Bildirim
çanak anten ile karasal yayınlar izlenebilir mi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Bahsettiğin temel kanallarda dahil olmak üzere 20 civarı ulusal kanalı izlersin -
quote:
Orijinalden alıntı: _MALCOLMX_
Bahsettiğin temel kanallarda dahil olmak üzere 20 civarı ulusal kanalı izlersin
İzleyemezsiniz.Karasal tv analog tv gibi çalışır.Aynı frekanstan.Uydu frekansı 950-2400 dür,Karasal 5-950
Karasal digital tvyi izlemeniz için tvnizin digital tuneri olması gerekir ve kablo bağlantısını anten ( bg ) girişinden yapmalısınız...
Lnb girişinden sadece uydu izlersiniz.Çanak ile karasal yayınları alamzsınız.YAGi gibi antenler kullanmalısınız. -
hocam benim annemlerde receiver yok.Yıllardır çanaktan gelen kabloyu tvnin arkasına takılı izliyorlar.Çok fazla kanal yok ama idare ediyor -
quote:
Orijinalden alıntı: polders
hocam benim annemlerde receiver yok.Yıllardır çanaktan gelen kabloyu tvnin arkasına takılı izliyorlar.Çok fazla kanal yok ama idare ediyor
Dostum bana tvnin arka resmini bi gösterirmisin....
(BEN LNB KABLOSUNU SAT GİRİŞİNE DİREREK İZLEYEMEZSİN DİYORUM)
(LNB LABLOSUNU RF GİŞİNE TAKARAK YİNE İZLEYEMEZSİN) -
Hocam vericiler eve yakınsa çanaktan gelen kablolar analog anten vazifesi görüyordur başka türlü izleyemezsiniz... Bu arada vericiler yakınsa tv' nin arkasına sigara metalik kağıdını kıvırıp takınca bile anten vazifesi görüyor ben o şekilde çoğu kanalı net olarak izliyebiliyorum... -
quote:
Orijinalden alıntı: SysEdit
Hocam vericiler eve yakınsa çanaktan gelen kablolar analog anten vazifesi görüyordur başka türlü izleyemezsiniz... Bu arada vericiler yakınsa tv' nin arkasına sigara metalik kağıdını kıvırıp takınca bile anten vazifesi görüyor ben o şekilde çoğu kanalı net olarak izliyebiliyorum...
evet uydu önceleri idi İstanbul çamlıca tepesine yakın oturanlar sizin açıklamanızdakine benzer metodlarla gayet sağlıklı karasal yayınları alıyorlardı yine benzer bir durumda çanak antende yakalaladığı frekansları receivere iletir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 18 Mayıs 2013; 23:45:26 > -
Yazının üstünden çok zaman geçmiş ama bende size bir soru sormak istiyorum. Benim evim doğu batı yönlü. Doğu tarafından gelen uydu anteni ile doğudaki odada bulunan televizyondan uydu yayınları izleniyor. Mutfak batı tarafında . Çatıdan oraya gelen bir karasal T anten denilen en eski tip anten ve kablo var. Karasal yayın denilen anten tipinden. Her iki anten tipinin evde olması iyi oluyor. Birinde sorun olunca, diğeri seyredilebiliyor. Her neyse. Ben mutfaktaki televizyonu köye götürmeyi düşünüyorum. Bu nedenle yine led ekran ama biraz daha küçük 19 - 20 inç mutfak için karasal anten bağlantısı olan bir televizyon almam gerekiyor. Kardeşim şimdi araştırma yaparken hangi özelliği var olarak bakmam lazım ? gittigidiyor ve hepsiburada.com da karasal bağlantı var diye yazmamış. Tuner yazmışlar. Örnek hepsiburada.com da Vestel televizyon ile ilgili bu bilgiler var. Ama ben anlamadım. Karasal anten var mı ? Yok mu ? Özellikleri kopyalayıp aşağıya yazıyorum: Ekran Boyutu: 20 inç
Ekran Tipi: LED
Çözünürlük: 1366 x 768
Ses Çıkışı: 10 W
Görüntü Tarama Hızı: 200 Hz
Dahili Uydu Alıcı: Var
Tuner: Var
Kulaklık Çıkışı: Var
HDMI Girişleri: 1
USB Girişleri: 1
Siyah renkli ekran çerçevesi ve panel tasarımıyla her ortama rahatlıkla uyum sağlayan Vestel 20HA5100 20" 51 Ekran Uydu Alıcılı LED TV, yüksek performans sağlayan ekran özellikleriyle de görüntülerin iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Mpg, mpeg, vob, mkv, mp4, flv, 3gp, avi ve wmv video formatlarını destekleyerek içerik seçeneklerinin zenginleştirilmesine katkıda bulunuyor. Çocuk kilidi ve yayın bittiğinde otomatik kapanma özellikleri sayesinde kullanıcıları tarafından kişiselleştirilebilen televizyon, ayarlanabilen güç tüketimi seçenekleriyle de enerji verimliliği arttırıyor.
Diğer bir küçük lcd televizyon seçeneği Sunny : Özellikleri : Marka : Sunny
· Ekran :20'' 50
· Dahili entegre uydu alıcısı:Var
· Harici 12V girişi:Var
· Mega Kontrast:Var
· HD Ready:1366×768
· HDMI giriş:3 Adet
· HDMI girişi ile dijital bağlantı:Var
Ambilight Yok
Curved (Kavisli) Hayır
Çözünürlük (Piksel) 1366 x 768
Çözünürlük HD
Dahili Uydu Alıcı Var
Ekran Ebatı 20 inç / 51 cm
Ekran Formatı 16:9
Garanti Tipi Sunny Garantili
Giriş / Çıkış Portları Scart, USB
Görüntü Teknolojisi LED
İşletim Sistemi Yok
Model Yılı 2017
Scart Var
Smart TV Yok
Teslimatta Kurulum Yok
Tuner Yok
Wi-Fi Yok
Diğer
Garanti Süresi (Ay) 24
***************************************************************************************************
Diğer televizyon seçeneği Ar-Lox AR-LOX 2219T 19 İnch Tuner Tv Hd 12 Volt Led Tv
Çok Amaçlı Kullanabileceği Bir Televizyon Edinmek İsteyenlere
Ar-Lox 2219T 19" 48 ekran LED TV, sahip olduğu araçla sıklıkla seyahate çıkan ve yolculuk esnasında sevdiği televizyon yayınlarını kaçırmak istemeyenlerin yanı sıra kısıtlı bütçesiyle çok amaçlı kullanabileceği bir televizyon edinmeyi hedefleyenlerin ilgi odağı oluyor. HD Ready çözünürlükte TV ve multimedya keyfi yaşamak isteyenlerin tercih edebilecekleri Ar-Lox 2219T 19" 48 ekran LED TV, yeni sahipleriyle tanışmayı bekliyor.
12 Volt İle Tekne, Karavan, Mobil Araçlarda Kullanabilirsiniz.
Ürün Özellikleri
Görüntü / Ekran
Ekran
Led
Ekran Boyutu(İnç):
19
Ekran Boyutu(Metrik):
49
Ekran Çözünürlüğü:
Hd Ready
En Boy Oranı:
16:09
Ses
Çıkış Gücü:
2X3W
Ses Fonksiyonları:
Nicam Stereo
Bağlantılar
Usb:
Varx1
Vga:
Var
Kulaklık Çıkışı:
Var
Pc Ses Girişi:
Var
Tuner:
Var
Av:
Varx1
Ypbpr:
Yok
Scart:
Yok
Hdmı:
Varx1
Cı:
Yok
Uydu:
Yok
Hdmı Video Formatları:
480İ, 480P, 576İ, 576P, 720P
Ambilight Yok
Curved (Kavisli) Hayır
Çözünürlük (Piksel) 1366 x 768
Çözünürlük HD
Dahili Uydu Alıcı Yok
Ekran Ebatı 19 inç / 48 cm
Ekran Formatı 16:9
Giriş / Çıkış Portları Scart
Görüntü Teknolojisi LED
HDMI Girişleri 1
İşletim Sistemi Yok
Scart Yok
Smart TV Yok
Teslimatta Kurulum Yok
Tuner Var
Wi-Fi Yok
***************************************************************************************************************************
Şimdi bu 3 televizyonun hangisinde karasal anten bağlantısı var ? Karasal antenin ismi ne ? Scart girişi mi ? Yani bu özelliği hangi kelime arayacağız ? Scart girişi var demek : karasal anten ile kullanılabilir anlamına mı geliyor ? Yada Tuner girişi mi ? Cevap verenlere teşekkür ederim.
-
Tuner dedikleri %99 karasaldır, ektra dvb-c tuneri de olabilir, uydu alıcısı olsa uydu alıcısı var yazar, resimlerinden anlamaya çalışabilirsiniz ya da üreticisine sorabilirsiniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X