Şimdi Ara

canon 100d aldım arkadaşlar, lens tavsiyelerinizi bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ef-s 60mm f2.8 makro çiçek böcek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM al hacı.

Ne fiyat aralığı var ne ihtiyacı olan açı...
  • Fiyat çok yüksek hocam teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM al hacı.

Ne fiyat aralığı var ne ihtiyacı olan açı...

Katılıyorum arkadaşa.
  • basmane kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle stm seçmelisin hocam.
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    18.55mm is stm kitle beraber alacam hocam

• kit lense ek 50 mm 1.8 aldım, mis gibi kullanıyorum. videoyla işiniz yoksa stm lens için büyük bir fark ödemeye değmez hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi totalizerU -- 12 Haziran 2016; 11:10:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: totalizerU

kit lense ek 50 mm 1.8 aldım, mis gibi kullanıyorum. videoyla işiniz yoksa stm lens için büyük bir fark ödemeye değmez hocam.

180 Tl farkediyor 18 55 i IS STM alacam.Almisken 50 mm lensi de alayim 50mm yi yalniz stm almayacam

• quote:

Orijinalden alıntı: totalizerU

https://www.fotografdunyasi.com.tr/index.php?etc_category=dslr-lensleri&product=canon-ef-50mm-f18-ii-lens&ref=akakce&source=mobil&v=1.62

Fiyat iyimis hocam ikinci eli 185 Tl civari

• quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Hangi lensle aldın hocam eğer 18-55 ıs stm lensle aldıysan harika bir lens o, kesinlikle dursun tamron 17-50 falan almaya hiç gerek yok

Böyle bir yorumu ilk defa okuyorum, yani fotoğraf işinde çok profesyonel değilim ama 18-55 lenslerin hep en vasat lens olduğu belirtilir ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgauslu06

quote:

Hangi lensle aldın hocam eğer 18-55 ıs stm lensle aldıysan harika bir lens o, kesinlikle dursun tamron 17-50 falan almaya hiç gerek yok

Böyle bir yorumu ilk defa okuyorum, yani fotoğraf işinde çok profesyonel değilim ama 18-55 lenslerin hep en vasat lens olduğu belirtilir ????

Dünya da bu forumdan ibarettir ya zaten

canon 100d aldım arkadaşlar, lens tavsiyelerinizi bekliyorum

10'uncu sıradakinin de 600D + 18-55 IS II ile bu dereceye ulaştığını görebilirsiniz,
    https://gurushots.com/challenge/alluring-patterns/rank/top-photographer

Bu forum reklamları, bayiler, mağazalar vb. ile çok büyük oranda kullanıcı değil pazarlamacıların mekanı olmuş. Burada amatör kişilere daha makinasını almadan 2'inci 3'üncü lens öneriyorlar. Tabi satış yapmaları lazım !.. Kit lenslerle neler yapabileceğini hiç bilmeden-görmeden-öğrenmeden koşun lens alın, diyenler de bakıyorsunuz "kullanıcı" öyle görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Haziran 2016; 14:24:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

quote:

Dünya da bu forumdan ibarettir ya zaten

10'uncu sıradakinin de 600D + 18-55 IS II ile bu dereceye ulaştığını görebilirsiniz,
    https://gurushots.com/challenge/alluring-patterns/rank/top-photographer

Bu forum reklamları, bayiler, mağazalar vb. ile çok büyük oranda kullanıcı değil pazarlamacıların mekanı olmuş. Burada amatör kişilere daha makinasını almadan 2'inci 3'üncü lens öneriyorlar. Tabi satış yapmaları lazım !.. Kit lenslerle neler yapabileceğini hiç bilmeden-görmeden-öğrenmeden koşun lens alın, diyenler de bakıyorsunuz "kullanıcı" öyle görünüyor

Üstat yarışmacıya güzel foto denk gelmiş :) Yani şakası bir yana benim konuştuğum profesyonel fotoğrafçıların tamamı çoğunluğu değil bakın tamamı bu lensin en vasat lens olduğunu belirtmişti. Demekki canon un vasat lensleri bile neler neler çekebiliyor....

• quote:

Üstat yarışmacıya güzel foto denk gelmiş :) Yani şakası bir yana benim konuştuğum profesyonel fotoğrafçıların tamamı çoğunluğu değil bakın tamamı bu lensin en vasat lens olduğunu belirtmişti. Demekki canon un vasat lensleri bile neler neler çekebiliyor....

Elbette optik kalite, malzeme kalitesi, sessiz motor vs. vb. daha iyi lensler var. Mesele o değil ama işte. En iyisini alınca en iyi fotoğrafı çeken mi oluyoruz ? Soru bu ve mesele de burada. İşte görüyorsunuz 6.800 liralık ekipman 3.000 kişi içinde geldiği yer, 1.500 liralık Canon 600d+18-55 ile geldiği yer !.. Bence apaçık ortada ki

"Ekipman bilgisi çok olan kişinin önerisi kullanacak olan kişiye %100 başarıya ulaşacağı garantisini veren öneri sunamaz"
    "Kit lens çöp lens değildir"

Daha neler var görmek isteyen için...
    Mesela benzer bir konu farklı ekipmanlar ile şöyle bir şey de var, buyrun
    https://blog.fotozeynep.com.tr/2016/04/17/iyi-fotograf-cekmek-icin-daha-iyi-fotograf-makinasi-mi-gerekli/

Bir yandan da bu forumda bazen komedi hallere de şahit oluyorum. Tabi vatandaşı hor görmek değil amacım, O da öyle görüyor da söylüyor. Nasıl mı ?
    "Başlangıc için 2.000 liralık d-slr önerisi" diyor mesela konu başlığında. Başlangıç bu ise gelişme ve sonuç da olacaktır herhalde ;) Öyle değil mi ? Peki nedir konu bu başlangıc-gelişme ve zirve yada bitişte ? Hep ekipman hele ki 18-55, 14-42, 18-135 vb. kit lenslerin adı ilk makina alınacağı zaman işte gördüğünüz gibi "ÇÖP LENS" diye bir anılır bir daha da anılmaz. Buyrun size bir sürü çöp işte yukarıdaki örnekler ve bu mesajımda paylaştığım linktekiler. Şimdi sorarım

"Çöp olan kit lens midir yoksa birileri öyle diyor diye kit lensi kullanmadan yani aklını kullanmadan parasını lenslere daha kit lensle neler yapabileceğini görmeden başka lenslere harcayanlar yani çöpe atanlar mıdır ?"

Göreceğiniz üzere bu benim derlediğim örnekler zaten 150 yıllık(tam bilemiyeceğim şimdi) fotoğrafın tarihinden bu yana çoook ustaların söylemiş olduğu gibi fotoğrafı başarılı kılan etken öncelikle içeriğidir, ondan sonra görsel kalite belki önemli olabilir. Fakat tabi artık çok daha fazla kişinin fotoğraf ekipmanları alabilmesi, internet sayesinde bir çok yerde paylaşabilmesi, özellikle de aynı marka+model kullanıcılarının gruplaşıp bilinçli yada bilinçsiz kendi makinaları yada ekipmanları ile çekilmiş fotoğraflara bakması ve beğenmesi neticesinde ortam balon bir güzel fotoğraf algısı ile doldurulmuştur. Bu konu ile alakalı olarak 3-4 yıl evvelinden beri mesela 500px.com'un eski fotokritik'in küreseli olduğunu birkaç kez söylemiştim.

Daha örnek vereyim...
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=46&t=83
    Bakınız , burada da hemen hemen herkesin "Ama onun da sensörü küçük" diyerek burun kıvırdığı m43 sensörlü makinalar ve bu küçük sensörüne bir de 14-42 vasat kit lens eklenerek çekilmiş fotoğraflar var. Hatta birçoğu forumlarda milletin "Ah vizörü yok, vizörsüz makina mı olur" falan dediği modeller ile çekilmiş. Vizörlü APS-C sensörlü ve kit lensten daha iyi lensler alıp kullananları da görüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Haziran 2016; 23:48:50 >

•  canon 100d aldım arkadaşlar, lens tavsiyelerinizi bekliyorum

Twitter da öğlen görmüştüm konusu açılınca koyayım dedim.
    Forumdaşlarla fikir alışverişinde bulunup 18-55 kit lensi aldım.
    2. lens ihtiyacım var mı şu an yok çünkü neyin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.Enstantane nedir,Diyafram nedir izliyorum öğrenmeye çalışıyorum.Fotoğraf çektikçe ihtiyaç çerçevesince yeterli gelmez ise lens alırım.
    Herkesin ortak söylemi hemen alma fotoğraf çekim alanına göre lens alırsın veya bu yeter.

• Birisinin demesine, dediğine gerek yok aslında. Hele bugün, artık her yerde önümüze binlerce fotoğraf dökülüyor. Bakmasını bilen için hiçkimsenin dediğini görmese bile bu denileni kendisi görebilir. Benim için asıl güzel olan hep böyle önemli olan birilerinin "Dediği doğrudur aabi adam bu işin ustası, kaç senedir bu işi yapıyor, e adam profesyonel fotoğrafçı" falan gibi kişinin görüş ve düşüncelerinin direkman kabul edilip bünyeye kopyalanması değil de kişinin kendisinin görüp anlamasıdır.

Deriz ki "Çok fotoğrafa bakmak da önemlidir" buradan kasıt 2 türlü önem içermesidir bana göre. Birinci önemi kompozisonu anlamak, bu konuda hiç bilginiz yok ise hele bence çok daha güzel olacaktır. Çünki kompozisyon kurallarında "göze hoş gelen", "gözü alan", "dikkat çeken" olarak bir nevi insanın bilinçsiz bakma eylemi sırasındaki görüşünü nasıl yakalayacağınızın taktiği verilir. Hani şu "altın oran". Bu konuda bilginiz yok iken çektiğiniz fotoğraflar ve bilgi edindikten sonra çektiğiniz fotoğraflar var ise bakınız.

Çok fotoğraf bakma önerisinin bir diğer önemi de çekilen fotoğrafların teknik altyapısına dair bilgi edinmek. Yani iso, diyafram, enstantane nasıl kullanılmış ve o fotoğrafa ulaşmış fotoğrafçı.

Fakat çok fotoğraf bakarken bir yandan da kişi kendisini kaptırıp gördüğü fotoraflardaki "GiBi" fotoğraf çekmeye çalışmaya başlayabiliyor. Gibiden kastım mesela işte klişe olmuş fotoğraflar sümüklü çocuk, buruşuk amca veya teyze fotoğrafları !.. Benzer bir hal de "makro" konusunda vardır, insanların çoğu makro fotoğraf çekecek ise "çiçek" ve "böcek" çekilir diye biliyor sanki. İşte bu nedenlerle bakarken de dikkatli olmak lazım, bakmak var görmek var, bakıp da kopya fotoğrafçılık yapmak da var yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Temmuz 2016; 15:04:07 >

• Yi Technology yepyeni yi M1 aynasız fotoğraf makinesi Duyurdu

http://www.gizmochina.com/2016/09/19/yi-technology-announces-brand-new-yi-m1-mirrorless-camera/

Daha yeni Canon 100D ve xiaomi yi 4k kamera almıştım ya...
  • Kit lens kadraj tembelliğine sebep olduğumdan onerilmiyor.

Tek sebebi keskin olmaması değil.

Ben hep manuel odaklı prime lens tavsiye ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.