arkadaşlar bosch logixx8 çamaşır makinem var.fişe takınca çalışıyor kazanı su alırken veya kazan 1,2 tur döndükten sonra elektriği pat diye ses çıkıp elektriği tamamen kesiyor. servis çağırdım beyni arızalı beynini değiştireceğiz arıza devam ederse diğer kartıda değiştireceğiz dedi ve 500 Tl masraf çıkarttı.başka bir teknik servis çağırdım oda anlamadı.kartların tamiri olurmu veya arıza sizce kartlardamıdır.
elektriği kesiyor derken sigortamı atıyor.tam olarak ne oluyor.rezistansı devre dışı bırakıp deneyin olmassa motoru devre dışı bırakıp deneyin.
bakımcıı makine çalışırken içinden çıt diye bir ses gelip elektriği tamamen kesiyor,fişi çıkarıp takınca yine açılıyor ve arızayı yine tekrarlıyor.
muhtemelen besleme devresini etkileyen bir durum oluyor.dediğim gibi motor soketini çıkarıp dene bakalım ne olacak.
bakımcıı dediğin gibi yaptım. karttan motor kablosunu çıkardım ama bi etki etmedi yine aynı şekilde elektriği kesti.
Kartın kablolarını çıkartıp taktım makinenin ekranında no ve yes diyip kapanıyo??Neden böyle oldu cevap verirseniz sevinirim??