Şimdi Ara

Calibre Library Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Calibre programını kurduktan sonra açmaya çalışırken, kütüphane yerini belirlerken eklediğim ss de ki gibi bir hata alıyorum ve bir türlü programı başlatamıyorum. Benzer sorunu yaşayan var mı? Amazon Kindle 4 aldım ve pdf uzantılı kitapları convert etmem gerekiyor. Şimdilik bir alternatif önerebilirseniz de çok işime yarar.
     Calibre Library Sorunu

• Resimdeki hata çıktısını metin olarak paylaşsanız daha iyi olurdu.

Uygulamayı aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırmak suretiyle başlatmayı deneyiniz.

env LC_ALL=en_US.UTF-8 calibre

Bazı Python uygulamalarında, Türkçe dizin ve karekterler ile ilgili rastlanabilen bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.
  • Bir değişiklik olmadı, sadece calibre başlarken gözüken kitaplar gözüktü ve 2 saattir bir değişiklik olmadan öyle donup kaldı. Windows yüklü bilgisayara yükledim calibre'yi ve bir sorun olmadan çalıştı. Ubuntu ile ilgili bir sorun ama ne işte :/
  • Aşağıdaki kodlar ile Calibreyi PPA kaynağından güncelleyiniz.

Ubuntu 12.04 - 12.10 için

sudo add-apt-repository ppa:n-muench/calibre2 
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install calibre

Ubuntu 13.04 için

sudo add-apt-repository ppa:n-muench/calibre 
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install calibre

Sonra Kullanıcı Ev Dizini (home) altında Calibre Library dizini içindeki metadata.db dosyasını silip Calibre'yi aşağıdaki kod ile başlatmayı deneyin.

Sorun çözülürse, aşağıdaki şekilde düzenlemeyi kalıcı yapabilirsiniz.

Aşağıdaki kodla Calibre başlatıcı dosyasını açınız.

sudo gedit /usr/share/applications/calibre.desktop

Aşağıdaki satırı bulunuz.

Exec=calibre

Aşağıdaki şekilde değiştirip dosyayı kaydediniz.

Exec=env LC_ALL=en_US.UTF-8 calibre

• Çok çok teşekkür ederim. Anlattığınız şekilde güncelleyip, en_US.UTF-8 olarak başlatınca açıldı. Fakat çok ufak bir sorunla daha karşılaştım, çözümün kalıcı olması için izlediğimiz yolda bir eksik var sanırım. Aynen dediğiniz gibi yaptım ancak calibre çalıştırma dosyası, bomboş bir sayfa şeklinde açılıyor. Yolun doğru olduğundan emin olmak için girip baktım fakat anlayamadım.
     Calibre Library Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastHope -- 27 Haziran 2013; 1:08:34 >

• Linux Mint 13 ile özellikle uygulamayı kurup denedim. PPA kaynapından güncelleme yapıncaya kadar sorun hiç bir şekilde çözülmedi. Çözümün kalıcı hale getirilmesi ile ilgili anlattığımı yine Linux Mint 13 altında deneyerek paylaştım.

Unity için bir menü düzenlemesi yapan uygulama varmış, aşağıdaki kodlar yardımı ile Menulibre uygulamasını kurabilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:menulibre-dev/devel 
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install menulibre

Kurulumdan sonra uygulamayı açıp başlatıcıda düzenleme yapabileceğiniz alandaki Command (Komut) kısmına aşağıdaki kodu yapıştırmayı deneyebilirsiniz.

• Menu Libre programı ile önce ki mesajda anlattığınız işlemleri yapabildim. Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim, güle güle kullanın.
  • env LC_ALL=en_US.UTF-8 calibre

komutuyla program çalıştı paylaşım için teşekkürler. (Mageia 3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 1 Temmuz 2013; 1:00:58 >
  • Elementary OS'te aynı sorunu yaşadım. @kelebekx3' ün verdiği kodla sorun düzeldi. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.