Şimdi Ara

Çamaşır makinesinde kedi tüylerinden kurtulmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
20.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde 2 adet kedim var . Malum kedilerin tüyleri heryere yapışıyor . Çamaşır makinası malesef tüyleri almıyor . Yıkayıp kuruduktan sonra yine tüyler üzerinde oluyor kıyafet ve çarşafların . Ç. Kurutma makinası bu işe birebir ve en iyi çözüm ancak kullanmak istemiyorum çünkü tüm çamaşırları atamam ve kıyafetlerin rengini solduramam . Tüy alıcı rulolarlada başa çıkılacak gibi değil .
    Çamaşır makinasına konulan bir aparat ya da benzeri bir şey varmıdır ? Çamaşırlar yıkanırken kedi tüylerini toplayabilecek ? İnternette araştırma yaptım 1 ürün buldum balık tutma sepeti gibi ancak pek işe yaradığını görmedim yabancı forumlardan .
    Bilgisi çözümü olan varsa paylaşırsa çok sevinirim .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesinde Kedi Tüylerinden Kurtulma

Kedilerinizin sevimli tüyleri, kıyafetlerinize, yatak takımlarına ve mobilyalarınıza yapıştığında rahatsız edici olabilir. Ancak çamaşır makinesinde kedi tüylerinden kurtulmak için uygulayabileceğiniz birkaç basit adım mevcuttur.

Çamaşır makinesinde kedi tüylerini temizlemek için şu adımları izleyin:

• Yüksek Sıcaklıklı Su Kullanın: Kedi tüylerini gevşetmek ve gidermek için sıcak su kullanın. Beyaz veya renk atmayan kumaşlar için 60 derece veya daha yüksek sıcaklıkları tercih edin.

• Kısa Sıcak Döngü Seçin: Kısa bir sıcak döngü, kedi tüylerini gevşetmek için yeterli olacaktır. Uzun veya hassas döngüler, tüylerin tekrar kıyafetlere yapışmasına neden olabilir.

• Ekstra Durulama Ekleyin: Ekstra bir durulama döngüsü, fazla tüyleri gidermeye yardımcı olacaktır.

• Çamaşır Makinesine Tüy Toplayıcı Kullanın: Çamaşır makinesine özel olarak tasarlanmış tüy toplayıcılar, tüyleri yakalayarak çamaşırlardan uzaklaştırır.

• Kurutma Makinesini Düşük Isıda Kullanın: Kurutma makinesini düşük ısıda çalıştırın. Yüksek ısı, tüyleri sabitleyebilir ve giderilmesini zorlaştırabilir.

• Kuru Yumuşatıcı Çarşafı Kullanın: Kuru yumuşatıcı çarşafı, kurutma sırasında kalan tüyleri yakalamaya yardımcı olabilir.

• Siyah Kıyafetlerden Kedi Tüylerini Temizleyin: Siyah kıyafetlerden kedi tüylerini temizlemek için yapışkan bant veya tüy giderici fırça kullanın.

Bu adımları uygulayarak çamaşır makinenizde kedi tüylerinden etkili bir şekilde kurtulabilir ve temiz, tüysüz çamaşırların keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kurutma makinesini tam kurutmaya ayarlama, hafif nemli çıksın,,, ben 5 yıldır kullanıyorum, uygun ayarı kendimce buldum, benim makinada kurutmayı 1 saat tutuyorum, bildiğin nemli çıkıyor, sağa sola serpiştiriyorum 3-5 saatte kuruyor
  • Biraz uğraştırıcı olacak ama çamaşır makinesi bittikten çamaşırları boşaltıp sonra içini süpürgenin başlığını çıkarıp borusuyla içini detaylıca süpürün.

Ayrıca benim de 2 tane kedim var hiç sizin anlattığınız gibi tüy dökmüyorlar. Biri 1.5 yaşında ve annesi 1 ay önce de 1 tane yavru doğurdu. Cinsi british shorthair. Kullandığınız mama da tüy dökümünü çok etkiliyor. Kış ayındayız anlattığınız gibi tüy dökmemesi lazım. Ben imkanım elverdikçe somunlu proplan alıyorum.
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler ancak benim sorunum makinanin icinde tuy birikmesi degil . Tuysuz camasir atinca tuysuz cikariyor zaten . Tuylerin camasirlardan cikmamasi sorunum . 2 tane 3 yasina gelmis birbirinden cirkin sokak kedim var 3 senedir cozum bulamadim bu ise .
  • dionysos_07 kullanıcısına yanıt
    Tam kurutma yapmadan tuyler cikmiyor malesef . Oda denendi :)
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    O zaman kurutma makinesi şart maalesef. Yoğuşmalı değil de ısı pompalı kurutma makinesi alırsanız elektrikten tasarruf ederek kurutma yapar hem de çamaşırlarınız yoğuşmalı kurutma makinesi gibi 70-80 derece değil de 50-60 derece sıcaklıkta kurutulacağı için yıpranma daha az olur ayrıca kurutma makinesi bir nevi ütü gibidir kırışıklıkları epey azaltır.
    Tesekkurler hocam ama belirttigim gibi kurutma makinasiz cozum ariyorum . Elektrikten degil derdim .
    Su an icin beyaz sirke ve bir tuy toplama topundan bahsedilmis ikisinide deneyecegim . Baska forumlarda okumustum .
    tam da bu sebepten kedinin cinsi shorthair...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.