Çamaşır makinamın kazanı dönmüyordu internetten araştırdım kömürlerinin bitmiş olabileceği söyleniyordu ve doğruydu bitmişti kömürleri değiştirdim. İnternette araştırırken şerare yapması hakkında problemler görmüştüm. Kazan dönmeye motor çalışmaya başladı ama acaba bu da kıvılcım atıyor mu diye hızlı devirde çalışırken alt tarafından baktım kıvılcım çıkarıyordu. (Benim yaptığım işlemden önce de böylemiydi hiçbir fikrim yok.) Biraz zımpara falan düzeltmeye çalıştım kömür uçlarını makinayı tekrar çalıştırdım nispeten kıvılcım azalmış gibiydi sanki tek taraf şerare yapıyordu ama emin değilim belki bana öyle geldi. Şimdi kimisi diyorki zamanla kömür oraya alışınca kıvılcımı keser kimisi diyor öyle çalıştırma bozulur işin içinden çıkamadım. Kıvılcımın azalıp azalmadığını gözlemlemek için bir kaç kere kısa programda veya sıkmada çalıştırmamın makinaya bir zararı olur mu yoksa hiç elleşmeden servisi mi çağırmalıyım? Bi kaç kere çalışsa belki kömür uçları tam oturunca kıvılcımı keser diye düşünüyorum. makinanın ön kısmındaki küçük bir boşluktan videosunu çekmeye çalıştım sonuç: Kömürleri ters takmışım usta gelip düzeltti ve sorun halloldu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamacti Jun -- 25 Şubat 2021; 12:33:45 > |
Çamaşır Makinesinin Kömürünü Değiştirme ve Kıvılcım Oluşumu
Çamaşır makinelerindeki kömürler, motorun düzgün çalışmasını sağlayan önemli bileşenlerdir. Zamanla kömürler aşınır ve değiştirilmesi gerekir.
Kömürü Bitmiş Çamaşır Makinesi Belirtileri:
- Motorun gürültülü çalışması veya aşırı ısınması
- Çamaşırları etkili bir şekilde yıkamaması
- Çamaşırların nemli kalması veya kurumaması
- Çamaşır makinesinin altından ateş çıkması veya kıvılcım saçması
Kömür Değişimi Sonrası Ses ve Koku:
Kömür değişimi sonrasında çamaşır makinesinden alışılmadık sesler veya kokular gelebilir. Bu durum normaldir ve genellikle birkaç yıkamadan sonra ortadan kalkar.
Kömür Değişimi Sonrası Kıvılcım:
Nadir durumlarda, kömür değişimi sonrasında çamaşır makinesinin altından kıvılcım çıkabilir. Bu durum, kömürlerin yanlış takılmasından veya elektrik tesisatında bir sorun olmasından kaynaklanabilir. Kıvılcım oluşumunu fark edersen, çamaşır makinesini derhal fişten çekmeli ve yetkili bir teknisyene başvurmalısın.
Önemli Hatırlatmalar:
- Kömür değişimi, kalifiye bir teknisyen tarafından yapılmalıdır.
- Çamaşır makinesini kendin tamir etmeye çalışmamalısın.
- Çamaşır makinesinin altından ateş çıkması veya kıvılcım saçması gibi ciddi sorunları fark edersen, derhal çamaşır makinesini kullanmayı bırakmalı ve yetkili bir teknisyene başvurmalısın.