Şimdi Ara

çanak anten ile karasal yayınlar izlenebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni taşındım çanak anten lnb ve kablo mevcut. Bu kablonun ucunu televizyonun anten girişine taksam. Karasal yayınları izleyebilir miyim? Karasal yayın diyorum, doğru söylüyorumdur inşaAllah. trt, atv, kanald vb. gibi çektiği kadarını izleyebilirmiyiz?

• Bahsettiğin temel kanallarda dahil olmak üzere 20 civarı ulusal kanalı izlersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MALCOLMX_

Bahsettiğin temel kanallarda dahil olmak üzere 20 civarı ulusal kanalı izlersin

İzleyemezsiniz.Karasal tv analog tv gibi çalışır.Aynı frekanstan.Uydu frekansı 950-2400 dür,Karasal 5-950
    Karasal digital tvyi izlemeniz için tvnizin digital tuneri olması gerekir ve kablo bağlantısını anten ( bg ) girişinden yapmalısınız...
    Lnb girişinden sadece uydu izlersiniz.Çanak ile karasal yayınları alamzsınız.YAGi gibi antenler kullanmalısınız.
  • hocam benim annemlerde receiver yok.Yıllardır çanaktan gelen kabloyu tvnin arkasına takılı izliyorlar.Çok fazla kanal yok ama idare ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: polders

hocam benim annemlerde receiver yok.Yıllardır çanaktan gelen kabloyu tvnin arkasına takılı izliyorlar.Çok fazla kanal yok ama idare ediyor

Dostum bana tvnin arka resmini bi gösterirmisin....

(BEN LNB KABLOSUNU SAT GİRİŞİNE DİREREK İZLEYEMEZSİN DİYORUM)
    (LNB LABLOSUNU RF GİŞİNE TAKARAK YİNE İZLEYEMEZSİN)
  • Hocam vericiler eve yakınsa çanaktan gelen kablolar analog anten vazifesi görüyordur başka türlü izleyemezsiniz... Bu arada vericiler yakınsa tv' nin arkasına sigara metalik kağıdını kıvırıp takınca bile anten vazifesi görüyor ben o şekilde çoğu kanalı net olarak izliyebiliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Hocam vericiler eve yakınsa çanaktan gelen kablolar analog anten vazifesi görüyordur başka türlü izleyemezsiniz... Bu arada vericiler yakınsa tv' nin arkasına sigara metalik kağıdını kıvırıp takınca bile anten vazifesi görüyor ben o şekilde çoğu kanalı net olarak izliyebiliyorum...

evet uydu önceleri idi İstanbul çamlıca tepesine yakın oturanlar sizin açıklamanızdakine benzer metodlarla gayet sağlıklı karasal yayınları alıyorlardı yine benzer bir durumda çanak antende yakalaladığı frekansları receivere iletir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 18 Mayıs 2013; 23:45:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazının üstünden çok zaman geçmiş ama bende size bir soru sormak istiyorum. Benim evim doğu batı yönlü. Doğu tarafından gelen uydu anteni ile doğudaki odada bulunan televizyondan uydu yayınları izleniyor. Mutfak batı tarafında . Çatıdan oraya gelen bir karasal T anten denilen en eski tip anten ve kablo var. Karasal yayın denilen anten tipinden. Her iki anten tipinin evde olması iyi oluyor. Birinde sorun olunca, diğeri seyredilebiliyor. Her neyse. Ben mutfaktaki televizyonu köye götürmeyi düşünüyorum. Bu nedenle yine led ekran ama biraz daha küçük 19 - 20 inç mutfak için karasal anten bağlantısı olan bir televizyon almam gerekiyor. Kardeşim şimdi araştırma yaparken hangi özelliği var olarak bakmam lazım ? gittigidiyor ve hepsiburada.com da karasal bağlantı var diye yazmamış. Tuner yazmışlar. Örnek hepsiburada.com da Vestel televizyon ile ilgili bu bilgiler var. Ama ben anlamadım. Karasal anten var mı ? Yok mu ? Özellikleri kopyalayıp aşağıya yazıyorum: Ekran Boyutu: 20 inç
    Ekran Tipi: LED
    Çözünürlük: 1366 x 768
    Ses Çıkışı: 10 W
    Görüntü Tarama Hızı: 200 Hz
    Dahili Uydu Alıcı: Var
    Tuner: Var
    Kulaklık Çıkışı: Var
    HDMI Girişleri: 1
    USB Girişleri: 1
    Siyah renkli ekran çerçevesi ve panel tasarımıyla her ortama rahatlıkla uyum sağlayan Vestel 20HA5100 20" 51 Ekran Uydu Alıcılı LED TV, yüksek performans sağlayan ekran özellikleriyle de görüntülerin iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Mpg, mpeg, vob, mkv, mp4, flv, 3gp, avi ve wmv video formatlarını destekleyerek içerik seçeneklerinin zenginleştirilmesine katkıda bulunuyor. Çocuk kilidi ve yayın bittiğinde otomatik kapanma özellikleri sayesinde kullanıcıları tarafından kişiselleştirilebilen televizyon, ayarlanabilen güç tüketimi seçenekleriyle de enerji verimliliği arttırıyor.
    Diğer bir küçük lcd televizyon seçeneği Sunny : Özellikleri : Marka : Sunny

· Ekran :20'' 50

· Dahili entegre uydu alıcısı:Var

· Harici 12V girişi:Var

· Mega Kontrast:Var

· HD Ready:1366×768

· HDMI giriş:3 Adet

· HDMI girişi ile dijital bağlantı:Var

Ambilight Yok
    Curved (Kavisli) Hayır
    Çözünürlük (Piksel) 1366 x 768
    Çözünürlük HD
    Dahili Uydu Alıcı Var
    Ekran Ebatı 20 inç / 51 cm
    Ekran Formatı 16:9
    Garanti Tipi Sunny Garantili
    Giriş / Çıkış Portları Scart, USB
    Görüntü Teknolojisi LED
    İşletim Sistemi Yok
    Model Yılı 2017
    Scart Var
    Smart TV Yok
    Teslimatta Kurulum Yok
    Tuner Yok
    Wi-Fi Yok
    Diğer
    Garanti Süresi (Ay) 24
    ***************************************************************************************************

Diğer televizyon seçeneği Ar-Lox AR-LOX 2219T 19 İnch Tuner Tv Hd 12 Volt Led Tv

Çok Amaçlı Kullanabileceği Bir Televizyon Edinmek İsteyenlere

Ar-Lox 2219T 19" 48 ekran LED TV, sahip olduğu araçla sıklıkla seyahate çıkan ve yolculuk esnasında sevdiği televizyon yayınlarını kaçırmak istemeyenlerin yanı sıra kısıtlı bütçesiyle çok amaçlı kullanabileceği bir televizyon edinmeyi hedefleyenlerin ilgi odağı oluyor. HD Ready çözünürlükte TV ve multimedya keyfi yaşamak isteyenlerin tercih edebilecekleri Ar-Lox 2219T 19" 48 ekran LED TV, yeni sahipleriyle tanışmayı bekliyor.

12 Volt İle Tekne, Karavan, Mobil Araçlarda Kullanabilirsiniz.
    Ürün Özellikleri

Görüntü / Ekran

Ekran
    Led
    Ekran Boyutu(İnç):
    19
    Ekran Boyutu(Metrik):
    49
    Ekran Çözünürlüğü:
    Hd Ready
    En Boy Oranı:
    16:09

Ses

Çıkış Gücü:
    2X3W
    Ses Fonksiyonları:
    Nicam Stereo

Bağlantılar

Usb:
    Varx1
    Vga:
    Var

Kulaklık Çıkışı:
    Var
    Pc Ses Girişi:
    Var
    Tuner:
    Var
    Av:
    Varx1
    Ypbpr:
    Yok
    Scart:
    Yok

Hdmı:
    Varx1
    Cı:
    Yok
    Uydu:
    Yok

Hdmı Video Formatları:
    480İ, 480P, 576İ, 576P, 720P
    Ambilight Yok
    Curved (Kavisli) Hayır
    Çözünürlük (Piksel) 1366 x 768
    Çözünürlük HD
    Dahili Uydu Alıcı Yok
    Ekran Ebatı 19 inç / 48 cm
    Ekran Formatı 16:9
    Giriş / Çıkış Portları Scart
    Görüntü Teknolojisi LED
    HDMI Girişleri 1
    İşletim Sistemi Yok
    Scart Yok
    Smart TV Yok
    Teslimatta Kurulum Yok
    Tuner Var
    Wi-Fi Yok

***************************************************************************************************************************

Şimdi bu 3 televizyonun hangisinde karasal anten bağlantısı var ? Karasal antenin ismi ne ? Scart girişi mi ? Yani bu özelliği hangi kelime arayacağız ? Scart girişi var demek : karasal anten ile kullanılabilir anlamına mı geliyor ? Yada Tuner girişi mi ? Cevap verenlere teşekkür ederim.

• Birbilenesormalı B kullanıcısına yanıt
    Tuner dedikleri %99 karasaldır, ektra dvb-c tuneri de olabilir, uydu alıcısı olsa uydu alıcısı var yazar, resimlerinden anlamaya çalışabilirsiniz ya da üreticisine sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.