Şimdi Ara

Çamaşır makinası önerisi? Acil, ötv ind. bitmeden! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesaj öbeğini en baştan okursan arçelik tercihlerim arasında zaten yok. Senin ezbere dediğin sey tecrübe ile sabit. 1988 yılından itibaren izleyen yıllarda evimize alma şansızlığını yada bilinçsizliğini yaşadığımız ne kadar arçelik ürün varsa hepsi şimdi çöpte. Fırın, Mini fırın, Saç kurutma makinası ve Tv. 21 yıl olmuş, cok uzun süre diye düşünebilirsin. Çöpe giden arçeliklerin hepsi o zaman alınmadı, Fırın dışındakiler izleyen yıllarda alındı. saç kurutma ve mini fırın 3 yılda, fırın 6 yılda çöp oldu. O yıllara göre bir ton para verip 2 yılın sonunda yeşil tonlarda izleten tv'ye ne demeli.

Bunları ezber diyerek sallanmadığını anlaman için yazdım. Evet markayı kötülüyorum ki başkaları aynı hataya düşmesin. Senin arçelik ise tercihin, senin bileceğin şey. Lütfen en baştaki mesajda yazdığıma cevaben önerin yoksa cevap yazma. Arçelik değil LG'ye Miele'ye yaptırıp makina satsa almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanall -- 25 Haziran 2009; 12:22:34 >

• arçeliği bende sevmiyorum(ki bu arçeliğin suçu ve benim en doğal hakkım). bence vestel bile çok daha kaliteli(ki vestelide pek beğenmem). 2500 lira verip lcd tv alıyorsunuz yanında 5 tl lik kumanda veriyorlar.
    eğer bu önyargıysa kusura bakmasın bu önyargıyı arçelik kendi yarattı. düzeltmesi içinde bi fırın ekmek yemesi lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: PUNCTUM

LG F1406TDS6 de yıkamada 39.1 db gerçekten müthiş sessiz bir seviye. Yani sessizlik kriter ise, gerçekten avantajlı.

LG F1406TDS ise yukarıdaki modelin beyaz olanı. Diğer tüm özellikler aynı.

Ancak buradaki sıkma performanslarında bir gariplik var. Benim bildiğim sıkma performansı, sıkma devir sayısı ile ilişkilidir. Devir sayısı arttıkça, çamaşırlar daha kuru çıkacağından performans değeri de artar. Bunun enerji tüketimi ile ilgisi yoktur.

Bu durumda LG modeller 1400 devir sayısı için sıkma performansını "A" olarak gösterirken, BOSCH WAS 28761 de 1400 devir sayısı için sıkma verimi sınıfı "B" olarak verilmiş.

İlginç bir ayrıntı. Eklemek istedim...

Yanlış yorumluyorsun sevgili Punctum. 8124 HS başlığında da bu hataya düşmüşsün. Devir sayısı sıkma devriyle ilintilidir ama tek faktör değildir. Diğer faktörde süredir. Sıkma süresini uzatırsan A yı yakalarsın ama başka götürüleri olur. Makina ömrü gibi. Bunu kompanse etmek içinde rulmanı ve kazanı daha sağlam yapabilirsin. Üreticiye kalmış.

Herkese Arçelik 8124HS yi öneririm her açıdan. 34 cm krom kapak, A -%30 enerji, 14 dakika yıkama, sessiz motor, süper şık bir makina....vs. Arçelik sizi geçmişte üzmüşse bile artık utandıracak :)

Sevgiler...

• quote:

Orjinalden alıntı: sanall

Mesaj öbeğini en baştan okursan arçelik tercihlerim arasında zaten yok. Senin ezbere dediğin sey tecrübe ile sabit. 1988 yılından itibaren izleyen yıllarda evimize alma şansızlığını yada bilinçsizliğini yaşadığımız ne kadar arçelik ürün varsa hepsi şimdi çöpte. Fırın, Mini fırın, Saç kurutma makinası ve Tv. 21 yıl olmuş, cok uzun süre diye düşünebilirsin. Çöpe giden arçeliklerin hepsi o zaman alınmadı, Fırın dışındakiler izleyen yıllarda alındı. saç kurutma ve mini fırın 3 yılda, fırın 6 yılda çöp oldu. O yıllara göre bir ton para verip 2 yılın sonunda yeşil tonlarda izleten tv'ye ne demeli.

Bunları ezber diyerek sallanmadığını anlaman için yazdım. Evet markayı kötülüyorum ki başkaları aynı hataya düşmesin. Senin arçelik ise tercihin, senin bileceğin şey. Lütfen en baştaki mesajda yazdığıma cevaben önerin yoksa cevap yazma. Arçelik değil LG'ye Miele'ye yaptırıp makina satsa almam.

demekki kullanmayı bilmiyorsun ondan çöp oluyorlar

benim evimdeki arçeliklerde 7-8 yıllık daha fırın hariç servis yüzü görmediler

o zamanda benim savunmam daha normal gibime geliyor

zaten senin alıp almaman önemli değil ezbere marka kötülemene yorum yazıyorum

saç kurutma makinası 6 yılda çöp oldu diye bi markayı kötülemeye hakkın yok

benim evimdeki siemens çamaşır makinası 6 senede çöp oldu o zaman demkki siemensde çok dandik hiçbir işe yaramaz bir marka senin mantığına göre

ama ben öyle bişey demiyorum senin gibi sonuçta akıl var mantık var

• honour1844 arkadaşıma,

arçeliğin bizi utandırması ihtimal değil. neden derseniz, geçmişteki ürün deneyimleri anlatımlarının asılsız olması , arçeliğinde bunu kanıtlaması lazım ki utanalım. yani son dönemde ürün kalitesini arttırması bizi utandırmaz , olsa olsa arçeliğin eski hatalarını telafi etmeye çalışması olabilir.
    O yüzden "Arçelik geçmişte sizi üzmüşse bile artık şaşırtacak" daha doğru bi tabir olurdu.

JackDaniels arkadaşıma,

Bir ürün yada markayı kötülemek yada "kötülüyorum" tabirini kullanmak bencede hoş olmamış. Ancak beğenmemek ve bunu insanlarla paylaşmak ta en doğal hakkımız. Bir markayı beğenmiyorum denildiğinde direk olarak "markayı kötülemeyin" gibi bir ithamla karşılaşmakta hoş değil. Ozaman bu forumu neden yapıyoruz ki. Herşeyi beğeniyoruz deyip geçelim

saygılar..

• eyw beğenmemk normal ama saldırı derecesinde markaytı kötülüyorumki başkası almasın demk haksızlık

o zaman kapatalım arçeliği kore mallarını alman mallarını alalım

sonra bakalım ne olacak

orda çalışna insanların durumu ne olacak

iyisi veya kötüsü bizim markamız ve destek olmamız gerekir

biz yabancılar içinmi yaşıyoruz

bizi bulsa bir kaşık suda boğacak adamlar içinmi kendi malımızı kötüleyip onların mallarını yüceltiyoruz

benim kızgınlığım buna başka birşey değil

senin ekmeğini samsungun siemensin sahibimi veriyor da kendi ülkende üretim yapan yapmaya çalışan adamın malını kötülüyorsun acaba

bu adamlar bu ülkede üretim yapıyorsa malını almak gerekir

ama iyi ama kötü mutlaka kaliteli üretitği bir ürün vardır

ben yıllardır söylerim

forumdada aratabilirsiniz

arçeliğin çamaşır makinası hariç her ürünün alırım ve almışımdırda

çünkü çamaşır makineleri bana göre sorunlu ama bu kadar kötülenecek bir marka değildir kesinlikle

kötülemek bu kadar basit olmamalı en azından

• quote:

Orjinalden alıntı: tadesyobatro

honour1844 arkadaşıma,

arçeliğin bizi utandırması ihtimal değil. neden derseniz, geçmişteki ürün deneyimleri anlatımlarının asılsız olması , arçeliğinde bunu kanıtlaması lazım ki utanalım. yani son dönemde ürün kalitesini arttırması bizi utandırmaz , olsa olsa arçeliğin eski hatalarını telafi etmeye çalışması olabilir.
    O yüzden "Arçelik geçmişte sizi üzmüşse bile artık şaşırtacak" daha doğru bi tabir olurdu.

JackDaniels arkadaşıma,

Bir ürün yada markayı kötülemek yada "kötülüyorum" tabirini kullanmak bencede hoş olmamış. Ancak beğenmemek ve bunu insanlarla paylaşmak ta en doğal hakkımız. Bir markayı beğenmiyorum denildiğinde direk olarak "markayı kötülemeyin" gibi bir ithamla karşılaşmakta hoş değil. Ozaman bu forumu neden yapıyoruz ki. Herşeyi beğeniyoruz deyip geçelim

saygılar..

Doğru söylüyorsunuz onu kastetmiştim. Daha düzgün bir cümle oldu. Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: 1844

quote:

Orjinalden alıntı: PUNCTUM

LG F1406TDS6 de yıkamada 39.1 db gerçekten müthiş sessiz bir seviye. Yani sessizlik kriter ise, gerçekten avantajlı.

LG F1406TDS ise yukarıdaki modelin beyaz olanı. Diğer tüm özellikler aynı.

Ancak buradaki sıkma performanslarında bir gariplik var. Benim bildiğim sıkma performansı, sıkma devir sayısı ile ilişkilidir. Devir sayısı arttıkça, çamaşırlar daha kuru çıkacağından performans değeri de artar. Bunun enerji tüketimi ile ilgisi yoktur.

Bu durumda LG modeller 1400 devir sayısı için sıkma performansını "A" olarak gösterirken, BOSCH WAS 28761 de 1400 devir sayısı için sıkma verimi sınıfı "B" olarak verilmiş.

İlginç bir ayrıntı. Eklemek istedim...

Yanlış yorumluyorsun sevgili Punctum. 8124 HS başlığında da bu hataya düşmüşsün. Devir sayısı sıkma devriyle ilintilidir ama tek faktör değildir. Diğer faktörde süredir. Sıkma süresini uzatırsan A yı yakalarsın ama başka götürüleri olur. Makina ömrü gibi. Bunu kompanse etmek içinde rulmanı ve kazanı daha sağlam yapabilirsin. Üreticiye kalmış.

Herkese Arçelik 8124HS yi öneririm her açıdan. 34 cm krom kapak, A -%30 enerji, 14 dakika yıkama, sessiz motor, süper şık bir makina....vs. Arçelik sizi geçmişte üzmüşse bile artık utandıracak :)

Sevgiler...

Sevgili 1844,

Bahsettiğin başlıkta da yazdım ama madem beni izleyeceksin burada da yineleyeyim...

Mühendislik, sorunlara teknik ve ekonomik çözümler bulma sanatıdır. Bu nedenle Bosch mühendisleri optimum performans için 1400 devirde B sınıfı verimlilik değerini ölçüt almışlardır. Ürünün ömrünü, alınacak verime kıyaslayınca optimum sonucu verecek süreyi hesaplamış olmalılar. Hani müşteri memnuniyeti açısından Yoksa malı yüksek sıkma verimlilik değerleri ile pullayıp, alııcıyı bir kaç yıl içinde beklenmedik döküntülerle karşılaştırmak, onların da çok kolay yapabileceği bir iş...

Yani 1400 devir LG ile Bosch arasındaki malzeme kalitesi ve ömür farkı o kadar gizli bir şey de değilken...

Önceden de dediğim gibi. Sen şu 8124 için iyi bir inceleme yaz, her yere yay...hepimizi mest et...geçmişte üzülenleri sevindir...

Selamlar arkadaşım..

• Sekiz yıldır 850 devir Ariston kullanıyorum. Yarı elektronik beyinli. Şükür daha bir kusurunu görmüş değiliz. Ariston'dan iyi bir buzdolabı alınacağı kanaatinde değilim. Ama çamaşır ve bulaşık gibi orta boy makinalarda Ariston'un en iyi tercihlerden biri olduğunu düşünmekteyim. Üstelik fiyatı da emsallerinden çok daha uygun. Ancak ben kalitenin yanında, bol para verip alındığı için sahibine prestij kazandıracak bir marka istiyorum diyorsanız, bilemem.
  • "Beyaz eşya işte ne olacak" diye evlenirken gözüme hoş görünen ürünleri almıştım ama Arçelik üretimi 7kg 1600dd Blomberg in çıkardığı arızalar yüzünden bu işlerden az çok anlar hale geldim.

Tek diyebileceğim son yıllarda üretilen Arçelik ç.makinalarının eski Alman menşeili Arçelik ler gibi olmadıkları ve kalitelerine göre pahalı oldukları,benzer zarfda birkaç tanıdıkda Arçelik tercih etmişti,çoğunda da 2-3 senede kaliteden kaynaklanan sıkıntılar doğdu,ancak servisleri çok iyi onu da ekleyeyim.

Blomberg i anneme verip Bosch 24761 aldım,Blomberg den sonra -iddialı bir söz ama- tek parçadan yontulmuş kaya parçası gibi..
  • Sevgili Punctum insanı yoruyorsun vesselam. Allah klavyene kuvvet versin :) Aynı şeyleri bana neden 30 kere yazdırıyorsun?

Bak madem yazdıklarımı anlayamıyorsun hodri meydan. Gel bir gün buluşalım gidelim bayilere. Makinaları, özelliklerini inceleyelim, çok istediğin tanıtımları hazırlayalım böylece onu yalan yazdın bunu yanlış yazdın gibi iftiralarda olmasın ne dersin? Benim çekinecek bir şeyim yok. Bu teklifte çokda ciddiyim.

Selamlar.
  • Özellikle forumun Beyaz Eşya kısmında benim devamlı yorumlarını, önerilerini ve fikirlerini takip ettiğim Candoğan Bey'ide kendime referans alarak :))) yaklaşık 1 haftalık araştırmam sonucu dün Acıbademdeki Alkandan Profilonun CM 1020 CTR modelini aldım. Peşin 810 TL verdim. Yaklaşık 30 dakikada hemen evime ulaştırdılar makinamı [Bende Acıbademde oturmaktayım] ayrıca saat 19:00 olmadan da Profilo servisini yönlendirip makinamı kurdurdular. İnanılmaz hızlı, samimi ve yardımcıydılar. Anadolu yakasında oturanlar için ürünleride oldukça geniş bir yelpazade, tavsiye ederim.

*** Candoğan Bey teşekkür ederim, farkında olmasanız da sayenizde yakın çevrem ve ben hep doğru kararlar alıyoruz beyaz eşyalarımızda.
    Sağlıcakla kalın ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: M.ADA

Özellikle forumun Beyaz Eşya kısmında benim devamlı yorumlarını, önerilerini ve fikirlerini takip ettiğim Candoğan Bey'ide kendime referans alarak :))) yaklaşık 1 haftalık araştırmam sonucu dün Acıbademdeki Alkandan Profilonun CM 1020 CTR modelini aldım. Peşin 810 TL verdim. Yaklaşık 30 dakikada hemen evime ulaştırdılar makinamı [Bende Acıbademde oturmaktayım] ayrıca saat 19:00 olmadan da Profilo servisini yönlendirip makinamı kurdurdular. İnanılmaz hızlı, samimi ve yardımcıydılar. Anadolu yakasında oturanlar için ürünleride oldukça geniş bir yelpazade, tavsiye ederim.

*** Candoğan Bey teşekkür ederim, farkında olmasanız da sayenizde yakın çevrem ve ben hep doğru kararlar alıyoruz beyaz eşyalarımızda.
    Sağlıcakla kalın ...

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

• quote:

Orjinalden alıntı: M.ADA

Özellikle forumun Beyaz Eşya kısmında benim devamlı yorumlarını, önerilerini ve fikirlerini takip ettiğim Candoğan Bey'ide kendime referans alarak :))) yaklaşık 1 haftalık araştırmam sonucu dün Acıbademdeki Alkandan Profilonun CM 1020 CTR modelini aldım. Peşin 810 TL verdim. Yaklaşık 30 dakikada hemen evime ulaştırdılar makinamı [Bende Acıbademde oturmaktayım] ayrıca saat 19:00 olmadan da Profilo servisini yönlendirip makinamı kurdurdular. İnanılmaz hızlı, samimi ve yardımcıydılar. Anadolu yakasında oturanlar için ürünleride oldukça geniş bir yelpazade, tavsiye ederim.

Sağlıcakla kalın ...

Güzel bir tercih bence de. Özellikle markaya kanıp aynı özellikteki Bosch ve Siemens'e çuvalla para vermemenize sevindim. Hayırlı olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: 1844

Sevgili Punctum insanı yoruyorsun vesselam. Allah klavyene kuvvet versin :) Aynı şeyleri bana neden 30 kere yazdırıyorsun?

Bak madem yazdıklarımı anlayamıyorsun hodri meydan. Gel bir gün buluşalım gidelim bayilere. Makinaları, özelliklerini inceleyelim, çok istediğin tanıtımları hazırlayalım böylece onu yalan yazdın bunu yanlış yazdın gibi iftiralarda olmasın ne dersin? Benim çekinecek bir şeyim yok. Bu teklifte çokda ciddiyim.

Selamlar.

Sevgili arkadaşım,

Sözlerini daha objektif kriterler üzerinden kurar, daha mütevazi bir tavır alır ve foruma reklam dışında amaçlarla da katılırsan kimse yorulmaz.

Sattığı makinenin değil teknik donanımını, açma/kapama düğmesinin nerede olduğunu bilmeyen bayilerle karşılaştım. O yüzden bu "bayi arkadaş" lafları benim için belirleyici değil.

Tanıtım hazırlama ihtiyacı olan da (BSH)Bosch/Siemens grubu değil. Resmi sitelerinde tüm ayrıntıları zaten bulabilirsin. Şimdi bir de Arçelik sitesiyle karşılaştır, sonra teklifini gözden geçir.

Tanıtım hazırlama ihtiyacı olan, gereğini de yapar...

• quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Orjinalden alıntı: sanall

Mesaj öbeğini en baştan okursan arçelik tercihlerim arasında zaten yok. Senin ezbere dediğin sey tecrübe ile sabit. 1988 yılından itibaren izleyen yıllarda evimize alma şansızlığını yada bilinçsizliğini yaşadığımız ne kadar arçelik ürün varsa hepsi şimdi çöpte. Fırın, Mini fırın, Saç kurutma makinası ve Tv. 21 yıl olmuş, cok uzun süre diye düşünebilirsin. Çöpe giden arçeliklerin hepsi o zaman alınmadı, Fırın dışındakiler izleyen yıllarda alındı. saç kurutma ve mini fırın 3 yılda, fırın 6 yılda çöp oldu. O yıllara göre bir ton para verip 2 yılın sonunda yeşil tonlarda izleten tv'ye ne demeli.

demekki kullanmayı bilmiyorsun ondan çöp oluyorlar

benim evimdeki arçeliklerde 7-8 yıllık daha fırın hariç servis yüzü görmediler

o zamanda benim savunmam daha normal gibime geliyor

zaten senin alıp almaman önemli değil ezbere marka kötülemene yorum yazıyorum

saç kurutma makinası 6 yılda çöp oldu diye bi markayı kötülemeye hakkın yok

benim evimdeki siemens çamaşır makinası 6 senede çöp oldu o zaman demkki siemensde çok dandik hiçbir işe yaramaz bir marka senin mantığına göre

ama ben öyle bişey demiyorum senin gibi sonuçta akıl var mantık var

Sen sanırım arçelikle göbekten bağlısın ve senden arçelik kullanma dersi almak gerekiyor.
    kullandığın kelime "savunma" ve arçelikle bağını doğruluyor.
    Bırak da ben kötüleleyim sen de savunma tamam mı?

Bu arada senin de Siemens savunucularından " çamaşır makinası kullanım dersi" alman gerekiyor senin kendi mantığınla.
    Açtığım başlığa artık yazı yazma (2.tekrar oldu anla artık)

Gidip başka başlık aç ve orada "savun" dilediğini.

• candoğan bey ,

bosch WAS20361 çamaşır makinası nasıldır? bunu almayı düşünüyorum. Sanırım alman üretimi bir makina yardımcı olabilirseniz sevinirim
  • O makine sağlamdır ama çok kulanışlı değildir. Profilo CM1000STR onla aynı bütçede ve daha kullanışlı bir panele sahip. Veya WAS20761TR öneririm.
  • kullanışlı değil derken tam olarak neyi ima ettiniz anlamadım da. Boschtaki bu ürün alman malı olduğunu biliyorum profiloda mı aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cansumm

kullanışlı değil derken tam olarak neyi ima ettiniz anlamadım da. Boschtaki bu ürün alman malı olduğunu biliyorum profiloda mı aynı

Profilo tamamen aynı kasa ama ön panel dizaynı farklı. Profilo'da sıcaklık programdan bağımsız ayarlanabiliyor ve kumaşa özel koyu renkli nevresim, perde gibi özel programlar da mevcut. Yoksa kasaları aynı. İkisi de Alman.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.