdim. 0 C de çalıştığını ölçtülerki bu gayet iyi bir durum muş. Ama iç mekanın koccaman olmasından kaynaklıdır sanırım Klima beni pek tatmin etmedi. Tabi bunda birde 4.5m2 cam aksam da önemli. Malum süper salon gökyüzü gören bir araç.

Bildiğim kadarıyla TR de satılan donanım paketinde Elektronik klima yok. ( en aznından 25 aralık 2009 itibari ile)... Ahh bide olsa cidden tadından yenmezdi.

Bendeki araç 1.6 HDI SX+Premium Pack( ESP,CAM tavan,ALAŞIM Jant, grafik Park sensoru, sis farları) Fıstık yeşili

SX ile X versiyonu arasından çook büyük farklar yok gibi duruyor kağıt üzerinde ancak farklar aradaki bedeli karşılayacak nitelikte konfor sunuyor.

Bilginize

3000km lik yol yapmışız Çok büyük bölümü şehir içi kısa mesafe yoğun trafiktir. Toplam alınan yakıt/ katedilen KM oranına göre : 6.3 lt/100km yakmışız ki bence süpper bir rakam. Şehir dışı yolculuk için gün sayıyoruz. Malum 4-4,3 Lt leri görebilmek için

Hızlı cevabınız için teşekkürler Şimdi bakıyorum da, soruyu yanlış sormuşum. Klima değil de, havalandırma desek daha doğru olur. Yani, sadece soğutma değil, ısıtma da işin içinde. Örneğin bu mevsimde sıcaklık ayarını orta bir değere getirdiğimde (anladığım kadarıyla Note'ta olduğu gibi 22'C gibi rakamsal değerler yok) sürekli aynı sıcaklığı mı verir..? Eskiden tam manual havalandırmalı Focus'ta bunun sıkıntısını çok çektiğimizi hatırlarım. Ayarı değiştirmeseniz bile mesela yokuş çıkarken içeri daha sıcak hava üfler.

Tam elektronik olmasa da, bir şekilde termostat olduğunu okumuştum yukarıda. Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız, sevinirim...

Kazasız günler dilerim

• Orijinalden alıntı: cfiliz

Orijinalden alıntı: muca01

Orijinalden alıntı: cfiliz

Hızlı cevabınız için teşekkürler Şimdi bakıyorum da, soruyu yanlış sormuşum. Klima değil de, havalandırma desek daha doğru olur. Yani, sadece soğutma değil, ısıtma da işin içinde. Örneğin bu mevsimde sıcaklık ayarını orta bir değere getirdiğimde (anladığım kadarıyla Note'ta olduğu gibi 22'C gibi rakamsal değerler yok) sürekli aynı sıcaklığı mı verir..? Eskiden tam manual havalandırmalı Focus'ta bunun sıkıntısını çok çektiğimizi hatırlarım. Ayarı değiştirmeseniz bile mesela yokuş çıkarken içeri daha sıcak hava üfler.

Tam elektronik olmasa da, bir şekilde termostat olduğunu okumuştum yukarıda. Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız, sevinirim...

Kazasız günler dilerim

Şu ana kadar otomatik klima deneyimim olmadı. (yani şahsen kendim test etmedim. Ama yolculuk ettim)
    Kendi aracım toyota corolla D4D 2007 model. Ondaki Klima sistemi nedir araştırmadım ama tam sıcak ayarlayınca ısı yolculuk süresince artarak devam ediyor.
    Picasso da ise tam sıcak (son nokta ayarı) deneyecek kadar uzun yol deneyimim de olmadı maalesef sağlıklı bilgi olmayabilir. Ama 4 kademeli klima ayarında 3ncü kademede 30-40km lik yol gidişinde ısıda ciddi bir değişim hissetmedim. Yani içeriyi sürekli artarak ısıttığını gözlemlemedim.

Ama şu varki aracın ısıtması soğutmasından çok daha üstün

Sizde ince ayrıntılara takılanlardansınız benim gibi
    Bir tavsiye, Tam kararınızı vermeden önce bence bir günlük bir Araç kiralama yapıp herşeyine bakın derim. sonradan bir sürprizle karşılaşmamak için

bu arada şayet autocar dergisinin aralık sayısını bulursanız da alın(http://www.autocar.com.tr/ ) tüm detaylı incelemesi mevcut. Orada Notte, grande modüs, Kia SOUL ile kıyaslamışlar. Ve bilin bakalım test birincisi kim?

C3 PİCASSO 1.6 HDI

ingilizce incelemek istersenizde
    http://www.autocar.co.uk/CarReviews/RoadTestsHistory/Citroen-C3-Picasso-1.6-HDi-90-VTR+/239533/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muca01 -- 28 Aralık 2009; 22:19:12 >

• Bu arada, geçen günlerde gidip showroom'a baktım... Aracın broşürlerde göründüğünden daha güzel olduğunu düşünüyorum...

Fıstık yeşili vardı, eğlenceli görünüyor

SX, cam tavan ve ESP'li model vardı.. Nedense bütün SX'leri ESP ve cam tavanlı getiriyorlarmış.. Yani ya X, ya cam tavan + esp'li SX.. Tabii arada da 6000 TL civarı fark çıkıyor

Bakalım, Nisan - Mayıs ayları gibi almayı düşünüyorum, belki o zamana kadar durumlar değişir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperella

Arabayı bende inceleme imkanı buldum

Baya hoş tam bir şehir içi arabası.

Ama bu Baylas ne Baylasmış arkadaş.
    Baya kırpmışlar arabayı.

Deri direksiyon opsiyon dahilinde bile yoktu bana söylenen.
    Sadece direksiyon simidini beğenmedim.

Birde keşke konsolun kalitesi C4 picasso kadar olsa idi.
    Ozaman tadından yenmez idi.

Yoksa güzel araba motoru zaten malum. Bence alınabilecek bir araç.
    Çok geniş olmasada ( Biz Kangoo kullandığımız için bize öyle geliyo yoksa binek kullananlar yanlış anlamasın )
    Sınıfı için küçüklükle büyüklüğü aynı potada eritmiş gibi görünüyor

Birde 110hp o arabayı uçurur. Bence 90 fazlası ile makul

ilk olarak arkadaşımın dediklerine katılıyorum baylas aracı baya kırpmış durumda zaten faturasında da büyük ithalat özel sipariş yazıyor yani baylas türkiye için özel ürettiriyor araçları bağzı özellikleri kaldırıp fiyatı düşürüp daha çok kar ediyor bu arada banim arabam deri dreksiyonlu ve yağmur sensörlü artı arka direklerde önden kontrollü led lambalar var gece lambası gibi bişi ama gece yolculuklarında arkada bebek koltuğunda kızım olunca çok işe yarıyor ve arka aydınlatma da ön tarafdan bağımsız açılıp kapanabiliyor son olarak benim aracımın sis lambaları plastik değil cam ve mercekli türkiyeye ilk giren basın lansmanı aracı benimki farklı özelliklere sahip şanslıyım aracın cam tavanı sıcak yaz günlerinde eksi yazıyor araç soğumak bilmiyor tavana cam filimi yaptırdım işe yarayıp yaramadığını bu yaz göreceğim

gelelim son duruma
    aracım 14000 km ye geldi 1000 km sonra ik bakımına gireceğim malesef bakım ücretleri pahalı hemde çok pahalı araç bu güne kadar 4 kez trim seslerinden (iç mekan sesi) dolayı servise girdi sonunda halloldu gibi görünüyor 1 kez klima kompresörü rulman dağıttı 1 kez de turbo basınç borusu yerinden çıktı yakıt ise artık yoluna girdi aracım artık 90 hp değil izmirdeki bir arkadaşım sayesinde ecu yu tekrar programlattık dyno sonucu 112 hp araç artık çok daha iyi çekiyor ve yakıt da hatırı sayılır şekilde düştü arabadan ilk zamanlarda talihsiz bir şekilde çok çektiğim için soğumuştum şimdi tekrar ısınıyorum çünki alıştıktan sonra gerçekten başka arabaya binmek zormuş diğer çoğu araçda daralıyorum picassonun ferahlığı bambaşka hepinize kazasız belasız mutlu günler dilerim

• Merhaba,

Yaklaşık 13 gün önce Citroen C3 Picasso 1.6 SX aracı Otosay Öveçler’den teslim aldım. Darısı olmayanları başına diyerek ilk izlenim ve de sorumu günderiyorum.

Aracı almadan önce internetten okuduğum bazı şikayetler üzerine bana vaat edilen opsiyonları tek tek kontrol ettim. Premium paket almadığım için gizli bölmeler vs olmaması beni rahatsız etmedi.

Aracı teslim alırken aracı bana anlatan kişi 2750 devirde vites değiştirmemi söyledi. Ancak aynı motoru kullanan Peugeot 207 SW alan bir arkadaşa da 1750 devirde vites değiştirmesi söylemişler. Bu kafamı karıştırdığı için bir kez de Otosay Şaşmaz’a gidip sordum aynı cevabı aldım.

Ayrıca araç süper donanımlı olmasına rağmen bende de göstergeden geldiğini sandığım bir cızırdama var ve bu da 2500 devrin üstünde (ki tavsiye edildiği üzere vites değiştirmek için çıkıyorum bu seviyeye ) oluyor bazen. İlerleyen günlerde bu sorunu göstermek için gitmeyi düşünüyorum.

Henüz 1 depo bitmedi ama şu anki yakıt tüketimimle 850 km gidecekmişim gibi görünüyor ki şehiriçi tüketimlerine yakın bir rakam. Ancak benim kafama yine de daha az yakabilirdim çünkü aracı kullandığım hat ve saatler itibarı ile beklentim karma yakıt tüketime yaklaşmaktı. Bu nedenle acaba bana tavsiye edilen vites değiştirme devri hatalı mı diye düşünüyor ve sizlerin cevabını merak ediyorum.

Herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyasayan -- 14 Mart 2010; 23:31:38 >

• öncelikle hayırlı uğurlu olsun arkadaşım allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin göstergeden geliyor dediğin ses bir c3 picasso sorunu benim göstergeme 3 kez müdehale ettiler sonunda takıp sökerken göstergeyi kırdılar ve komple değiştirdiler belli bir devirden sonra gösterge paneli sinir bozucu şekilde cızırdıyor ben yaz ayında teslim aldığım için aracı daha da belirgindi kış aylarında hava zaten soğuk olduğundan gösterge çok az ses yapıyor ama yaza girince ses dahada artacak baylasın konudan haberi var göstergenin alt kısmında elektronik kartın olduğu panal kendi plastik kapına sürtüyor ses bu yüzden gösterge sökülüp altına sünger beslenecek ses kesilecek bu arada saklama kapları hiçbir donanımda türkiyede yok tekrar hayırlı olmasını diliyorum servisinize gidip göstergeyi yaptırın bu arada 1988 den beri benzinli araç kullanmayan bir dizelci olarak vites büyütme aralığınız düşük 3000 dd yi görmeden vites vermemeniz enjektör ve turbonuzun sağlığı açısından daha iyi olacaktır mümkün olduğu kadar da aracınızı 2000 dd nin altında kullanmamaya özen gösterin ilk 5000 km de de mümkün olduğuca çok motor freni yapmanız kopresyonu iiçin çok önemlidir motor freni yani halk dilinde kompresör ile alışan dizel motorlar hem daha verimli olur hemde yakıt ekonomisi daha yüksek olur ilk 5000km içinde 5 nci vitersten 2 nci vitese kadar aracı biraz bağırtarak yavaşlatmanız bu alışma için yererlidir hayırlı günler

quote:

Orijinalden alıntı: eyasayan

Merhaba,

Yaklaşık 13 gün önce Citroen C3 Picasso 1.6 SX aracı Otosay Öveçler’den teslim aldım. Darısı olmayanları başına diyerek ilk izlenim ve de sorumu günderiyorum.

Aracı almadan önce internetten okuduğum bazı şikayetler üzerine bana vaat edilen opsiyonları tek tek kontrol ettim. Premium paket almadığım için gizli bölmeler vs olmaması beni rahatsız etmedi.

Aracı teslim alırken aracı bana anlatan kişi 2750 devirde vites değiştirmemi söyledi. Ancak aynı motoru kullanan Peugeot 207 SW alan bir arkadaşa da 1750 devirde vites değiştirmesi söylemişler. Bu kafamı karıştırdığı için bir kez de Otosay Şaşmaz’a gidip sordum aynı cevabı aldım.

Ayrıca araç süper donanımlı olmasına rağmen bende de göstergeden geldiğini sandığım bir cızırdama var ve bu da 2500 devrin üstünde (ki tavsiye edildiği üzere vites değiştirmek için çıkıyorum bu seviyeye ) oluyor bazen. İlerleyen günlerde bu sorunu göstermek için gitmeyi düşünüyorum.

Henüz 1 depo bitmedi ama şu anki yakıt tüketimimle 850 km gidecekmişim gibi görünüyor ki şehiriçi tüketimlerine yakın bir rakam. Ancak benim kafama yine de daha az yakabilirdim çünkü aracı kullandığım hat ve saatler itibarı ile beklentim karma yakıt tüketime yaklaşmaktı. Bu nedenle acaba bana tavsiye edilen vites değiştirme devri hatalı mı diye düşünüyor ve sizlerin cevabını merak ediyorum.

Herkese şimdiden teşekkürler.

• Sevgili packjohn cevaplama zahmetin ve guzel dileklerin icin tesekkurler. Senin de ses probleminin giderilmis olmasina sevindim darisi benim basima.

Acikcasi ben de vitesi bosa almamak icin yavaslarken vites kuculterek dolayisi ile bagirtarak yavaslatiyordum aksi takdirde zaten devir otomatik olarak 2000 devrin altina iniyor. Vites degistirme tavsiyelerine uyacagim. Acemilik zor is. Umarim yakinda optimum yakit seviyesine gelirim.

Hoscakal.
  • herkese merhabalar... haziran ayı süresinceye kadar bi araba almaya düşünüyoruz şuanda tam olarak ne istediğimizi bilmiyoruz ama bu haftasonu pazar günü citroen bayine gittik c3 picassoyu inceleme fırsatımız oldu araba gayet hoş gözüküyor beğendik... Citroen c3 picasso sahiplerine sormak istiyorum araçlarından memnunlar mı yakıt tüketimi, performansı, yol tutuşu, ses izolasyonu, frenler bunlar hakkında bilge verirseniz sevinirim....(kendi araç fotolarınızın resimlerinide paylaşabilirsiniz)

Başka özel sormak istediğim şeyler var ;
    1- citroen c3 picasso 1.6 hdi 90hp sx'te opsiyon olarak sunulan Premium Paketinde içinde neler var sitede tam belirtmemiş...
    2- citroen c3 picasso 1.6 hdi 90hp yi yukarıdaki yazılarda okuduğum gibi bi yazımla 110hp yapılabiliyor mu? yapılmasında her hangi bir sakınca var mı? yaptıran arkadaşlar bununla ilgili bi sıkıntı yaşadılar mı ? citroen teknik servis yaparız demiş bunun için ne kadar ücret istiyolar?
    3- citroen c3 picassoda elektronik göstergeden gelen tıkırtı sesi bunu sanırsam forumdaki citroen c3 picasso sahipleri yaşamışlar bir kaçı bu sorunu bayide çözmüşler. eğer bu arabayı alırsak bizde bu sorunla karşılaşabiliriz bunun haricinde arabanın başka yerlerinden buna benzer sesler geldi mi?

forumda citroen bayisinde satış temsilcisi olan varsa onlardanda Citroen c3 picasso 1.6hdi 90hp sx + (metalik boya+premium paket) için fiyat önerebilirlerse sevinirim

Sorularım şimdilik bu kadar yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kongur61 -- 23 Mart 2010; 17:20:09 >

• Bu arada araç Euro NCAP testlerinden 4 yıldız almışhttp://www.euroncap.com/results/citroen/c3_picasso/2009/344.aspx ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kongur61 -- 23 Mart 2010; 0:56:59 >
  • yardımcı olabilecek kimse yok mu ???
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.