Şimdi Ara

Caddy mi, Focus mu, Corolla mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temiz bir Caddy çok işlevsel olacaktır.
  • o bütçeye bende caddy derim.yol tutuşu ve konfor zırbalıkları ile dolmuş gene konu.git kendin sür uzun yol yap kararını verirsin zaten.
  • zırvalık diyenler sanırım marka fanatigi.
    ayrıca caddy ile kıyaslanacak araç connet doblo türüdür binek araç olarak focus diyorum ben.
    zırvalık diyenler aynı viraja focus demiyorum binek araç ve caddy tarzı araçla aynı hızla girsin de görsün.
  • kamyon istiyorsan caddy iyi bir tercih olabilir

corolla ile focus'un arasına bi kamyonet eklemek niye ?
  • VW Caddy, sadece muadili olan araçlarla konfor karşılaştırmasına girebilir; hele hele bir Focus'un, bir Corolla'nın bünyesi kabul etmez bunu Adı üstünde, bu araçlar ticari araçlardır. Birincil kullanım amaçları budur. Bu nedenle de bir çok bileşeni bu işlevi üzerine kuruludur. Makaslı süspansiyonu, gereksiz yüksekliği hem konforu, hem de viraj kabiliyetini geriye düşürür. Vergisi, İstanbul'da köprü işkencesi, bazı şehirlerde ticari yasağı, her sene muayenesi,vergisi ve en önemlisi radar gibi bir handikapı varken, ticari araç "ticaret yapılmıyorsa" alınmaz.

Amacınız konfor ve hacimse, buna hitap eden onlarca araç var piyasada. Focus C-Max gayet iyidir bu konuda. Toyota Verso, Megane Scénic ve Grand Scénic de iyi tercihler olabilir. Yüksek tavan takıntınız yoksa Megane Sports Tourer, Focus SW gibi onlarca araç, fazla hacme ihtiyacı olan binek kullanıcıları için tasarlanmış araçlardır. Bunlardan birini inceleyin derim.

• Caddy alırsanız her sene muayene, 88 km yi geçemessiniz, arkada makas vardır vs ...
  • caddy ile focus ve corolla kıyaslanmamalı ama kıyaslarsak istediklerimize göre kıyas yapmamız gerek.
    misal ufak kamyönete ihtiyacım var işimde kullanıcam yeri gelcek 750 kilo taşıcam diyorsanız makaslı caddy deriz. ama ailem var geniş olsun konforlu olsun, güvenli olsun diyorsanız ford ile toyota yı kıyaslamamız gerekecektir. ben araç bilgime göre kıyas yapmam gerekirse japon teknolojisi corolla daha dayanıklı,mekaniğinde sorun yaşama olasılığınızın daha düşük olduğu corolla derdim.
    ama focusta olur neden olmasın ikiside güzel corolla yada focus al derim.
    ben alsam corolla alırdım.
    ama sen alacaksın seçim senin.
  • KEDİ YERİNE CONNECT alabilrsin daha temiz ve az kullanılmış bir Connect ;))) Caddyi aratmaz merak etmeeeee
  • bence öncek hafif ticari mi yoksa binek mi diye karar verin ondan sonrada corolla mı focus mu diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

VW Caddy, sadece muadili olan araçlarla konfor karşılaştırmasına girebilir; hele hele bir Focus'un, bir Corolla'nın bünyesi kabul etmez bunu Adı üstünde, bu araçlar ticari araçlardır. Birincil kullanım amaçları budur. Bu nedenle de bir çok bileşeni bu işlevi üzerine kuruludur. Makaslı süspansiyonu, gereksiz yüksekliği hem konforu, hem de viraj kabiliyetini geriye düşürür. Vergisi, İstanbul'da köprü işkencesi, bazı şehirlerde ticari yasağı, her sene muayenesi,vergisi ve en önemlisi radar gibi bir handikapı varken, ticari araç "ticaret yapılmıyorsa" alınmaz.

Amacınız konfor ve hacimse, buna hitap eden onlarca araç var piyasada. Focus C-Max gayet iyidir bu konuda. Toyota Verso, Megane Scénic ve Grand Scénic de iyi tercihler olabilir. Yüksek tavan takıntınız yoksa Megane Sports Tourer, Focus SW gibi onlarca araç, fazla hacme ihtiyacı olan binek kullanıcıları için tasarlanmış araçlardır. Bunlardan birini inceleyin derim.

Nokta...

• 2002 ve sonrasında üretilen yani şu anki güncel kasanın bir önceki versiyonu olan bir corolla 5 kişilik bir ailenin ihtiyacını bence karşılar. Bütçenizle alınabilicek bence en güzel araçlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Şunu çek altına dostum, beklentilerini fazlasıyla karşılar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-jaguar-jaguar-1995-xjr-4-0-supercharged-52237338/detay/

bir gün benzin istasyonu satın alırsam ben de bunda bi tane düşünüyorum

Bir Çin Kızılderili atasözü şöyle der;

Çok yakan araba yoktur, dar gelirli binici vardır.

Çin Kızılderili ha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

quote:

quote:

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-jaguar-jaguar-1995-xjr-4-0-supercharged-52237338/detay/

Çin Kızılderili ha

Niye Çin Kızılderili desin bunu şimdi. Türkün halinden Türk anlar yine. Bu olsa olsa bir Türk bilginin sözüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguryes -- 30 Kasım 2011; 3:10:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uguryes

quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

quote:

quote:

quote:

Çin Kızılderili ha

Niye Çin Kızılderili desin bunu şimdi. Türkün halinden Türk anlar yine. Bu olsa olsa bir Türk bilginin sözüdür.

Hocam ironiyi anladım zaten de, arkadaş güzel makara yapmış ona güldüm

• Muratinkaya, aytürk arkadaş zaten gerekenleri söylemiş. İhtiyacınız ve ülke koşullarına göre hareket etmelisiniz. Siz binek amaçlı bir araç arıyorsunuz ama caddy yazmışsınız. Ticari bir aracın handikaplarını düşündüğünüzde yakıt olarak da muayeneler, hız sınırlamaları, vergi vs. olarak da sizi üzer.
    Diğer seçeneklerinize gelince:
    Öncelikle yazdığınız miktara bakılırsa bu iki aracın da dizelini alamazsınız. Benzinli alacaksanız ve lpg falan da düşünüyorsanız corolla'yı tercih edin. Sedan corolla sol lar iyi bir tercih olacaktır. (bir önceki kasa) Al satta da fazla zarar ettirmez. Focus un güçlü olduğu pazar dizel pazarıdır. Zaten 2006 dan beri sınıfının en iyi dizel motorunu üretiyor. Benzinli modelleri pek tercih edilmiyor. Bir de focus a göre daha yumuşak ve sessiz bir araçtır. Daha az sorun çıkarır.
    Biraz daha para çıkarıp dizel düşünürüm dersen şu tavsiyede bulunabilirim:(modelden ziyade motor karşılaştırması yapacağım)
    Corolla d-4d yi de test ettim. Şuan focus hb tdci ghia kullanıcısıyım. Bir kere motor perfomansı olarak bu iki aracı karşılaştırmıyorum. d-4d 90 hp ve 205 tork; tdci 109 hp ve 240 tork. Toyota gibi bir markaya bu motoru yakıştıramıyorum. Öyle 0-100 km hızlanma rakamlarına aldanmayın. Araçların yüklü performansı, ara hızlanmaları, yüksek süratteki ivmelenmeleri bizzat denendiğinde tdci nin çok önde olduğunu göreceksiniz.(ki yeni tdci bu çıtayı daha da yükseltti.) Bu konu açıldığında d-d4 kullanıcıları hep yarış mı yapacağız ne gerek var derler. Ama hemen hemen aynı yakıt değerleriyle %20 daha fazla güç ciddi bir avantajdır. Ani bir hızlanma hayat bile kurtarabilir. 120-130 gibi hızlarda giderken bile gaza yüklendiğinizde araç adeta sıçrıyor. Buraya kadar olan kısmı sadece motor izlenimleriydi. Gelelim geri kalan noktalara. Açıkçası corolla daki rahatı, genişliği, işçi kalitesini ve sessizliği malesef aracımda göremiyorum. En ufak tümseklere bile takır takır düşüyorum. Tamam yol tutuşuna diyecek yok ama bu süspansiyonlar konfora ciddi anlamda darbe indiriyor.
    Araçların durumu gözlemlediğim kadarıyla bu şekilde. İhtiyaç ve isteklerine göre tercihi sen yapacaksın. Bir de tartıştığım her ortamda savunduğum şu görüşümü de söylemek istiyorum.
    Şu tdci motoru corolla kullansa sınıfında başka markaya araç sattırmaz; hele de yeni nesil 115 hp 270 torku olan bir tdci motoru.(tabi sattığı 60.000 tl lik aracına bile hız sabitleyici takmama gibi bir rezaletten vazgeçerse).

• kendim bir caddy kullanıcısıyım 2011 model caddy var kesinlikle caddy diyorum binek bir otomobilden hiç bir farkı yok düşük yakıtından ve performansından başka artı konfor güvenlik desen cabsı volkswagenden bahsediyoruz istediğin binek arabayada kafa tut altında caddy varsa biz caddyciler bi laf deriz yetişemessen el salla diye bu laf couk diye oturur anlatmak istediklerime karar senin muayneyi dert etme araca kesinlikle değer
  • Kardeşim sen aldırma böyle fanatik yorumlara. Ben olanı olmayanı tarafsızca yazmaya çalıştım. Volkswagen kalitesine diyecek yok ama bunlar volkswagen kamyon çıkarsa alır sonrasını düşünmezler. Senin elinde 25000 tl var ve gerçeğin belli. Piyasadaki en kötü binek aracın arka koltukları caddy ninkilerden daha rahattır. En azından arabanın burnunu görmeden gömülür gidersin ve arkadaki emniyet kemeri kilitleri kalçanı acıtmaz. (deneyimle sabit) İster sahibinden e gir ve bak bir tanesinin arka koltuklarına. Ne kadar dik, yüksek ve rahatsız olduklarını göreceksin. Bu arada bir tanıdık 2010 da sıfır caddy almıştı. Birkaç ay sonra dünya kadar zarara geri sattı binek aracı bırakıp caddy e binmek biraz eşeklikmiş diyerek. Bu da sana bir fikir verir belki.
  • ...
  • HEY ALLAHIM YARABBİM!
    YA YORUM YAZDIM AMA YAZILANLARA BAKTIM DA.

SİLİYORUM YAZDIĞIM YORUMU.

İŞİNE GELENDE YAZMIŞ GELMEYENDE
    ANLAYANDA, ANLAMAYANDA CAN SIKINTISINA ÜÇ BEŞ CÜMLE KARALAMIŞ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tandem_78 -- 28 Aralık 2011; 1:33:57 >
  • caddy yerine transporter

sebebi makas yerine bağımsız süspansiyon
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.