Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Su Boşaltmıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
233.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanilkiz

Yazdığınız aynı sorun benim makinada da var. Bosch wae 20261tr/12. Sizin yapmış olduğunuz kontrolleri bende yaptım. Bazı forumlarda resetleme kombinasyonu varmış. İşe yaraya biliyormuş. Sorunumuzun çözümünü bilen varmıdır arkadaşlar.

Filtrenin onunu sokup geri taktim. Pislik falan yoktu. Sonra arkada kivrilmis olan gider borusunu baya kisalttim yani makineden gider borusu duvardaki delige dogru sadece asagiya dogru yonde gidiyor artik yani en asagidan tekrar yukariya kivrilma yok.
    Bu sekilde sorunum duzeldi ama gider pompasi zaten cok guclu atiyor suyu hortumun 20 cm asagi yukari durmasindan bisey farketmemeli. Belki de sansa duzelmistir yine tekrarlar. Yalniz yasiyorum sik seyahat ediyorum haliyle ayda bir camasir yikiyorum. Tekrar denememde gorucem bakalim cozum kalici mi.

• Ne rezil bir durum, bir türlü tahliye kapağını açamadım, penseyle çektim yine gelmedi. E18 hatası tahliye kapağını acmanın bir yolu yokmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WFL 2060 BOSHC Camaşir makinem yıkama yaparken durulama yerine dügmeyi yanlışlıkla sıkmaya getirdim.Sonra farkedip hemen durulama moduna getirdim.Bu olaydan sonra makine bosaltma yapnamaya basladi.Filtreyi söktum bozuk para çikti.Onu aldiktan sonra normale döner sandım dönmedi.Pompa calışiyor.Ancak bişaltma yapmadigi icin durulama ve yumusatma tam olarak sıkma da yapmıyor.Bu sabah boş çalıştırıp fitre kapagini actim.Su dışari akarken hiç bir sıkınti olmadan gem boşaltma hem de sıkma yaptı gayet güzel.Filtre kapağını kapatınca yine aynı problem meydana geldi.Birde cızırtılı değişik bir ses çıkıyor.Yardımci olaolursa sevinirim.

• Bende Arçelik var su boşaltmıyor
    Eski bir makine
    Kurulamaya geçmeden direk bitti oluyor su kalıyor altta

• Arkadaşlar annemgilin camasir makinasinin su bosaltma pompasi arizalanmis. Servis pompa degisimi icin 200 tl almis. Fiyat normal mi? Yoksa sikayet edecegim.

• by_carisma33 kullanıcısına yanıt
    Merkezdemi yaşıyorsunuz yoksa rut bölgede mi?
    yani Köy kasaba vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Merkezdemi yaşıyorsunuz yoksa rut bölgede mi?
    yani Köy kasaba vs

İlcede 60.000 nufus.

Tamam şu sebeple sormustum. 200 direkt olarak cok yuksek geldi bana. Sonrada sebep aramaya basladim ve aklima rut bolgede olacaginiz geldi. Servisler sever zor gorunen hizmetleri yuksek bedelle sunmaya. Muhtemelen hesaplari 70 pompa + 70 iscilik + 60 yol seklindedir ki burada tutarli tek rakam isciliktir. Size ozel gelmedikleri surece rut bolgeye ek ucret yansitamazlar o nedenle 60 tl yi silin. Yuksek olasilik hanyu marka pompa kullanirlar ki 40 tl ye kendiniz alirsiniz. Bu sartlarda tam iscilik ile dahi 110tl ye alabileceginiz hizmet icin 200tl oldukca haksiz kazanc olmus. Musteri hizmetlerine durumu bildirin yardimci olurlar mutlaka.

• quote:

Tamam şu sebeple sormustum. 200 direkt olarak cok yuksek geldi bana. Sonrada sebep aramaya basladim ve aklima rut bolgede olacaginiz geldi. Servisler sever zor gorunen hizmetleri yuksek bedelle sunmaya. Muhtemelen hesaplari 70 pompa + 70 iscilik + 60 yol seklindedir ki burada tutarli tek rakam isciliktir. Size ozel gelmedikleri surece rut bolgeye ek ucret yansitamazlar o nedenle 60 tl yi silin. Yuksek olasilik hanyu marka pompa kullanirlar ki 40 tl ye kendiniz alirsiniz. Bu sartlarda tam iscilik ile dahi 110tl ye alabileceginiz hizmet icin 200tl oldukca haksiz kazanc olmus. Musteri hizmetlerine durumu bildirin yardimci olurlar mutlaka.

Teşekkür ederim. Yarin musteri hizmetlerini arayip sikayetimi ileteyim insallah yardimci olurlar. İlginiz icin tesekkurler.

Sonucu bildirmenizi rica ederim

• quote:

Sonucu bildirmenizi rica ederim

Bosch musteri hizmetlerini aradim parca fiyati teknik bilgi veremeyiz dedi. Sikayetvar.com a yazdim birde bosch un sosyal medya ve musteri hizmetlerine mail attim genel mudurlukten aradilar konuyu inceleyip donus yapacaklarmis. Haber bekliyorum.

Ne kadar saçma bir şey. Üreticisi, ürettiği malın yedek parçası hakkında fiyat bilgisi vermeyeceğini beyan ediyor. Neden? servisleri istediği gibi at oynatabilsin, 50TL lik kartı 450TL ye satabilsin diye mi?
    Parça fiyatı veremeyiz
    Teknik bilgi veremeyiz
    Bu gün Arçelik müşteri hizmetleri bir arkadaşın sorunu için kendisini arayıp onu direkt servise aktarmış sanki müşteri servisi aramayı bilmiyor

Bunlar ne saçma müşteri hizmetleri yaklaşımıdır
  • quote:

Ne kadar saçma bir şey. Üreticisi, ürettiği malın yedek parçası hakkında fiyat bilgisi vermeyeceğini beyan ediyor. Neden? servisleri istediği gibi at oynatabilsin, 50TL lik kartı 450TL ye satabilsin diye mi?
    Parça fiyatı veremeyiz
    Teknik bilgi veremeyiz
    Bu gün Arçelik müşteri hizmetleri bir arkadaşın sorunu için kendisini arayıp onu direkt servise aktarmış sanki müşteri servisi aramayı bilmiyor

Bunlar ne saçma müşteri hizmetleri yaklaşımıdır

Simdi aradilar. 00145787 parca kodu. 144 lira parca 55 tl iscilik almislar. Yapacak bisey yok. Bidaha bosch almayacagim. Arcelik felan olsa parcasi 25 30 lira.

• Hotpoint ariston aqualtis makina şu bosaltmiyordu. Alt kapağı çıkarıp temizledik lakin yine çalışmadı..
    Garantisi dolmuştu. Yinede servisı çağırdım. Pompa motoru yanmış d3gisecek dedi 320 TL istedi.
    O kadar veremem deyince 260a düştü yarın değişime gelecek..
    Şimdi motor ve pompa ayrı ayrı mı degisec3k..
    Yada sadece motoru mu değişecek..

• quote:

Orijinalden alıntı: repairman-

quote:

Orijinalden alıntı: kutay2455

Hotpoint ariston aqualtis makina şu bosaltmiyordu. Alt kapağı çıkarıp temizledik lakin yine çalışmadı..
    Garantisi dolmuştu. Yinede servisı çağırdım. Pompa motoru yanmış d3gisecek dedi 320 TL istedi.

pompa motoru ayrı ayrı değildir.motor plastik kaba bağlıdır.verilen fiyat yüksek pompa motorunu 60-100tl arasına kendiniz alıp değiştirebilirsiniz.

Hocam netten araştırdım, pompayi bulamadım..
    Birde bunlar akıllı makine pompası değişmek yeterli olamayabilir. Yazılımıni da test edeceğim dedi servis elemanı.
    Fiyat babada yüksek geldi diğer yetkili servisleri arasam fiyat verirler mi acaba..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: repairman-

quote:

Hotpoint ariston aqualtis makina şu bosaltmiyordu. Alt kapağı çıkarıp temizledik lakin yine çalışmadı..

pompa motoru ayrı ayrı değildir.motor plastik kaba bağlıdır.verilen fiyat yüksek pompa motorunu 60-100tl arasına kendiniz alıp değiştirebilirsiniz.

Hocam netten araştırdım, pompayi bulamadım..
    Birde bunlar akıllı makine pompası değişmek yeterli olamayabilir. Yazılımıni da test edeceğim dedi servis elemanı.
    Fiyat babada yüksek geldi diğer yetkili servisleri arasam fiyat verirler mi acaba..

pompa resimlerini gönderirseniz bilgi vereyim.

• Bu 5 kuruşlar makinenin düşmanı. İkinci kez 5 kuruş çıkardım makineden. Su boşaltmıyorsa arıza kesinlikle pompa tıkanıklığı. eski makineyse alt kapağını çıkarıp pompa borusunu saran teli yukarı kaldırıp borudaki parayı çıkarmak gerekiyor. Yeni makinelerde filtre var filtreyi çıkarmak yetiyor.

• Deneyimimi yazayım,

Makina suyu boşaltmıyorsa, sıkmaya geçmiyorsa, filtre temizliği sorunu çözmüyorsa iki temel nedeni var.
    A pompa arızalı
    B boru tıkalı

A pompa arızalı mı öğrenmek için alt taraftaki filtreyi çıkarıp makineyi boşaltma sıkma ayarında çalıştırıyoruz. Pervane dönüyorsa sorun motor değil. Bosch grubunda filtre haznesinin içinde pervane görünüyor.

B Boru tıkalı. Boru iki adet. Motordan çıkıp şebekeye giden tahliye hortumu. Bu hortumda pislik tüy tortu olabiliyor. Ama büyük parçaların filtreden geçip tahliye borusunu tıkama ihtimali düşük . Bu nedenle önceliği sifon borusuna veriyoruz.
    Sifon borusu kazandan motora giden 30 cm lik bir körüklü boru.

Bu boruya makineyi yana veya arkaya yatırarak alttan ulaşabilirsiniz. Bazı makinelerin ön bölümü kolay çıktığı için ön sacı sökerek de ulaşılıyor. Ama çoğunlukla alttan ulaşmak gerekiyor.
    Bu boruya ulaşınca boruyu elle kontrol ediyoruz sıkarak. içinde sert birşeyler var mı bakıyoruz. borunun pompaya giren kısmı dar ve genellikle yaylı bir mekanizma ile sıkıştırılıyor. bu yayı gevişeterek boruyu söküyoruz. İçinde kalan bez para vb büyük cisim varsa çıkartıyoruz.
    Burada birşey bulamazsak kazan tarafındaki geniş kısmı söküyoruz. tıkayan cisim ne ise oradadır. Temizleyip tekrar takıyoruz.
    Bosch makinanın kazan kısmındaki borunun içinde pimpon topu gibi bir top var. Ben önce top mu kaçtı acaba dedim. Bu top makinenin geri su kaçırmaması için, topu ellemeyin.
    Benim makinede hortumun kazan kısmında bir bez parçası vardı, çıkarınca sorun kayboldu.

Bu işlem 30 dk 1 saat arasında halloluyor.
    Detaylı anlatım youtube da var.

Anlamıyorsanız kurcalamayın, servisten şaşmayın, sorumluluk sizin. Çamaşır makinası ağır bir alet, kafanıza elinize düşürmeyin, elektrik kaçağına sebep olmayın, fişten çekmeden ellemeyin, çarpılmayın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.