Şimdi Ara

CANON 350D ? NİKON D70S? NİKON D50 ? NİKON D100? YADA ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gerçektende içim biraz daha rahatladı bu örneklerden sonra berker çok teşekkür ediyorum bu konuda baya yardımcı oldun bana. hele d50 nin d70 ten daha iyi sonuc verdiğini örneklerde gördüğümde daha bir içim rahatladı(benim gözüm hep d70s teydi ama pahalı oldugu için d50 istiyordum) şimdi gönül rahatlığıyla d50 yi alabilirim. inşallah hafta sonu alıcam makineyi kısmetse bakalım alıncada buraya makineyle ilgili görüşlerimi de yazacağım. ayrıca birde para bulabilirsem bakalım 70-300mm apo sigma yıda almak istiyorum.
  • Sirkeci de aras fotoya da bakabilirsin, büyük postanenin ordan aşağıya inerken. Hem garantili hemde fiyatları uygundur
  • yaw d50 - canon 350xt derken ikinci el d100 buldum temiz birde sşgma 28-105 lens onu alıcam yarın kısmetse
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigjam

gerçektende içim biraz daha rahatladı bu örneklerden sonra berker çok teşekkür ediyorum bu konuda baya yardımcı oldun bana. hele d50 nin d70 ten daha iyi sonuc verdiğini örneklerde gördüğümde daha bir içim rahatladı(benim gözüm hep d70s teydi ama pahalı oldugu için d50 istiyordum) şimdi gönül rahatlığıyla d50 yi alabilirim. inşallah hafta sonu alıcam makineyi kısmetse bakalım alıncada buraya makineyle ilgili görüşlerimi de yazacağım. ayrıca birde para bulabilirsem bakalım 70-300mm apo sigma yıda almak istiyorum.

Profesyonel bir tavsiye ister misin?Ben uzunca bir süre Nikon kullandım.Son üç yıldır da Nikon'un dijitalini kullanıyorum.Bir nevi Nikon'cu diyebilirsin.Yeni alacağım makine de yine Nikon olacak.Ama giriş seviyesinde bahsettiğin alternatiflerden birini seçmen gerekirse sana canon eos 350d'yi tavsiye ederim.Kullandığın bir önceki makineyi göz önünde bulundurursak diğer arkadaşların bahsettiği artıları ve eksileri farketmen biraz zor ve inan çok da önemli değil.Canon eos 300d,canon eos 10d,canon eos 350d,canon eos 20d,canon eos 5d'yi kullanma ve sonuçlarını görme şansım oldu.Düşük noise seviyesi,shadow,highlight'ı algılamadaki başarısı ve doğru poz ölçümü Canon'un karekteristiğidir.Bu yüzden ben 350d'yi seç derim.Gövde olarak her ikisi de plastik olduğu için biri birinin önüne geçemez.Nikon'un öne geçtiği özellikler varsa da aman aman fotografını etkileyecek,başını ağrıtacak kadar önemli değildir.Bir tek Erkaya'ların getirdiği ürünleri Türkiye'de öküz gibi fiyatlara satıp milleti bir dönem üflemesi rahatsızlık verici bir durumdu ama ebelerinin hörekesini görünce onlarda akıllandı.Daha uygun fiyatlara veriyorlar artık.Benim tavsiyem bu doğrultuda,hangisini alırsan şimdiden hayırlı olsun

• quote:

yaw d50 - canon 350xt derken ikinci el d100 buldum temiz birde sşgma 28-105 lens onu alıcam yarın kısmetse

Alma,tavsiye etmem.Ben kullanıyorum.Almayı düşündüğün diğer giriş seviyesindeki makinelerden,fotograf kalitesi olarak daha aşağıdadır.Noise seviyesi ve poz ölçümü kötüdür.Kullanmak ustalık ister biraz.Şöyle örnek versem yalnış olmaz sanırım.Almayı düşündüğün diğer makineleri ve d100'ü bir spor otomobil olarak düşün.Diğerlerinde bütün güvenlik önlemleri var.Virajlara sert girsen de,hızla direksiyonu kırsanda ya da birden fren yapsanda seni yolda tutacak sistem devreye giriyor.Ama d100 tam bir başbelası.Onlar kadar hızlı gidiyor.Ama viraja uygun hızla giremezsen ya da yalnış zamanda fren yaparsan seni yolda tutacak bir sistem yok.Kıçını atar,yoldan çıkar ve tarlaya girersin.Anlayacağın usta bir sürücüysen zevk verir.Ama daha hızlısının çıkması da onu artık pek cazip bir hale getirmiyor.Artık daha eski bir teknoloji oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 1 Mart 2006; 21:28:33 >

• forumda konu açamadığım için bu soruyu ancak burada sorabilirim sanırım sony r1 almak üzereyim fikirlerinizi öğrenebilirmiyim??
  • quote:

Orjinalden alıntı: replaawake

forumda konu açamadığım için bu soruyu ancak burada sorabilirim sanırım sony r1 almak üzereyim fikirlerinizi öğrenebilirmiyim??

Hakkındaki yorumlar iyi.Daha ileri dijital slr sistemleri size pahalıya geliyorsa iyi bir alternatif.Başlangıç için uygun bir seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 2 Mart 2006; 11:02:49 >
  • R1 yada diğer makineleri bilmiyorum. Hatta anlamıyorum da.
    Ancak 5 gündür sürekli forumları ve yabancı yorumları okuyorum.
    Bu çerçevede R1 için aklımda net kalanlar,
    1-Fiyatının ciddi pahalı olduğu,
    2-Bundan dolayı EOS350d yada D50 gibi D-SLR alınması gerektiği,
    3-Üstündeki lensin çok çok kaliteli olduğu,
    4-Profesyonel olmayıp amatör olarak keyif almak isteyenlerin bu makineden çok hoşnut kalacakları.
    Kısaca bunlar...
    Bir fotoğraf forumunda R1 tartışması...
    Kolay gelsin...
  • yaw varya iyice kafam karıştı benim artık.kazan gibi oldu herkes baska turlu soyluyor ben şasırdım artık.yarın kesin bi makine alıcam da bakalım artık bilmiyorum gidince karar vericem hangisini alacagıma iyice sasırmıs durumdayım. giricem mağazaya üçünüde indiricem hangisi en cok hosuma giderse artık gozumu kapatıp onu alıcam cok stresli bir işmiş bu makine secimi yaw..
  • quote:

yaw varya iyice kafam karıştı benim artık.kazan gibi oldu herkes baska turlu soyluyor ben şasırdım artık.yarın kesin bi makine alıcam da bakalım artık bilmiyorum gidince karar vericem hangisini alacagıma iyice sasırmıs durumdayım. giricem mağazaya üçünüde indiricem hangisi en cok hosuma giderse artık gozumu kapatıp onu alıcam cok stresli bir işmiş bu makine secimi yaw..

İnan karışacak birşey yok.Benim tavsiyem Canon alman yönünde.Ama yine de şunu kesinlikle unutma. "ikinci el D100 alma".Sakın ha.Pişman olur,yandım anam dersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 2 Mart 2006; 11:29:22 >
  • d100 ü aldım bugun artık bakalım vezir mi olucaz rezilmi? ama il izlenimlerim olumlu yonde
  • Güle güle kullanın...
    Keyifle kullanıp, tadını çıkarın...
  • Hayırlı olsun, o lensle birlikte fazlasıyla işini gorecektir.
  • r1 için 12 ay 123 ytl... 350d için( body 18-55 1gb kart ve extra güç ünit) 12 ay 140 ytl ....tüm forumları gezdim ikisininde çektiği resimleri inceledim özellikle gece çekiminde 350d daha iyi ...350d için satıcıya 18-55 sende kalsın onun yerine üzerine veriyim bana şu lensi ver desem ne önerirsiniz??daha çok manzara çekicem aradada gece...
    r1 için fikirlerini yukarıda beyan eden arkadaşlarada teşekkürler.....
  • sağolun arkadaslar cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz için. ama gercektende orda ikisini birden alıp baktıp(d100-d50) d 100 den sonra d 50 varya oyuncak bir makineymiş gibi yani sanki benim eski kodak dx6490 dan bi farkı yokmus gibi geldi.d 100 un sağlamlıgı ve kalitesi heryonuyle kendini belli ediyor ve ele oturuyor makine.inşallah iyi bir tercih yapmısımdır.ozellikle 28-105 2.8f sigma lens cok hosuma gitti..
  • quote:

sağolun arkadaslar cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz için. ama gercektende orda ikisini birden alıp baktıp(d100-d50) d 100 den sonra d 50 varya oyuncak bir makineymiş gibi yani sanki benim eski kodak dx6490 dan bi farkı yokmus gibi geldi.d 100 un sağlamlıgı ve kalitesi heryonuyle kendini belli ediyor ve ele oturuyor makine.inşallah iyi bir tercih yapmısımdır.ozellikle 28-105 2.8f sigma lens cok hosuma gitti..

Ama ne yazık ki o oyuncak şu an aldığından daha kaliteli sonuçlar veriyor.Eline alınca bir de ikisiyle deneme çekimi yapıp ona göre değerlendirseydin daha iyi olurdu.3 yıldır d100'ü ciddi bir şekilde her ortamda kullanan bir fotografçı olarak tavsiyemi dikkate alıp canon eos 350d'yi almanı isterdim.Sanırım sen gövde olarak elinde daha gösterişli duranı tercih ettin.Çekim yaptığın zaman d100'ün sonuçlarını bir önceki amatör makinene göre değil canon eos 350d ve nikon d50'ye göre karşılaştırırsan değerlendirmen daha sağlıklı olur.Gece çekimlerinde,uzun pozlandırmalarda ve yüksek asalarda canon eos 350d gibi oyuncağın arkasından nasıl nal topladığını göreceksin.Yine de güle güle kullanman temennisiyle.
    Not:Tekrar ediyorum bütün bunları uzun süredir Nikon kullanan ve gelecekte de en kötü ihtimal d200 kullanacak biri olarak yazıyorum.Daha üst gruba ulaşabilecek olsaydın tereddütsüz d200 al derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 3 Mart 2006; 11:29:21 >

• tamam da yani sonuc olarak bunu aldık bakalım artık yapacak bısey yok. bu daha hosuma gitti bunu aldım.lütfen artık daha fazla olumsuz yonde yorum yaparak makıneden sogutmayın beni. d100 daha cok hosuma gitti d100 aldım. su anda da memnunum inşallah problem de cıkmaz..
    quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

quote:

sağolun arkadaslar cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz için. ama gercektende orda ikisini birden alıp baktıp(d100-d50) d 100 den sonra d 50 varya oyuncak bir makineymiş gibi yani sanki benim eski kodak dx6490 dan bi farkı yokmus gibi geldi.d 100 un sağlamlıgı ve kalitesi heryonuyle kendini belli ediyor ve ele oturuyor makine.inşallah iyi bir tercih yapmısımdır.ozellikle 28-105 2.8f sigma lens cok hosuma gitti..

Ama ne yazık ki o oyuncak şu an aldığından daha kaliteli sonuçlar veriyor.Eline alınca bir de ikisiyle deneme çekimi yapıp ona göre değerlendirseydin daha iyi olurdu.3 yıldır d100'ü ciddi bir şekilde her ortamda kullanan bir fotografçı olarak tavsiyemi dikkate alıp canon eos 350d'yi almanı isterdim.Sanırım sen gövde olarak elinde daha gösterişli duranı tercih ettin.Çekim yaptığın zaman d100'ün sonuçlarını bir önceki amatör makinene göre değil canon eos 350d ve nikon d50'ye göre karşılaştırırsan değerlendirmen daha sağlıklı olur.Gece çekimlerinde,uzun pozlandırmalarda ve yüksek asalarda canon eos 350d gibi oyuncağın arkasından nasıl nal topladığını göreceksin.Yine de güle güle kullanman temennisiyle.
    Not:Tekrar ediyorum bütün bunları uzun süredir Nikon kullanan ve gelecekte de en kötü ihtimal d200 kullanacak biri olarak yazıyorum.Daha üst gruba ulaşabilecek olsaydın tereddütsüz d200 al derdim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.