evet arkadaşlar ÇANAKKALE GEÇİLMEZ Bi de reklam gibi olmasın ama Gelibolu filmini sakın kaçırmayın. Gerçekten harika bir belgesel. Bugün gittim Çanakkaleli olmama rağmen bilmediğim bi ton ayrıntı anlatıyo. bence kaçırmayın. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Geçen hafta derste bi konu hakkında tartışılırken bi kız vatanda neymiş. yarın savaş çıksa burdan giderim. ben barış insanıyım barış nerdeyse bende oraya giderim. bu vatan bana ne vermişki burda kalim demesi üzerine sinir krizleri geçirmiştim. ve inanılmaz bi üzüntü duymuştum(bu söylenenenler istanbulun güzide üniversitelerinden birisinde geçiyor,lise felan değil yanii işin tuhaflığı siz düşünün artık). ve ençok bu vatanı bizim adımıza kurtarmak amacıyla canını hiç tereddütsüz vermiş insanlar için daha çok üzülmüştüm. bi onlara bakıyorum bide bize gerçekten o gün çok ama çooook utanıp üzülmüşütüm. tüm şehitlerimizin yeri cennet olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: Always0007
Geçen hafta derste bi konu hakkında tartışılırken bi kız vatanda neymiş. yarın savaş çıksa burdan giderim. ben barış insanıyım barış nerdeyse bende oraya giderim. bu vatan bana ne vermişki burda kalim demesi üzerine sinir krizleri geçirmiştim. ve inanılmaz bi üzüntü duymuştum(bu söylenenenler istanbulun güzide üniversitelerinden birisinde geçiyor,lise felan değil yanii işin tuhaflığı siz düşünün artık). ve ençok bu vatanı bizim adımıza kurtarmak amacıyla canını hiç tereddütsüz vermiş insanlar için daha çok üzülmüştüm. bi onlara bakıyorum bide bize gerçekten o gün çok ama çooook utanıp üzülmüşütüm. tüm şehitlerimizin yeri cennet olsun.
Bir savaş çıksa ve elimize de silah verseler düşmandan önce vuracağım ilk kişiler böyleleri olacaktır. Vatanı savunma yerine kaçmak demek hainlik demektir. Bu vatanı sevmiyorsan bu vatanın ekmeğini yeme! Yoksa savaş sırasında düşman gözüyle bakılacaksın.
huzur içinde yatsın kahraman şehitlerimiz.
gelibolu - gelibolu savaş resimleri
- - -------SAVAŞ MANZARALARI-----------
ANZAK HÜCUMU
TEKE KOYU ÇIKARMASI
ANZAK SALDIRISINDA ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERİMİZ
ANZAK KOYU ÇIKARMASI
GÖZÜ BAĞLI OLARAK SORGUYA GÖTÜRÜLEN OSMANLI SUBAYI
ANZAKLARIN GERİ ÇEKİLİŞİ
ANZAK ASKERLERİ
ARKADAŞINI TAŞIYAN ANZAK ASKERİ
İNGİLİZ ÇIKARTMASI
SALDIRI
25 NİSAN 1915 ANZAK ÇIKARTMASI
1915 GELİBOLU İNGİLİZ BİRLİKLERİ
ESİR ALINAN TÜRKLERDEN BİR GRUP SAVAŞ GEMİSİNE GÖTÜRÜLÜRKEN
DİĞER
Öleceğini bile bile mücadele etmek... Cennet mekanları olsun...
quote:
Bence kız mız dinlemeyip ağzını burnunu birbirine karıştırmalıydın ki bir an önce gideceği yere gitsin
@teknode fotograflar için teşşekkürler
O malum kıza gelince
Türkler içinde eskiden böyle beyinsizleri para versen bulamazdın.... ama şimdi, ota boka özenip, ülkesini satmaya, gönüllü o kadar ahmak varki...
Ama sorsan bunlardan daha fazla cafcaflı niteliklere sahip (Çağdaş, demokratik vs.vs.) kimse yoktur...
walla dooru söylemek gerekirse,amfi de bulunan biçok kişide buna destek verdi. onların tezine göre bugunlere devletin ve vatanın hiç bi faydası olmamış. Vatansızlık önemli değilmiş onların için. önemliolan barış mış barışın olduğu yerde olucaklarmış. ağzlarının payını ben ve bikaç kişi verdi ama hala ikna olduklarını zanetmiyorum neyse onlar gibilere
quote:
Orjinalden alıntı: otuzbeşbuçuk
quote:
Bence kız mız dinlemeyip ağzını burnunu birbirine karıştırmalıydın ki bir an önce gideceği yere gitsin
Gece gece sinirlerim zıpladı yine.Topunu katletmek lazım onların.Bu şanlı tarih onlara gerçekten hiç yakışmıyor.(ki zaten Türklüklerinden de şüphe ederim.Resmen vatan hainliğidir.)Ah bizim amfide öle bişey olucak war ya.Kız falan anlamam walla beynini dağıtırım orda.....
Seyit Onbaşını o 275kiloluk mermi'yi görünceoldum ve halen olmaktayım...MEKANLARI CENNET RUHLARI ŞAD OLSUN ALLAH HEPSİNE RAHMET ETSİN....ÇANAKKALE GEÇİLMEZZZZZZ................
18 Mart 1915 Tarihe KANLARIMIZLA yazdık zaferimizi.253.000 tane şehit verdik “Çanakkale Geçilmez!!!” denilebilmesi için…Conk Bayırı,Gelibolu,tüm Çanakkale toprakları ve boğazın suları atalarımızın kanıyla kızıla boyandı.Sırf bizlerin şuan rahatça,özgürce oturabilmeleri,yaşayabilmeleri için… Kimisi henüz 15inde idi,türküler yakıldı ”hey onbeşli diye” kimisi daha 17’sindeydi…Genç ama devleri kıskandıran kahraman yürekleri ile sahip çıktılar VATANLARINA…ve bu kahraman yürekler İngiliz Generale şu cümleleri yazdırttı ”Türkleri yenebilmek için her şeyi yaptık,bir başka millet olsa bu kadar dayanamazdı.Bu Türkleri yenmek için daha ne yapmalıyız ki?" Türk Gençliği , bizim için en değerli varlıklarını,canlarını vererek bu Vatanı kazanan bu devleti kuran Ataların için Vatanına,Milletine ve Devletine sahip çık!Televolelerle,gelin kaynanalarla yozlaştırılmaya çalışılanlara sende dahil olma! Çanakkale zaferimizin 90.yılını coşkuyla kutluyor.Kahraman , şehit atalarımızı hüzünle yad ediyorum!Ruhları şad olsun!Huzur içinde uyusunlar….Çünkü Vatan sahipsiz değil!!! “Sahipsiz bir Vatanın batması haktır!Sen sahip çıkarsan bu Vatan BATMAYACAKTIR!!!” Mehmet Akif ERSOY NOT:Aziz şehitlerimizi yad etmek için lütfen bu maili gönderebildiğiniz herkese gönderdin.
Saygılarımla…
bişey değil
quote:
Orjinalden alıntı: nestor
@teknode fotograflar için teşşekkürler
mail adresime gelmiş resim.Çok etkilendim..
BAYRAĞA UZANAN ELLER KIRILSIN [/]
+ 48.148 Çanakkale Şehidinin İsimleri ve Künyeleri