Şimdi Ara

Çamaşır Makinası Arızası (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
403
Cevap
21
Favori
272.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Beko 2012 CX model çamaşır makinem, "pamuklu 40" programında, yıkamayı bitirdikten sonra, sonsuz bir durulama-sıkma döngüsüne giriyor. (en fazla 3 saat denedim, program hiç bitmedi, hep elle durdurdum)

Eğer elle, sadece sıkma programını seçerseniz, çamaşırları normal sıkıp, kuru olarak çıkarabiliyorsunuz.

Elde yıkama programı da normal çalışıyor. Başka program denemedim.

Başka bir terslik gözlemleyemiyorum. (tuhaf ses, başka yerine gelemeyen fonksiyon, deterjan almama, akan/kokan bir şey, vs. göremedim).

Herhangi bir fikriniz var mı?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xhuttra

Merhaba,

Beko 2012 CX model çamaşır makinem, "pamuklu 40" programında, yıkamayı bitirdikten sonra, sonsuz bir durulama-sıkma döngüsüne giriyor. (en fazla 3 saat denedim, program hiç bitmedi, hep elle durdurdum)

Eğer elle, sadece sıkma programını seçerseniz, çamaşırları normal sıkıp, kuru olarak çıkarabiliyorsunuz.

Başka bir terslik gözlemleyemiyorum. (tuhaf ses, başka yerine gelemeyen fonksiyon, deterjan almama, akan/kokan bir şey, vs. göremedim).

Teşekkürler.

Muhtemelen proğram cihazı problemi vardır.
  • quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

Karti problemli garantisi varsa yaptirin yoksa 150 200 tl tamir ucreti vermeye degmez o makineye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb.benim camasir makinesi 1 saat kadar calistiktan sonra sol alt kösesinden su akitiyor.servis cagirdim.pompasindan dedi degisti,o gider gitmez calistirdim ayni sekilde 1 saat kadar su ayni yerden akitti.tekrar cagirdim.servise götürmemiz lazim dedi bu gün aradilar prosestat i arizali 130 tl dediler.parca fiyati nette 13 tl.10 katina yapicaklar bide güvenim gitti ne kadar dogrudur onu da görücez sizden de fikir alabilirmiyim tesekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

Karti problemli garantisi varsa yaptirin yoksa 150 200 tl tamir ucreti vermeye degmez o makineye.

Beyaz Eşya servisi ve lazpanyol, yorumlarınıza teşekkür ederim.

Şimdilik manual sıkma yaptırıp, yavaş yavaş yeni bir makine bakayım.

Aynı hafta içinde buzdolabımda kart arızası yaptı. Eve gelen toprak ve nötr'ü ölçtüğümde kısa devre yaptıklarını gördüm. Sanırım arızaların ana sebebi bu. Yeni toprak hattı çektireceğim...

• Merhaba Arızaların onarımı ile ilgili arama yaparken sitenizde bu durumun hızlıca cevaplanması konusunda çok iyi olduğunuzu gördüğüm için bende size yazmak istedim. Dilerim bir çaresini buluruz :)

Makinem Arçelik 3340F
    Arızası ise şudur.
    Yıkama sorunsuz bir şekilde her programda başlıyor. Ön yıkıyor, ana yıkamayı yapıyor. Fakat durulama aşamasına geldiğinde su almaya başlıyor ve durmadan su alıyor. Kazan ağzına kadar doluncaya kadar sürekli durup dinlenip su alıyor. Çevirmeden etmeden su alma işlemi böyle devam ediyor. Kazan dolunca da su alma duruyor ve makine öylece bekliyor. Saatlerce de beklesek bir daha kıpraşmıyor.
    Fakat bu aşamadan sonra iptal ettirip program seçiminden sıkmaya geçirip başlatırsak sorunsuzca sıkıyor. Ama durulamada durum vahim :)

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden çook teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyin_17

Merhaba Arızaların onarımı ile ilgili arama yaparken sitenizde bu durumun hızlıca cevaplanması konusunda çok iyi olduğunuzu gördüğüm için bende size yazmak istedim. Dilerim bir çaresini buluruz :)

Makinem Arçelik 3340F
    Arızası ise şudur.
    Yıkama sorunsuz bir şekilde her programda başlıyor. Ön yıkıyor, ana yıkamayı yapıyor. Fakat durulama aşamasına geldiğinde su almaya başlıyor ve durmadan su alıyor. Kazan ağzına kadar doluncaya kadar sürekli durup dinlenip su alıyor. Çevirmeden etmeden su alma işlemi böyle devam ediyor. Kazan dolunca da su alma duruyor ve makine öylece bekliyor. Saatlerce de beklesek bir daha kıpraşmıyor.
    Fakat bu aşamadan sonra iptal ettirip program seçiminden sıkmaya geçirip başlatırsak sorunsuzca sıkıyor. Ama durulamada durum vahim :)

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden çook teşekkür ederim.

Cihazı geriye yatırın. Altında beyaz uzun bir boru göreceksiniz, iki ucunda siyah hortum bağlıdır. O parçayı söküp temizleyin.

• öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim :)
    pensem olmadığı için el kuvvetiyle gererek açtığım boru başlarındaki kelepçeleri yerine yerleştiremiyorum. Ama söylediğiniz beyaz parçayı temizledim. İçinden hayli kireç çıktı.

Bahsettiğiniz parça buydu değil mi?

Sorun orada biriken kireç miymiş acaba ?? Yarın pense bulup yerlerine taktığımda deneyip sizinle sonucu paylaşacağım.

Tekrar sağolun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyin_17 -- 30 Nisan 2013; 22:56:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hüseyin_17

öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim :)
    pensem olmadığı için el kuvvetiyle gererek açtığım boru başlarındaki kelepçeleri yerine yerleştiremiyorum. Ama söylediğiniz beyaz parçayı temizledim. İçinden hayli kireç çıktı.

Bahsettiğiniz parça buydu değil mi?

Sorun orada biriken kireç miymiş acaba ?? Yarın pense bulup yerlerine taktığımda deneyip sizinle sonucu paylaşacağım.

Tekrar sağolun :)

DIKKAT

• O kısmı da söküp temizledim. Onun da içinden bir avuç kireç çıktı. Şimdi tüm çıkarttığım parçaları taktım yerine. Çalıştırdım bakalım. İlk yıkama sonunda size haber edeceğim. Dilerim olmuştur:) Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Makine düzeldi. Sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Yardım ettiğiniz için minnettarım.Allah razı olsun. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyin_17 -- 2 Mayıs 2013; 13:55:22 >
  • merhaba arkadaşlar benim makinanın kapak kilidi bozuk tu gelen usta idareten düz kontak yaptı şimdi makina çalışmıyor tam su alıyor tak sigorta atıyor kapak kilidi kablolarını erimiş acaba kısa devre mi yaptı kabloları söktüm şimdi nasıl tekrar düz kontak bağlayacağım kilidi yine devre dışı bırakacağım bi ince iki kalın kablo var ben kalınları birbirine deydirdim ama biraz 5 saniye çalışıp yine attı
  • Profilo eski bir makinamız var. Bu resimdeki yerden su damlatıyor.Su pompası dediler.70 tl dedi tamirci.Biz kendimiz yapabilir miyiz acaba. 15 tl filanmış su pompası.Acil cvp olursa çook sevinirim.Tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hcttp

Profilo eski bir makinamız var. Bu resimdeki yerden su damlatıyor.Su pompası dediler.70 tl dedi tamirci.Biz kendimiz yapabilir miyiz acaba. 15 tl filanmış su pompası.Acil cvp olursa çook sevinirim.Tşkler.

çin malı manyetık olanlar 15 20 tl işinizi görur

• quote:

quote:

Profilo eski bir makinamız var. Bu resimdeki yerden su damlatıyor.Su pompası dediler.70 tl dedi tamirci.Biz kendimiz yapabilir miyiz acaba. 15 tl filanmış su pompası.Acil cvp olursa çook sevinirim.Tşkler.

Tşkler.Biz kendimiz alıp takabilir miyiz? Kolay mıdır sizce?

• quote:

quote:

quote:

BANA GÖRE KOLAY İŞ.ELİNİZDEN GELIYORSA TAKILABILIR

• quote:

quote:

quote:

quote:

BANA GÖRE KOLAY İŞ.ELİNİZDEN GELIYORSA TAKILABILIR

Tşkler tekrar.Bi deneyelim bakalım.

• 4 yıldır kullandığımız samsung wd7704C8C model bir çamaşır makinemiz var. arıza nedeniyle garantisi biten ürün için yetkili servisten yardım istedim. dün geldiler ve arka kazan, tambur, 2 adet amortisör değişimi gerektiğini söylediler. 30 TL alıp gittiler. servis, ücret konusunda bana dönüş yapacak. şimdi yardımınızı isteyeceğim sorularımı sıralamak istiyorum;

a) bu denli bir arıza için tamiri mi düşünmeli, yoksa yeni bir makine mi almalıyım?
    b) tamir halinde arızanın tekrarlaması kuvvetle muhtemel midir?
    c) makinenin bu elemanlarının değişimi için ne kadar bir ücret talep edilmesi makuldür.
    d) tamir için yetkili servisle mi yoksa özel başka bir servisle mi çalışmalıyım.

öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    sevgi ve saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercumende -- 2 Haziran 2013; 23:23:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercumende

4 yıldır kullandığımız samsung wd7704C8C model bir çamaşır makinemiz var. arıza nedeniyle garantisi biten ürün için yetkili servisten yardım istedim. dün geldiler ve arka kazan, tambur, 2 adet amortisör değişimi gerektiğini söylediler. 30 TL alıp gittiler. servis, ücret konusunda bana dönüş yapacak. şimdi yardımınızı isteyeceğim sorularımı sıralamak istiyorum;

a) bu denli bir arıza için tamiri mi düşünmeli, yoksa yeni bir makine mi almalıyım?
    c) makinenin bu elemanlarının değişimi için ne kadar bir ücret talep edilmesi makuldür.
    d) tamir için yetkili servisle mi yoksa özel başka bir servisle mi çalışmalıyım.

sevgi ve saygılarımla...

Öncelikle geçmiş olsun sorularınıza gelirsek;
    a)Eğer tamir fiyatı bütçenizi zorluyorsa ve size çok yüksek geliyorsa tamir yerine yeni makine daha mantıklı
    b)1 sene içinde tekrarlaması yüksek ihtimal
    c)Kazan,tambur, amortisör işçilik dahil 300-400₺ tutar
    d)Yetkili Servis daha iyi ancak özel servis size daha düşük bir fiyat(50 ile 150 daha az) çıkarırsa tabiki özel servis

• quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

4 yıldır kullandığımız samsung wd7704C8C model bir çamaşır makinemiz var. arıza nedeniyle garantisi biten ürün için yetkili servisten yardım istedim. dün geldiler ve arka kazan, tambur, 2 adet amortisör değişimi gerektiğini söylediler. 30 TL alıp gittiler. servis, ücret konusunda bana dönüş yapacak. şimdi yardımınızı isteyeceğim sorularımı sıralamak istiyorum;

sevgi ve saygılarımla...

a)Eğer tamir fiyatı bütçenizi zorluyorsa ve size çok yüksek geliyorsa tamir yerine yeni makine daha mantıklı
    d)Yetkili Servis daha iyi ancak özel servis size daha düşük bir fiyat(50 ile 150 daha az) çıkarırsa tabiki özel servis

ilginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. çok yardımcı oldu.
    yetkili servis 490 TL ile kapıyı açıp, 450'ye yapabileceklerini söyledi.
    özel servis 300 TL'ye yapabileceklerini söylemişti. sanırım özel servise yaptıracağım.
    hadi bakalım hayırlısı.
    sevgiler saygılar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

sevgi ve saygılarımla...

ilginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. çok yardımcı oldu.
    yetkili servis 490 TL ile kapıyı açıp, 450'ye yapabileceklerini söyledi.
    özel servis 300 TL'ye yapabileceklerini söylemişti. sanırım özel servise yaptıracağım.
    hadi bakalım hayırlısı.
    sevgiler saygılar.

hocam degmez 850 tl butcen varmi sana makine önerıyım

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.