Şimdi Ara

Camasir makinesi yikama kapasitesi hakkinda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
30.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tambur devirleri değişir evet ama makine zaten tamburu o devirde döndürecek kadar güç kullanır. Örneğin 52 devirde dönüyorsa 3kg çamaşır için 150w harcıyorsa, 7kg çamaşır için 170w güç harcar.(değerler gerçek değildir) Motorun zorlanması biraz zordur, fazla yüklenmede motor yanmasından evvel kayış atar öncelikli olarak.
  • Mrb. candoğan bey.
    Yani belki çok basittir cevabı ama ben bulamadım; menülü olan modelde kirlilik derecesi seçebiliyoruz, peki menüsüz; ekstra fonksiyonların ekranın sağına soluna monte edilen tuşlarla seçilebildiği modellerde bunu nasıl yapıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Tambur devirleri değişir evet ama makine zaten tamburu o devirde döndürecek kadar güç kullanır. Örneğin 52 devirde dönüyorsa 3kg çamaşır için 150w harcıyorsa, 7kg çamaşır için 170w güç harcar.(değerler gerçek değildir) Motorun zorlanması biraz zordur, fazla yüklenmede motor yanmasından evvel kayış atar öncelikli olarak.

çok teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanoztuna06

Mrb. candoğan bey.
    Yani belki çok basittir cevabı ama ben bulamadım; menülü olan modelde kirlilik derecesi seçebiliyoruz, peki menüsüz; ekstra fonksiyonların ekranın sağına soluna monte edilen tuşlarla seçilebildiği modellerde bunu nasıl yapıyoruz?

Kastınız Bosch/Siemens cihazlar mı? Eğer varioperfect özelliğini sorduysanız;

7 ve 8kg LED ekranlı modellerde programlar normal süre ile ayarlı. Gerekirse eco perfect tuşuna basarak ekonomik-uzun, speedperfect tuşuna basarak ise kısa programı devreye sokuyorsunuz.

6kg ve Profilo 7kg modellerde ise program düğmesinde hızlı, normal ve eco olarak hazır programlar var. Programı süreyle beraber baştan seçiyorsunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakanoztuna06

Mrb. candoğan bey.

Kastınız Bosch/Siemens cihazlar mı? Eğer varioperfect özelliğini sorduysanız;

7 ve 8kg LED ekranlı modellerde programlar normal süre ile ayarlı. Gerekirse eco perfect tuşuna basarak ekonomik-uzun, speedperfect tuşuna basarak ise kısa programı devreye sokuyorsunuz.

6kg ve Profilo 7kg modellerde ise program düğmesinde hızlı, normal ve eco olarak hazır programlar var. Programı süreyle beraber baştan seçiyorsunuz.

Evet kastım o makinalar için. Örneğin biz 8 kg renkli atarken makinaya 3 seçeneğimiz var. Kirlilik derecesi (süreleri tahmini yazdım)
    Az : 1:36
    Orta : 1:53
    Çok : 2:06
    İşte bunu menüsü olmayan modellerde mesela WAS24460TR nasıl ayarlıyoruz yoksa öyle bir seçme şansımız yokmu onu anlayamadımda. Saygılar..

• Siz bu ayarları menüden seçiyorsunuz. WAS24460'ta ise program düğmesi ile programı seçtiğinizde ekranda normal süre çıkıyor.(herhangi bir fonksiyon tuşu seçilmediğinde) Paneldeki ecoperfect tuşuna basarsanız süre uzuyor, speedperfect tuşuna basarsanız kısalıyor.
  • quote:

Siz bu ayarları menüden seçiyorsunuz. WAS24460'ta ise program düğmesi ile programı seçtiğinizde ekranda normal süre çıkıyor.(herhangi bir fonksiyon tuşu seçilmediğinde) Paneldeki ecoperfect tuşuna basarsanız süre uzuyor, speedperfect tuşuna basarsanız kısalıyor.

Tşk ederim üstad aydınlatmaya çalıştığınız için.
  • üstad iyi günler

evdeki çamaşır makinesi bosh 11 -12 sene oldu, son 1-2 yıldır (bana göre çok taşınmaktan) nazlanmaya başladı. emektarı değiştirip makamına 10-12 kg (bu yorgan battaniye yıkayanlardan istiyorlar) bir makine alalım diye araştırıyorum. 2000 liradan fazla vermekte gelmiyor içimden,
    bazı makinelerin hem yıkama hem kurutma özellikleri var. bunlar nasıl tavsiye olunurmu?
    ne yapalım ne önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssfcevis

üstad iyi günler

evdeki çamaşır makinesi bosh 11 -12 sene oldu, son 1-2 yıldır (bana göre çok taşınmaktan) nazlanmaya başladı. emektarı değiştirip makamına 10-12 kg (bu yorgan battaniye yıkayanlardan istiyorlar) bir makine alalım diye araştırıyorum. 2000 liradan fazla vermekte gelmiyor içimden,
    bazı makinelerin hem yıkama hem kurutma özellikleri var. bunlar nasıl tavsiye olunurmu?

http://www.whirlpool.com.tr/TR/urun_detay.aspx?uid=20212982&lgid=15

• quote:

Orijinalden alıntı: ssfcevis

üstad iyi günler

Açıkçası bu fazla büyük kapasiteli ürünleri önermem, çünkü az yükte su israfı, dengeleme problemi oluşturuyorlar. Kurutmaları da çok masraflı. İlla 10kg cihaz olsun diyorsanız en kalitelisi Whirlpool AWM1009 olur.
  • quote:

Tambur devirleri değişir evet ama makine zaten tamburu o devirde döndürecek kadar güç kullanır. Örneğin 52 devirde dönüyorsa 3kg çamaşır için 150w harcıyorsa, 7kg çamaşır için 170w güç harcar.(değerler gerçek değildir) Motorun zorlanması biraz zordur, fazla yüklenmede motor yanmasından evvel kayış atar öncelikli olarak.

Direct Drive motorlu bir makine de bu prosedür nasıl işler? Malum makinede kayış yok.
  • Mantık yine değişmiyor ki, az yük motorun daha az güç harcamasına; fazla yük ise motorun daha fazla enerji harcamasına neden olur.

Direct drive ile normal motorun arasında ne fark var derseniz; değişen dönme sayıları. 800 devirde sıkma işlemi yapılırken normal bir motor 12000 devire kadar yükselebilir ancak direct drive motor 800 devir/dakika hızlı döner. Bu da motor mili ile kasnak arasındaki yarıçap farkından kaynaklanıyor.
  • quote:

Mantık yine değişmiyor ki, az yük motorun daha az güç harcamasına; fazla yük ise motorun daha fazla enerji harcamasına neden olur.

Direct drive ile normal motorun arasında ne fark var derseniz; değişen dönme sayıları. 800 devirde sıkma işlemi yapılırken normal bir motor 12000 devire kadar yükselebilir ancak direct drive motor 800 devir/dakika hızlı döner. Bu da motor mili ile kasnak arasındaki yarıçap farkından kaynaklanıyor.

Yani klasik sistemde hızlı ama güçsüz motor kullanılarak maliyetten kısılabilir, ama DD sisteminde motor hem hızlı hemde güçlü olmak zorunda. Doğru anlamış mıyım?
  • Yapılan iş, dolayısıyla harcanan watt yakındır diye tahmin ediyorum. Standart motor daha az kuvvet oluşturarak fazla dönüp yoldan kaybediyor.
  • bizim arçelik 2200 e allah ne verdiyse tıkıyom gayet güzel yıkıyor ,ama tabi şimdiki tasarruflu ! makinelere göre çok su ve ceryan harcıyor
  • 2200'de 1/2 tuşuna basın. Hem elektrikten hem de sudan tasarruf edersiniz, Yıkama performansında pek bir değişme olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.