Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (802. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zahitacar Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.081
Cevap
494
Favori
2.814.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 800801802803804
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

eyvallah hocam sağolun 700 serisinde tahliye hortumu yok sanırım eğer arkadaşın dediği gibi ücretli ise 800 mantıklı gibi özellikler de iyi

• onatba O kullanıcısına yanıt

Aynen hocam o hortumun başka açıklaması yok bence çünkü hazneye gidiyor o hortum. Dirsek kullanmanın amacını anlamadım çünkü kelepçeli kısımdan çıkarıp aşağı sallandırıcam hortumu. Ucuna da o dirsek gibi ama düz bir aparat takıp başka bir hortumu ek yapıp gidere vericem. İnşallah balkonu su basmaz :)

• atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    Su basmaz yanlız size tavsiyem gidere hortumu direk sokmayın. Bir parça havada durmasında fayda var. Giderden lodosta yada ters rüzgarda geri tepme olursa, böcek möcek olursa makine içine gitmesin. Çamaşır makinesi gibi sökmeden deterjanla yıkama imkanı yok sonuçta.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 15 gündür Electrolux'ün Çamaşır Kurutma Makinesini kullanıyoruz.Ve her kurutma işlemi sonucunda da atık su tankını kendimiz boşaltıyoruz ama bu işlem inanın çokta zor birşey değil.

Kurutacağınız çamaşır kapasitesine göre çoğu zaman yarısı bile dolmuyor atık su tankının.Ama dolsa bile, tankı boşaltma rutinine hemen alışıyorsunuz.

Nasıl ki her kurutma sonrası filtreyi temizliyorsunuz, yanında da bunu periyodik olarak düzenli boşalttığınızı düşünün.Artı olarak ( bizim kullandığımız gibi ) ; tankta biriken saf atık suyu ütüde yada gereken bir yerde kullanabileceğinizi de hesaba katın.

Dolayısıyla kişisel fikrimi tekrar yazarsam ; tahliye hortumu takmayı yada taktırmayı tekrar düşünün derim.Çünkü bu tankı boşaltmak gerçekten çokta elzem birşey değil ve kısa sürede alışıyorsunuz.Ama taktırmak isteyen tabii ki taktırabilir, buna da saygı duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Nisan 2025; 14:17:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• BTMWTMP B kullanıcısına yanıt

Mesela bizim kullandığımız çamaşır makinesi 13 yillikti yeni teknoloji olunca biz programlarda baya sıkıntı cektik.

Çok basit ve anlaşılır. Bu makineleri kullanıyorsan ne sectiysen icine o malzemeyi koyacaksin. Pamuklu atip icine bi tane sentetik kumaş atarsan neden cekti neden kurumadi demiyeceksin. Tamburun kucukse cift kişilik yorgan atmiyacan v.s v.s

Makinelerde bir sürü sensör var artik icindeki malzemeyi kirli temiz diye ayirabiliyor ya da islak kuru gibi. Sure uzatip su cekip tekrar temizliyor yada ıslak algılayıp sureyi uzatip tekrar kurutmaya geciyor.

Ve en onemlisi artik cok daha az elektrik kullaniyorlar. Her markanin kendine göre bir teknolojisi var. Ama yaygın servis kullanan markalar bi tık onde bu zamanda. Gece 9 da servis kaydı oluşturdum ertesi öğlen adamlar kapıda oluyor.

Birde ne olursa olssun ilk alimda ek garantiyi mutlaka yaptırın. 2 sene sonra garanti bittiğinde yaptirmaya kalktiginiza 2 3 misli fiyat cekeceklerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merak ettiğim bir husus var, kurutma makinesinde kuruttuğunuz çamaşırlarda yumuşatıcı kokusu kalıyor mu?

Bende Arçelik 900 KM var, kesinlike yumuşatıcı kokusu kalmıyor...

Eski Bosch kurutma makinemde kalıyordu.

• tevfik20 T kullanıcısına yanıt
    Yeni Kurutma makinelerinde kullanıcıdan kaynaklı hataları gidermek için teknoloji zaten işi çözmüş.Siz Pamuklu, Sentetik v.s kumaşları (yanlışlıkla yada bilerek) karışık bile atsanız , kurutma makineleri ona göre ayarlıyor kurutmayı.

Mesela Electrolux'ün modellerinde MixCare denilen Karışık Kurutma Programı var ve bu program , siz makineye ne tür çamaşır atarsanız atın çamaşırlar için en sağlıklı kurutmayı yapmasını sağlıyor.

Ama burada tabii ki en doğrusu çamaşırları karışık atıp MixCare programını seçmek yerine, çamaşır tipine uygun doğru programı seçip başlatmak.Çünkü karışık programda erken kuruyan çamaşırlar, daha tam olarak kurumamış çamaşırlarla aynı kazanda dönmeye ve ısı almaya devam ediyor.Bu da tam kuruyan çamaşırların daha fazla sürede ısıya maruz kalması demektir ki bu da çok sağlıklı birşey değil sonuçta.

Bu yüzden siz işin en başında çamaşırlarınızın türünü bilerek makineye atar ve ona uygun doğru kurutma programını seçerseniz, çamaşırlarınızın sağlıklı kuruması ve uzun ömürlü olması açısından daha iyi olur.Doğru programın seçimi ; hem çamaşırların doğru zaman aralığında kurutulmasını , hemde (süreden kazanılacağı için) enerji tasarrufu sağlar.Ayrıca olası ürün kısalmalarının önüne de geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Nisan 2025; 0:43:13 >

• BTMWTMP B kullanıcısına yanıt
    Electrolux EW8D394MT modelini kullanıyoruz ve makineden çıkarttığımız kuru çamaşırlardaki yumuşatıcı kokusu, üzerimize giydiğimiz kıyafetlerde hemen hemen 2-3 gün kalıyor.Dolaba kaldırdığımızda ise kıyafetlerdeki yumuşatıcı kokusu nerdeyse kaybolmuyor.

Diğer yandan çarşaflardaki kokunun diğer çamaşırlara oranla çok daha uzun süre kaldığını söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Nisan 2025; 21:38:27 >
  • Electrolux kurutma makinesinin gider bağlantısıni bu şekilde yaptım. Arkadaki hortuma 8 mm aparat ekleyerek aldığım hortumu taktım. Toplam 95 TL tuttu.
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom-karınca -- 10 Nisan 2025; 23:19:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Elinize sağlık , güzel bir çalışma olmuş.

Dikkatimi çekti.Ortada görülen yuvarlak kısmın içinde olan kavisli bölüm , bu tahliye hortumunun dolanarak aşağıya verilmesi için yapılmış olabilir mi ?

Eğer doğru düşünüyorsam ; daha uzun bir tahliye hortumu ile resime göre sol taraftaki açık bölümden bu bahsettiğim dolambaçlı bölüme girilip hortum , kenarlarda bulunan tırnaklara takılarak döne döne aşağıya indiriliyor olabilir mi acaba ?

Ama eğer ki kavisli kısmın sonunda ; hortumun dışarı çıkıp suya boşaltma imkanı varsa tabii.Ne dersiniz ?

Çünkü bana makine ile birlikte gelen ve yukarıdaki mesajların birinde bahsettiğim DK11 kodlu Tahliye Hortumu Kiti ile ilgili şöyle bir montaj videosuna denk geldim.Ve bu sanki benim söylediğim tezi doğruluyor gibi...

https://www.youtube.com/watch?v=GEkfSOuhOuo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Nisan 2025; 1:13:1 >

• Electrolux EW8D394MT'yi kullanmaya başladığımız günden beri her geçen gün tabii ki tecrübe kazanıyoruz.Bu forumda paylaşılan değerli bilgilerde buna büyük katkı sağlıyor.

Mesela en son olarak paylaşılan Tahliye Hortum Kiti montajı , ileride bu işlemi kendisi yapmak isteyenler için büyük bir tecrübe bizlere.

Şimdi tek merak ettiğim olay Electrolux Kurutma Makinelerindeki Kondenser temizliği meselesi.

Çünkü kurulum yapan servis ; 2-3 yılda bir kondenser temizliği için kendilerine haber vermem gerektiğini söyledi.Haber verince gelip makineyi alıyor ve kondenseri temizleyerek geri getiriyorlarmış.Açıkçası Kondesner'i sürgülü yaptıklarında becerikli birinin 3-5 dk'da yapabileceği basit bir temizlik işini ; sırf servislere para kazandırmak amacıyla bazı modellerde zorlaştırdıklarını düşünmeye başladım.Bu işlere eli yatkın olmayan yada cesaret edemeyen kişiler makineyi açamasın ve servisi çağırsın gibilerinden.

Neden böyle bir kanıya vardım derseniz ; Electrolux'un bazı Profesyonel serilerinde , bu Kondenserin sürgülü olduğunu ve rahatlıkla çıkartılıp yıkanarak yerine takılabildiğini gördüm internette.Dolayısıyla keşke bizim aldığımız makinelerde de böyle yapılsaydı ve bizlerde basitçe çıkarıp yıkayarak yerine takabilseydik kondenseri.Ve servislere haber verip bedavadan para vermemize gerek kalmasaydı.

Aşağıdaki videoları izlediğinizde bana hak vereceksiniz...

https://www.youtube.com/watch?v=QZlDLCAjf1E

https://www.youtube.com/watch?v=Q_nM3CT0bZY

• arkadaşlar fiyatıan göre alıanbilecek 20-30 bin bütçe ye uygun hangi makinayı önerirsiniz uzun yıllar sorunsuız kullanmak istiyorum

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Sürgülü kondenser ısı pompası olmayan modellerde vardı. Bizim eski kullandığımız B sınıfı rezistanslı ısıtıcı olan model bu şekilde kondenser kısmı çıkarılıp yıkanabiliyor.

Normal ev tipi makinalarda Isı pompasının gaz akışkan boruları kondenserin yerinden çıkmasına izin vermiyor , profesyonel denilen seriler ısı pompalı mıdır?

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Hocam dediğinizi tam anladım mı emin değilim :) Ancak hortumun aşağı iniş yolundan bahsediyorsanız evet iç kısımda kanal var ancak hortumun o kanala giriş yolu yolu yok üstten verilmesi gerekiyor. Zaten arka tarafta görünmeyen bir yerde olduğu için çok da önemli değil bence.

• mastor1 kullanıcısına yanıt
    O konuda bir fikrim yok.Sadece kurulumda servisin söylediği 2-3 yılda bir yapılması gereken bu Kondenser temizliği meselesi kafama takılınca akşam internette biraz bakındım ve yukarıda paylaştığım Kondanser temizleme videolarını buldum.Bizim makinalardan tabii ki farklı ve Professional seri olarak gözüküyor.

Bendeki Isı Pompalı EW8D394MT modelinde bununan Kondanseri paylaşacak olursam görünüm şu :

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya
    Servis soldaki kapağı açtığımızda görünen bu Kondanser'in yaklaşık 2 yılda bir temizlenmesi gerektiğini ve bunun içinde kendilerini arayıp makinayı temizlik için aldırmam gerektiğini söyledi.Ayrıca Electrolux'un tavsiye ettiği Kurutucu Topları kullanırsak bu sürenin 3 yıla kadar çıkabildiğini belirtti.

Daha pahalıdır diye gelen servisten satın almadım ama ilk fırsatta piyasada uygun bulduğum bir yerden alacağım bu kurutucu toplardan.

Çünkü bahsedilen bu kurutucu toplar , büyük parçaları kuruturken hem daha iyi havalanmasını sağlıyor , hemde enerji tasarrufu açısında tavsiye ediliyor.Ve bence herkes kullanmalı.

Kondaser temizliğine dönecek olursak ; bu konuda şöyle de enteresan bir detay var : Serviste yapılması gereken bu Kondanser temizliğinden , kurutucuya ait Kullanım Kılavuzu'nun hiçbir yerinde bahsedilmiyor.Yani " Servis ile iletişime geçin ve Kondanser bakımınızı yaptırın " diye bir ifade yok kılavuzda.

Üstelik kurulumu yapan servisin ; Kurutma Makinesinin Kondanserini sık kullanımda haftada bir , normal kullanımda ise 15 günde bir elektrikli bir süpürgenin fırça ucu ile temizlemem gerektiğini söylemesine rağmen , Electrolux firması kendi Kullanım Kılavuzunda " Yoğuşturucu sembolü ekranda yanıp sönerse, yoğuşturucu ve bölmesini kontrol edin. Kir varsa, temizleyin. Kontrolü en az 6 ayda bir yapın " diye yazmış.

Yani Electrolux firması , kendi Kullanım Klavuzunda demiş ki ; " Ekranda uyarı görürsen Kondenseri kontrol et ve kir varsa temizle.Herşey normalse de en az 6 ayda bir kontrol et. "

Velhasıl ben Electrolux servislerinin (tabii ki bazılarının) makinelere tam olarak hakim olduğunu düşünmüyorum.Eğitimi yetersiz ve hatalı olan elemanlarla kuruluma çıkabiliyorlar.

Mesela 2 sene önce oğlumun Electrolux Çamaşır Makinesini Ankara'da kuran yetkili servis muhteşemdi.Gelenler kurdukları makineye tamamıyle hakim , ne sorarsam cevap verebilecek bilgiye sahip , donanımlı insanlardı.Ama aynı şeyi Bursa'daki servis için maalesef söyleyemiyorum.

Toparlarsam ; Elektronik'teki şans işi sadece cihazlarda değil , servis anlamında da geçerli.Donanımlı , eğitimli , tecrübeli servis elemanlarına denk gelmekte inanın tamamıyle şansa kalmış.Ya da birisi özellikle tavsiye ederse donanımlı bir servise ulaşabiliyorsunuz.

Bu yüzden aldığınız cihazlara ait Kullanım Kitapçıklarını kesinlikle okuyun.Cihazınız ile ilgili bulabildiğiniz bütün videoları muhakkak seyredin ve kullandığınız makineniz için bilgi sahibi olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Nisan 2025; 15:47:15 >

Aynen , bu çokta önemli bir detay değil.Önemli olan amacına hizmet etmesi...

• Samsung DV90BB5245AEAH nasıl acaba

• B.YEKE kullanıcısına yanıt

Electrolux almadan önce araştırmıştım ancak bu makinede ciddi anlamda ses sorunu olduğunu gördüm ve servis bir çözüm de sunamamış. Şikayetvarda falan siz de bir araştırın bence.

Galiba elektrolüx baya öneriliyor hocam iyi modeli hangisi acaba bende ondan alayım konuyu kapatayım

• Çamaşır Kurutma Makinelerindeki kalitesi ile öne çıkan bir markadır Electrolux.Ve bu yüzden Electrolux EW8D394MT modelini aldım ben.

Electrolux'ün yeni çıkardığı son seri Ultra Care 800 serisi geçiyor ve bu seride EW8D795MCT , EW8D595MCT ve EW8D394MT olarak 3 farklı model var.

İyi birşey alacağım derseniz özellik olarak kıyaslayıp bunlardan herhangi birini alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Nisan 2025; 18:30:36 >
  • 
Sayfa: önceki 800801802803804
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.